网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Appreciation towards Chevalier Morales Architectes for providing the following description: (form v2com)

Résidence Roy-LawrenceSutton, Quebec, CanadaChevalier Morales ArchitectesResidential ArchitectureMountain side single family residenceMontreal, Canada, 2014-08-12 -

Roy-Lawrence住宅位于魁北克东部村庄Sutton的村外。20世纪30年代,一家瑞士家庭移民加拿大,在这里定居。几十年过去,这里已经遍布了他们留下的足迹—怡人的乡村风景、特色的瑞士木屋以及其他类似的建筑,勾起人们的无限乡愁。该住宅就融入在这样的乡村背景中。

Located outside the village of Sutton, in Quebec’s eastern townships, the Roy-Lawrence Residence is set in a vast estate very much impregnated withthe legacy of a Swiss immigrant family that came to Canada in the 1930’s. To this date, the surroundings of the residence are still defined by bucolic landscapes, iconic Swiss chalets and other buildings of similar nature that were erected along the years, always with a consistent touch of nostalgia.





因此,在某种程度上代表已被遗忘的乡村理想居住模式的瑞士木屋便自然地成为了该住宅概念设计的出发点。建筑师认真研究和分析了传统木屋“三位一体”的结构模式,即坚固的石头基座、实木框架和强大的保护性屋顶。该项目用现代化的方式重新诠释经典,最终呈现出来的是由三个特征鲜明的建筑要素叠加形成的建筑体:锚定在石头地面上的坚固混凝土基底、形成四面通透格局的梁架以及伸出墙体并悬浮在停车场入口上端的保护性屋顶。

Naturally, the icon of the Swiss chalet, - somehow representing a lost ideal of country living - became the starting point for the conceptualdevelopment of the residence. Its traditional tripartite composition consisting of a robust stone base, a solid-wood frame and of a strongprotective roof was studied and analyzed in details. Aiming to reinterpret in a contemporary manner these traditional elements, the final version of residence could be read as a composition of three distinct formal elements stacked on top of each other: a solid concrete base anchored to the rocky ground, a post and beam frame allowing total fenestration on the panorama, and a large protective roof which projectsitself into an important cantilever over the garage entrance.

















室内布局遵循地理位置和自然规律进行,决定因素主要有自然光线、主风向和西南面全景。东北面长长木墙的中部向内凹陷,构成了嵌入式的主入口。纵向的入口带领访客进入住宅、开启一段探索旅程,并向他们慢慢展示住宅的超凡品质。

全玻璃面的室内庭院为居室带来通透感,并让业主得以享受与远山的亲密接触。住宅空间和外部空间通过山峰的图景连为一体,升华了主要居住区域的空间品质。

The layout of the interiors were conceived following very simple geographical orientation principles and relied mainly on natural lighting control, dominant wind management and on panoramic views of the scenery on the south west side. On the north east side, a long wooden wall follows thepath leading the visitor to the main entrance which has been recessed towards the middle of the residence, thus creating a compression effect at theentry point. This longitudinal access participates to the discovery and entry processes, orchestrated with the intent of slowly revealing the exceptional qualities of the site. Like a bite taken in the layout, the totally glazed interior courtyard allows transversal transparency and is giving to the ownersthe opportunity to fully experience a privileged contact with the mountain. This connection between built space and exterior space contributes to enhance the spatial quality of the main living area by integrating within the house a fragment of the mountain.







该设计的目标是在住宅中融入东部城镇的自然风景和建筑景观 ,以合适的方式及负责任的态度将住宅嵌入乡村文脉中。该住宅的高度很低,四周向外延展,其外形、颜色和用材的灵感直接取自本土元素。设计的初衷就是利用当地材料创造一个看起来从地面升起的建筑体。住宅三大结构的组合和材料的运用在视觉上形成了连贯性,同时很好地保护了周围风景。

The design aimed to bring the qualities of the eastern township’s natural and built landscape into the architecture of the house in order to create an appropriate and responsible insertion of the project in its actual context. The residence is low and outspread, its shapes, colors and its materiality are directly inspired by the site. From the beginning, the objectives were to create a residence that seems to emerge from the ground and that wasbuilt with materials found on site. Ultimately, the volumetric and material integration of the residence relies on visual integration and trying topreserve the quality of the surrounding landscapes.  







Official project name: Résidence Roy-LawrenceLocalisation: Sutton, QuébecClient's name: Jean Roy / Marthe LawrenceArchitect: Chevalier Morales Architecteswww.chevaliermorales.comProject leaders: S. Chevalier / S. MoralesDesign team: S Chevalier / S. Morales / J. Rondeau / P. LittéeEngineer: Structure Pierre GosselinLandscape architect: ClientContractor: Self-Construction / ClientPhotography: Chevalier Morales ArchitectesArea: 276 m2Budget: N/DCompletion date: Winter 2014














via:gooood.hk

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9362 articles)


居住建筑 (2879 articles)


加拿大 (264 articles)


魁北克 (26 articles)


木材 (2306 articles)