网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
该建筑位于葡萄牙摇篮吉马良斯Veiga de Creixomil西南,这里作为国家生态保护区,
是一个景观价值高的敏感区域。场地狭长,两侧标高差异较大,一遍是水道,一边是
陆路,周围是名声在外的绿色景观。

The building is located in Veiga de Creixomil southwest from the historic city center of
Guimarães, in a sensitive area of high landscape value, classified in accordance with
the Guimarães Municipal Master Plan, as National Ecological Reserve (REN).
The morphology of the terrain is characterized by a relative difference of height, by the
presence of a water channel, dirt trails, great visibility from surrounding areas and close
proximity of large green masses.
The visibility that the building has from the motorway implied a series of interventions,
guaranteeing that this is an element which distinguishes itself in the territory.

(上图)西侧


改建以内涵暗示的态度彰显自己的独特。建筑平面布局形状有点像喇叭。喇叭大口的
一端朝东,布置了停车场和接待广场,入口在靠水一侧做出一个悬挑,让人印象深
刻。内部是工厂式的开放明亮空间,可适应多用途需求。新建筑结构体系与原来的建
筑不同,不同的屋顶构造下分布着不同的功能,西侧被完全重建。原有的砌石经回收
利用重新清新和更换,与新增的白色混凝土共同展现了历史及其变化。
简单但是却又谨慎的改建。

The access to the Laboratory, on the East, created by the demolition of small roofs,
which were on the passageway located between the existing building and the
neighboring plot, and the separation of the building by the creation of a reception
square and car park, lead the visitor/user through a promenade to the main entrance in
contact with the most impressive moment of the building: the facade to the water front
Ribeira de Selho.
On the inside, the main objective was to enhance the spatial character of the factory
typology. An open space, bright, ready to embrace the new uses and demands of it's
functional program, through a simple but rigorous rehabilitation.
The division of the different functional modules follows the structure of the roofs in order
to establish a balance between the different spaces with the structure of the
preexistence, and especially with its character.
On the East is located the necessary technical area for the boiler, UTAN and water
deposits.
On the West, the existing volumes in the upper floor, that were in a state of ruin or
without architectural or construction quality were rearranged and reconstructed.
The proposal aims to recover the architectural character of the existing building and at
the same time, with the new roof and the volumetric reconstructions, affirm the
indisputable contemporanity of a rehabilitated building.
The concept of intervention seeks to clearly highlight and accurately identify the various
intervention stages so as not to produce ambiguities or distortions of the history of the
building. Thus the elements in masonry stone were recovered, cleaned and replaced,
the existing volumes in brick, or other materials in an advanced state of decay and new
volumes were build in white concrete. Different materials to allow a reading of changes
in time and use.
CANNATà & FERNANDES arquitectos


Before & After 改建前后


水道一侧立面


东侧入口,悬挑


被完全重建的西侧


原有砌石与新增白色混凝土共同上演历史和谐曲


从道路看东侧


从道路看西侧


从河道看入口


室内,屋顶结构形成个性天花


室内,可适应多用途的工厂式开放明亮空间


室内,服务吧台的“小屋”为独立构造


室内,天花让空间更丰富


天花细部


二层,室内


二层,室内




LANDSCAPE LABORATORY
Cannatà&Fernandes, arquitectos
LOCATION: Guimarães, Portugal
DATE: 2010-2012
AWARDS: 1o Prize for the Project of Laboratory's Landscape Competition at
Guimarães, attribution by the Jury Selection Board
Total Area 988,98 m2
Building Area 1.387,03 m2
Construction cost 1.108.000

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

餐厅 (347 articles)


居住建筑 (3413 articles)


住宅 (2845 articles)


葡萄牙 (272 articles)


2010年 (13 articles)


钢材 (999 articles)


混凝土 (2609 articles)


改建工程 (2 articles)