网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
客户在长时间搜寻后找到了这一可追溯到19世纪末的家宅整体用地,它有三个部分:住宅、棚屋、谷仓。面积15000平方米的地产位于卢塞恩湖边的农业区。
客户的愿望是在风景设计和建筑方面,创造一片具有吸引力的优质庭院风景,并增加周围人工景观的美感。
原来的居住建筑因质量问题在80年代被位于同样位置且面朝棚屋的新建筑取代。新建筑和棚屋围合形成了一个庭院状外部空间,再加上药草花园,组成了“村落”核心。一条两边种有树木和灌木的加长小路将居民建筑和谷仓连接起来,谷仓进行了最小干预的整修,以符合今日之需求。在这栋过去是公用设施建筑的开阔的内部大空间里,预制结构层层相叠,组合成瑞士手风琴系列的结构。

Court House Bärgiswil / AFGH第1张图片



After a long search the clients have found this homestead - ensemble, dating back to the end of the 19th century, composed of a residence, a shed and a barn.
The 15‘000m2 property is located in a agricultural zone close to the Lake of Lucerne.
The aspiration was to create a superior and attractive courtyard scenery in terms of landscape design and architecture and revaluate the surrounding cultivated landscape.
The original residential building has been replaced in the 80ies. This building of a doubtful architectural quality gave place to the new house, that is positioned according to the original location, facing the shed.
The two buildings form a courtyard-like exterior space that, in combination with the herb garden, forms the core of the “hamlet”. An elongated pathway seamed with trees and bushes connects the residential building with the barn, that has been renovated with minimal interventions to come up to todays needs.
Inside this large expansive interior space of the former utility building, prefabricated containers are stacked on top of each other, hosting a “Schwyzerörgeli-collection”, collection of swiss accordions.

Court House Bärgiswil / AFGH第2张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第3张图片


这栋居住建筑的外观用当地特有的木框建筑法建成,裸露的木料结构上覆盖着涂有灰泥的砖块。木料结构形成的图案花样令人着迷。这是当地农村建筑的一个明显特征,同时又具有现代美感。
屋顶的形状反映了现存公用建筑的共同特征,并与户外风景实现了最优化融合,与阿尔卑斯山全景相互映衬。水果树遍布在周围肥沃的土地上。
对本地化构造的转变和转型,是有意为之,同时又融合进一种现代化建筑手法,以适应今日之需求。这对一栋现代建筑而言是具有开创性意义的,其建筑和外形与周围风景相契合。

Court House Bärgiswil / AFGH第4张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第5张图片


The facade of the residential building is constructed in a local typical timber frame method, the exposed timber structure is filled with plastered bricks. The graphic quality of the pattern generated by the timber structure has fascinated us ever since. As a conspicuous character of the vernacular rural building tradition,it is overlaid with the contemporary aesthetic.
The common entity to the existing utility buildings and the optimal integrity into the landscape image has been achieved by the shape of the roof, that is reflecting the significant panoramic view over the alps at the same time.
Fruit trees are spread over the generous surrounding property.
The transfer and transformation of vernacular configurations - especially in terms of volumetry and materialisation - are deliberately intended, melted down in a contemporary way and adapted to todays needs. This is leading to a contemporary architecture, that integrates itself in gestalt as well as construction and materialisation into the surrounding landscape.

Court House Bärgiswil / AFGH第6张图片


内部的设计和建筑质量从视野和采光方面来说很理想。房间基本由混凝土元素构成,有垂直循环系统、壁炉和防水淋浴室,四周是生活区、用餐区和卧室,从富有吸引力的楼梯向上直到屋顶,形成了一个流畅的连续统一空间。
我们的主要目的是发展一种设计风格,设计的虽一眼看去是现代建筑,却带有传统建筑的风格。
这栋居住建筑既有本地化乡村建筑的简洁和坦率,又兼具现代建筑的舒适和新颖巧妙,别具风格。

Court House Bärgiswil / AFGH第7张图片


The design and architectural qualities in the interior consist of ideally oriented floor plans in relation to view and daylight. Essentially the house is made of concrete elements containing the vertical circulation, fireplace and wet-rooms, surrounded by the living- and dining areas as well as bedrooms, generating a fluent room continuum around the attractive stair-space up until under the roof.
Our main aim was to develop a language, that nourishes itself from traditional architecture, however is immediately away perceived as contemporary architecture, without being conservatively romanticising.
The oscillation between simplicity, vernacular rural straightforwardness, contemporary comfort and architectural ingenuity, gives a very specific character to the residential building.

Court House Bärgiswil / AFGH第8张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第9张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第10张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第11张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第12张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第13张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第14张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第15张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第16张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第17张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第18张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第19张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第20张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第21张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第22张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第23张图片

Court House Bärgiswil / AFGH第24张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第25张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第26张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第27张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第28张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第29张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第30张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第31张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第32张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第33张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第34张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第35张图片


Court House Bärgiswil / AFGH第36张图片


项目数据:
地点:瑞士,梅尔利沙亨
客户:私人
规划者:Pirmin Jung Ingenieure für Holzbau
规划时间:2009-2013
建筑时间:2013-2014
地区,成本:280㎡居住空间加100㎡仓库、车库等。
项目负责人:Gilbert Isermann
摄影: Valentin Jeck

Project data:
Location: Merlischachen, Switzerland
Client: Private
Planners: Pirmin Jung Ingenieure für Holzbau
Planning: 2009-2013
Construction: 2013-2014
Area, Costs: 280 m2 living space PLUS 100 m2 storage, garage etc.
Project leader: Gilbert Isermann
Photographer:  Valentin Jeck




via:gooood.hk  

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9853 articles)


居住建筑 (3022 articles)


住宅 (2468 articles)


瑞士 (241 articles)


2009 (89 articles)


红砖 (113 articles)