网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
来自NE-AR的分享。

2013年一月,gooood曾经报道过这栋位于阿根廷南部巴塔哥尼亚湖的夏季住宅“One Column House”方案,时隔两年多,其已经建成。原有的房屋无论从功能上和观景上都不能满足需求,因此业主希望扩建。建筑师把新建部分面向最佳的景观面,同时创造出一个与内庭院完全融合的体量。在这个项目中,新旧分明。新建的部分主要是开放式的厨房,餐厅和客厅。一个全木质的甲板探到了湖边。

NE-AR has completed an extension and refurbishment for an existing summer house on the shores of a Patagonian lake in the South of Argentina: the One Column House.

The existing summer house was lacking of optimum spatial and functional distribution conditions that could fulfil the needs and the ways that the house was used and experienced: the house was sitting far away from the lake shore neglecting the most privileged views towards the lake and its landscape, while at the same time both neighbour houses at the sides block the vistas towards the lake since their footprints were settled closer to the lake shore. Besides, the interior spaces were characterized by a deep dark dinning/ living area with limited relation to the outside.



主要由混凝土打造的房屋中央有一个由两片扭曲的混凝土墙形成的类似柱子的结构造型,这两片墙成为房屋中的突出元素;同时它们还算是一个壁炉,因为设备的放置,顶上还有天光落下;此外它们也没有阻隔房屋中的视线交互。

NE-AR decided to incorporate a detached volume as an extension to the existing house located closer to the lake shore and oriented towards the best landscape vistas, creating an internal patio between the existing house and the extension volume. Thus the new extension establishes a clear division between the public and private areas, the old and the new. While the existing house will host two large bedrooms and the main bathroom in the ground floor, all public areas will be linearly organized within the extension volume: open kitchen, dining place and the lounge area; all these spaces will share a wide open wooden terrace deck facing the lake shore.

The extension structure is mainly built in reinforced concrete: a planar roof runs widely from one neighbour boundary line to the other and is strengthened by four inverted beams that converge in the only load bearing vertical element of the house. This column is formed by a pair of concrete shear walls described by ruled surfaces.

One Column House researches upon the multiple performances a column could achieve beyond its structural capacity. Firstly, it is an element that marks a central place by integrating in itself a fireplace, while articulating the program by organizing the different functional spaces around it and orienting site-specific vistas. At the same time, it stores the fireplace logs and works as an infrastructural device where the rain water pipes are embedded within the twisted shear walls while opening up the concrete roof enabling natural zenith light to come through.







































































Project Info:Name: One Column House.Location: Río Negro, ArgentinaYear: 2013; completed 2014Function: Private Residential Extension and RefurbishmentPhase: BuiltBuilding Surface: 160m2 (60m2 extension)Building Volume: 480m3Site Surface: 620m2Client: Undisclosed

Team Credits:Design:  NE—AR Nixdorff Etchegorry Architecture Research:Arch. Luis Etchegorry, Arch. Lars Nixdorff. Collaborator: Marina RodriguezExecutive architect: Arch. Sebastián Costanzi.Structural Engineer: Ing. Martín Saiz; Urbana SaiquenConstruction: Sajoux ConstructoraVisualizations: 3D NotosPhotography: Mike Mercau



MORE:   NE-AR
via:gooood.hk

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9761 articles)


居住建筑 (2996 articles)


住宅 (2436 articles)


阿根廷 (81 articles)


2013 (511 articles)


混凝土 (2339 articles)