网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
  一座位于挪威布斯克吕Havsdalen滑雪度假胜地某山坡上的度假小屋。面积130平米的度假屋轮廓鲜明,坡屋顶适应着当地的天气。采用温暖的木材整体统一建造,以卧室为主,主要分区为公共区和睡眠区。
Split View Mountain Lodge / RRS第1张图片

  form the architect : This holiday home has a clear and clean-cut expression. The volume has a main wing, housing mainly bedrooms,which naturally adapts to the terrain and divides into two branches of living zones. The shift in program and use of different levels allow this part of the building to adapt to the slope of the site. With the same timber cladding on all of the outer walls and on the roof, the holiday home is unified in one structure.
  度假屋附近的哈灵达尔山谷是人们的滑雪胜地,冬季之外,山上还适合进行远足与其他体育活动。这个小屋共有4间卧室,独立客厅与用餐区,为孩子们设置的休息室与夹层 ,以及另外一个独立的小屋,可以安置来访的客人或者祖父母。
Split View Mountain Lodge / RRS第2张图片

  建筑师采用木材整体的建造了这栋度假屋,木材均匀的出现在屋顶,墙面,室内,室外。随着时间的流逝,温暖的原木色将变成灰色。主体建筑主要为卧室区,用餐区和客厅区分别独立,面朝各自的景观,加上旁边的客人独立小屋,整个建筑的造型是一个主体联系三个分叉。
  The holiday home is located near the village Geilo, a popular skiing destination in the valley Hallingdal. Ski resorts are abundant around the lodge, with a freestyle terrain park right next to the site. Out of winter season, the mountains provide excellent hiking opportunities as well as other sporting activities.
Split View Mountain Lodge / RRS第3张图片
Split View Mountain Lodge / RRS第4张图片

  The family of four with anticipation of a fifth addition provided a straight-forward program for their mountain lodge: four bedrooms, separate living and dining areas, a youth lounge and a mezzanine for the younger children. In addition a small annex would accommodate guests and visiting grandparents.
  Our response was a cabin of clear and clean-cut expression with a continuous skin of timber cladding on the exterior walls and roof, which will acquire a grey patina with time. The volume consists of a main body, housing mostly bedrooms, which follow the natural contours of the landscape and splits into two living zones. This shift in program and use of multiple levels allows the building to adapt to the slope of the site.
  The separate volume of the annex is placed in extension of the main body, contributing to the three characteristic split views through fully glazed end walls.
Split View Mountain Lodge / RRS第5张图片

  门厅区的地板是混凝土,方便人们拖鞋换衣。沿台阶而上,起居室高大宽阔的空间十分舒适。整个公共区域高出地面一层高,业主隐私被有效的保护。同时,面朝景观的大幅落地窗保证了风景能最大限度的进入室内。厨房操作台采用了增强纤维混凝土,因此漂亮的悬挑出一段距离,用作非正式餐桌。整个室内区域无论天花,墙面,地板都均匀的铺着木材,壁橱被巧妙的隐藏,实现了空间高质量整体性。
  The cabin is entered beneath the cantilevered glazed volume into a hall with polished in-situ concrete floor, functioning as an intermediate zone to remove ski boots and outdoor clothing. A wooden stair ascends from the low basement and opens onto the generous space of the living quarters, capped by a complex ceiling of pitched planes high above. At the core of the holiday home, where the separate wings branch off from the main body in plan, is the kitchen. Its countertop of glass fiber reinforced concrete is cantilevered into the center of the space and anchored by a two-sided fireplace at the other end. Steps go onto separate spaces for dining and relaxing by the suspended second fireplace.
Split View Mountain Lodge / RRS第6张图片

  The extruded form of the structure frames the spectacular views from within the cabin, while strategically positioned smaller openings along its volume provides glimpses of the immediate surroundings. The elevated levels of the living and dining areas provide its occupants with a high degree of privacy, further enjoyed by ample seating niches within the outer walls. The interior floor, walls and ceiling are homogenously lined with virtually knot-free joinery timber, while all opening frames are concealed or discrete. The attention to detail and high quality is comprehensive and coherent throughout the project.
  睡眠区中一条狭窄的走廊联系着4个卧室和一个带桑拿的浴室,主卧的双坡性小窗将夜空带到床第。另外三个儿童房上方的阁楼是相连的,允许孩子们相互拜访。从尽头休息区的窗户可以远望到滑雪场。
Split View Mountain Lodge / RRS第7张图片

Split View Mountain Lodge / RRS第8张图片

  一个延续挪威传统建筑精髓的山间小屋,它立山而依景,成就自己的独特与温馨。
Split View Mountain Lodge / RRS第9张图片

  Through sliding doors along the hallway of the narrow main body is each of the bedrooms as well as a bathroom with sauna. The master bedroom opens onto a gable-shaped window extruded through the side wall for an outlook onto the night sky, while each of the children’s bedrooms has a loft bunk bed for visiting friends. At the far end of the hall is the youth lounge and overhead mezzanine with views through the glazed gable end straight onto the ski slope.
Split View Mountain Lodge / RRS第10张图片

Split View Mountain Lodge / RRS第11张图片

Split View Mountain Lodge / RRS第12张图片

Split View Mountain Lodge / RRS第13张图片

  The mountain lodge is a continuation of Norwegian building traditions in form and materiality, perched beautifully within its landscape and responding to its context.
  type: Residential
  location: Havsdalen, Buskerud, Norway
  program: Holiday home
  client: Private
  size / value: 130m2
  commission type: Direct commission (2011)
  status: Completed (2013)
  photo credits: Søren Harder Nielsen, Reiulf Ramstad Arkitekter
Split View Mountain Lodge / RRS第14张图片

Split View Mountain Lodge / RRS第15张图片

Split View Mountain Lodge / RRS第16张图片

Split View Mountain Lodge / RRS第17张图片

Split View Mountain Lodge / RRS第18张图片

Split View Mountain Lodge / RRS第19张图片


  本文转载于:http://www.reiulframstadarchitects.com/
  via: gooood

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

度假屋 (52 articles)


建筑设计 (1525 articles)


室内设计 (633 articles)


艺术设计 (179 articles)


挪威 (131 articles)