网站地图关于我们

查看相册 View Gallery

这座商住两用(下层是理发店)的双层楼形式由环境的植物所决定。建筑师在这个项目中仔细的调研基地,发现建筑三面全是房子,为此创建出一个有四个锐角的菱形房子,四边留出的大量空地被营造出森林般的室外空间。这样位于“森林”核心中的房屋,无论从哪个方向,面对街道还是临靠邻居建筑,都有一个仿佛置身森林中的内外关系。建筑师也借此提出了新的建筑理想。

Creating architecture shaped by the environment plants Plants make decisions about where to unfurl leaves and extend branches according to the presence and position of plants and other objects in their environment. We were interested in designing architecture that exhibits a similar quality. In this project, we carefully investigated the site and its surroundings, allowing these to shape our building. The site is abutted on three sides by houses, all with windows facing the site. Responding to this, we created a forest-like outdoor space that radiates from site’s four corners like ripples on a pond. The diamond-shaped space remaining at the center of the site became the house’s interior. Viewed from the street and neighboring buildings, the house and its outdoor space - both derived from relationships within the site—resemble a forest, suggesting a new architectural ideal.

Forest House in the City / Studio Velocity第1张图片


general view from the east  从东看过去


Forest House in the City / Studio Velocity第2张图片

View of the balcony 阳台


Forest House in the City / Studio Velocity第3张图片

View of the bedroom 卧室


Forest House in the City / Studio Velocity第4张图片

View of the living 起居室

Forest House in the City / Studio Velocity第5张图片

(left)View of the kitchen 厨房看出去
(mid)View of the stairs 入口楼梯
(right)View of the garden 院子



Forest House in the City / Studio Velocity第6张图片

Diagram 分析

Forest House in the City / Studio Velocity第7张图片

Site 基地

Forest House in the City / Studio Velocity第8张图片

1F Plan  &  2F Plan 平面

Forest House in the City / Studio Velocity第9张图片

2F Plan 二层平面

Forest House in the City / Studio Velocity第10张图片

Section 1,2,3 剖面


Forest house in the city
Location: Toyokawa-city, Aichi
Structural engineers: Atsushi Fujio / Fujio and associates
Principal use: private residence, shop
Site area:           245.30m2
Building area:    72.00m2
Total floor area: 137.80m2
Structure: steel frame
Number of storeys: 2 storeys
Completion: August-2012 (in progress)

Photographer: Kentaro Kurihara


ARCHITECT: Kentaro Kurihara+ Miho Iwatsuki/studio velocity
STRUCTURAL ENGINEER: Atsushi Fujio / Fujio and associates
PHOTOGRAPHS: Kentaro Kurihara




本文来源于:http://alts-design.com/
via: gooood

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9692 articles)


商住建筑 (4 articles)


住宅 (2413 articles)


日本 (901 articles)


木材 (2407 articles)