网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
这座住宅位于树木繁茂之地。周围是无染而纯净的乡野面貌。设计师为建筑开启大型
窗户以便人们饱览景色,同时搭配大型的屋顶,防止过多的光线进入室内。建筑外部
开放的空间中设置了一个大型的室外泳池。另外在一侧的低地设置了一个池塘,这个
池塘与高地的建筑主体并未直接相连,于是设计师将建筑一部分埋入地下,安置一系
列卧室,便能与池塘美景无缝相连。上层是主要的起居空间。办公室与游戏室放在另
外一个单独的小单体中。

The plot of House L is sited in the wooded environs of Oosterhout.
The existing landscape, the orientation to the rural surroundings and the planning
conditions were the deciding factors in the siting of the dwelling at the rear of the plot.
The ground floor was raised with respect to the current ground level, with large glass
surfaces positioned to look out over the rural landscape and terraces running the length
of the building with an unbroken roof surface on corbelling, all of which allow the outer
space to be experienced to the full. At the same time, the large roof projections are
designed to prevent too much light entering.

House L / Grosfeld van der Velde Architecten第1张图片

L宅位于树木繁茂之地。周围是无染而纯净的乡野面貌。
上层是主要的起居空间,下层卧室埋入地下,与池塘无缝相连。

The ground floor may be described as a single, open space where the massive
volumes and the project-oriented design of the interior provide a further connection with
the outside. It accommodates the primary living functions, with all rooms flowing
seamlessly into one another. The annexe accommodates a number of ancillary
functions, with the outdoor swimming pool housed in an extension. Both volumes are
connected underground by a basement level in which the bedrooms and bathrooms are
situated. Here too, the landscaping of the grounds and the large glass windows allow for
outstanding views over the surrounding landscape. The office and playroom are sited in
a separate basement area under the living space.
Vertical Western Red Cedar boarding was chosen for the façade cladding, and the roof
has a moss-sedum roof covering. The restrained detailing combined with the shape and
the materials chosen give House L an ultra-modern appearance, but one that is entirely
at home in its rural surroundings.

House L / Grosfeld van der Velde Architecten第2张图片
上层空间,从泳池看主要起居空间。

House L / Grosfeld van der Velde Architecten第3张图片
入口

House L / Grosfeld van der Velde Architecten第4张图片
(左)起居室
(右)下层卧室的走廊,开了三个天窗以采光。

House L / Grosfeld van der Velde Architecten第5张图片
建筑轻盈的落在如诗的美景中

House L / Grosfeld van der Velde Architecten第6张图片
建筑轻盈的落在如诗的美景中

House L / Grosfeld van der Velde Architecten第7张图片
夜景

Address: -
Client: private
Design: Grosfeld van der Velde Architecten
Project architect(s): Pascal Grosfeld
Team members: Jeroen Michielsen and Joana Martinslima
Construction consultants (name, location): R2 constructie adviesbureau bv, Breda
Installation consultants (name, location): Schouten Installatie Advies bv, Breda
Acoustic consultants (name, location): n/a
Building contractor (name, location): Van Kessel Bouw bv, Geldermalsen
Gross floor area:  620m2
Net floor area
Gross volume
Net volume
Programme: house with annexe
Initial design (month, year): February 2011
Final design (month, year): April 2011
Construction started (month, year): October 2011
Completion (month, year): June 2012

House L / Grosfeld van der Velde Architecten第8张图片

House L / Grosfeld van der Velde Architecten第9张图片


House L / Grosfeld van der Velde Architecten第10张图片


House L / Grosfeld van der Velde Architecten第11张图片

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9699 articles)


商业建筑 (453 articles)


住宅 (2416 articles)


2011年 (24 articles)


木材 (2409 articles)


钢材 (893 articles)


混凝土 (2312 articles)