网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Day care center in Paris / Rh+ architecture第1张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第2张图片

  Rh+ architecture设计的这座幼儿园位于巴黎南部13区一个充满工业时代建筑和典型法国建筑的低密度场所,场所给人的感受像是一个小城镇。位于内街上一个拐弯处的建筑用地形状并不规整,建筑师希望在不方正的用地上创造出既适合城市环境又别具一格的现代简约建筑。
  The project is located in the south of Paris, in a small curved street, surrounded by historical and typical french buildings of the industrial period. The low density of the neighborhood, the street shape in addition to a 2.5m difference in height give the impression of a small provincial town. In fact, the curve of the Gustave Geoffroy street gives this execeptional site several constraints that have to be used to generate a well-integrated project to its urban fabric. The main ideas of this project are to design a building that perfectly fits in its heterogeneous urban surroundings, and also to provide a comtemporary and simple architecture, yet discrete and remarquable. This will, in the same time, highlight the history of the buildings nearby, and create a new urbanity.
Day care center in Paris / Rh+ architecture第3张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第4张图片

  采用白色混凝土作为外观材料的幼儿园在环境中特别显眼,建筑顺应街道的曲率和波度,最高体量为5层,普遍高度在3层,从南到北顶部的体量呈现出高低错落的灵活状态。底层的墙面材料采用了经过多次试验而制成的混凝土立体造型墙砖,这种外表皮同上方光滑的表皮形成强烈对比,并在阳光下变化无穷,给人们深刻印象。
  In this way, the building has been designed on a base, to mark an urban façade that accompagny the difference in height of the street, reduce the the slope effect and give a certain unity to the whole. On this base, a set of volumes has been placed in such a way that it allows different perceptions and perspectives and also preserves a visual connexion to the street.This project has a domestic scale, the succession of the volumes above it, makes it correspond with the scale of the other buildings. - The northen volume is the highest, it leans on the party wall of a five-story building which is also the most imposant in the street. - The central volume is the longest, it is also the building entrance to the childcare. - The southern volume marks the entrance to the mother and child welfare center, a slight cantilever provides a visual continuity to the ancient « fosse aux ours ».
Day care center in Paris / Rh+ architecture第5张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第6张图片

  Buildings are implanted to harmoniously follow the natural slope of the street. They are put in such a way that they don’t give the sensation of an imposant construction. This decomposed volumetry creates generous outside spaces and several point of views yet from the inside of the building and the street. The three volumes are made of white concrete and have angled roofs that remind the traditional architectural context nearby. Openings are treated with a central built-in transom, which offers fixed windows for children (the highest part are at 1.30m).The material façade used is the Ductal concrete (by Lafarge). The pattern has been designed in the office after many tries in real scale, to create a material that interacts with the sun and evoluates with the changing light, but also contrasts with the smoothness of the material facade of the volumes above. It unifies the groundfloor and reinforce the idea of the base.
Day care center in Paris / Rh+ architecture第7张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第8张图片

  幼儿园的室内环境应舒适,安全,符合幼儿尺度,同时还能有效刺激幼儿学习和认知。为此,建筑师保证了空间良好采光条件,并对婴儿区和幼儿区实施玻璃分割,不同颜色区分而出的各个不同空间充满了乐趣。此外还有游乐室和花园。
  如此丰富的教育环境十分有利于儿童在其中学习和成长。室内的家具还有尺度都从儿童身高做了考虑和改良,同时广泛运用防撞击弹性材料,斑斓的色彩。室外院子覆盖了彩色的橡胶软垫。
Day care center in Paris / Rh+ architecture第9张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第10张图片

  A childcare should be a place where children can developp their perception of live, and learning by stimulation. By giving a respectful, safe and confortable environnement. Thus, this project has optimal natural lighting, with a maximum of glazed modules between the different areas (infants,children …) Each of these areas has been treated with a different color, to make the spaces fun and animated. The motricity room, and the playroom are widely opened to the garden, outer blinds protect them from the sun.
Day care center in Paris / Rh+ architecture第11张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第12张图片

  Child stimulation is not only developped in a linear way, the richer the educational environment is, the better it is for the children. The project idea to design indoor spaces, comes from the thought that architecture should help stimulate the youngest’s senses. That is why we the building offers an architecture that is in the mean time : Tactile: Indoor spaces are treated with various materials, for example Activ’air Placo-impact for walls, coloured plastic grounds, windows at the height of children, resin changing tables … Coloured: Every indoor space has a specific volumetry and color. Besides, all the windows joints and frames are made in aluminum/wooden, lacquered in colours. The courtyard, and the children’s terrace are covered in a cushioned rubber floor with coloured circles
Day care center in Paris / Rh+ architecture第13张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第14张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第15张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第16张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第17张图片

Day care center in Paris / Rh+ architecture第18张图片


  本文转载:http://www.rhplus-architecture.com/
  via: gooood

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

幼儿园 (148 articles)


法国 (539 articles)