网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第1张图片

Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第2张图片

  Karst地区以前曾经是一片橡树林,威尼斯人过去就是用这些木材来建立他们的水上城市的。只要风吹开泥土,地面的石灰岩便显露出来。在这样的风景里,传统的石头房子小而紧凑,几乎没有任何开窗,这样的建筑在这里一直发展并延续至今。
Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第3张图片

Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第4张图片

  The region of Karst was once covered with Oak trees that Venetians have extensively used for building up the City on water. They have left the wind to peel off earth revealing limestone grounds. In this landscape the tradition of small, compact, stony and almost windowless houses developed and remained until today.
Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第5张图片

Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第6张图片

  对这一传统的跟随决定了这个紧凑的石头小屋的设计,而且设计还考虑到了年轻家庭的需求以及当今的技术原理。对这种传统的Karst石头房子的重新定义自然需要把这一地区的当代农村生活与这种紧凑,石材建成,和斜屋顶体量的房屋原型概念放到一起。建筑被设计成一个整体的体量,内部由中间楼梯联系着两个插入的木质空间。
Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第7张图片

Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第8张图片

  Following this tradition determined the design of small compact stony house corresponding to the needs of the young family and current technological principles. Redefinition of traditional stony Karst house led to the concept of proto-house as compact, stony, pitched roof volume for contemporary countryside living in this region. The house is conceived as monolithic volume with two inserted wooden volumes connected with interim landing.
Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第9张图片

Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第10张图片

  建筑首层主要是公共和半公共空间,拥有多个开敞的景观风景,而上层的私密空间则只能从天窗看到天空。建筑空间由两个嵌入的木质空间分隔开,首层的木质空间里包括了整合了用餐区的厨房与卫生间,上层的木质空间内则包括了主人房与儿童房。房中房的概念使得每个卧室都像一个独立的木质斜顶小屋,因而让人感觉像是睡在自己的(象征性)小屋而不仅仅是一个房间里。屋内连接两个小屋的桥板起到了娱乐室的作用。
Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第11张图片

Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第12张图片

  Ground floor operates mostly as public or semi-public space with multiple grand landscape views as on the other hand the upper floor stands very private with sky views only. The space is divided with two inserted wooden volumes which in ground floor contain kitchen with dining or bathroom and in the upper floor master bedroom and children’s room. House in a house concept allow each bedroom to perform as primarily wooden pitched house, where one literally feels like sleeping in his own (symbolic) house and not a room. The bridge connecting both houses acts as playroom.
Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第13张图片

Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第14张图片

  建筑有三个巨大的方形开窗,分别面向西边的意大利山顶教堂,南边的树林和东边的入口及平台。对Karst传统石屋的重新设计,包括对其材质,颜色,用料以及陡峭的地形都用混凝土结合精巧的科技做出当代阐释。立面与屋顶之间不可分离的材料连接正是对传统Karst村落的暗示的关键之处。
  小屋的建筑设计表达了当代与传统之间的关系,开启了关于传统自发性建筑的特点问题。以此出发,它产生并建立了当代设计语言和传统条件的综合领域之间的关系。
Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第15张图片

Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第16张图片

  The house has tree large square windows which open views towards hilltop church in Italy to the west, forest to the south and entrance platform to the east. The redefinition of traditional stony Karst roof, with its texture, colour, material and its steep inclination is executed as contemporary concrete interpretation with intense technological ingenuity. Materially inseparable connection between the facade and the roof is key allusion to the image of traditional Karst village.
  The design of the house addresses the relationship between contemporary and tradition, it opens up the question about the characteristics of anonymous traditional built architecture from which it originates and simultaneously establishes the relationship between contemporary interpretation and traditionally conditional domain of synthesis.
Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第17张图片

Compact Karst House / dekleva gregoric arhitekti第18张图片

  建筑事务所:deklevagregoričarhitekti
  项目团队:AljošaDekleva, Tina Gregorič, Lea Kovič, Vid Zabel
  客户:BorutPertot
  基地面积:330平方米
  建筑占地面积:82平方米
  建筑净面积:92平方米
  项目日期:2012
  完成日期:2014
  奖项:2015密斯凡德罗欧洲当代建筑奖提名
  Architectural office: dekleva gregoric arhitekti
  Project team: AljošaDekleva, Tina Gregorič, Lea Kovič, VidZabel
  Client: BorutPertot
  Site area: 330 m2
  Build up area: 82 m2
  Net area: 92 m2
  Project date: 2012
  Completion date: 2014
  Awards: nominated for the European Union Prize for Contemporary Architecture -Mies van der Rohe Award 2015.
  本文转载:http://dekleva-gregoric.com/
  via: gooood

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

威尼斯 (43 articles)


石头 (24 articles)


建筑设计 (1525 articles)


室内设计 (633 articles)