网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
这个社区综合设施项目位于韩国北汉山山脚处的入口,整个建筑(包含餐厅,展厅,多功能大厅)除地下一层和地上两层之外,还有着一条随地势起伏,穿越树林,相当漫长,并被建筑化了的走廊,建筑师认为该走廊是通往建筑,通往宁静的通道。
源于建筑师文本: 这一规划中的场地位于北汉山山脚Songchu山谷入口。为此,许多登山者不管在工作日还是周末,都从其他地方来了又去。然而,没有村庄居民的休息区域,只有沿着小径建造的低木椅给餐馆的顾客。此外,因为登山者变多了,未来有可能加速这一地区的商业化;例如人们付款才能在此休息。
建筑师为这一区域适度规划,以展示Songchu山谷的特别。首先,规划设计平静的休憩区以满足在此出入的每个人,既考虑到居住在附近的居民,又考虑游客。
诚然,如果土地所有人有目标和意愿通过这块土地取得一些收获,将此地作为一个新的文化艺术中心来推广,将有可能使公民渴望逃离复杂的城市生活,整天到此休憩。
form the architect: The planned site is located in the entrance of Songchu Valley of the foot of Bukhansan. For this reason, many mountain climbers come in and out here from other areas regardless of weekday or weekend. Nevertheless, there is no rest area for village residents, but there are only low wooden benches for customers of restaurants that are built around the trail. In addition, as increasing mountain climbers, it is prospected to accelerate commercialization of this area for example; people have to pay for resting.   
We had a modest plan to provide the place expressing the especialness of Songchu Valley. First of all, the peaceful rest area is planned to be able to satisfy everyone who are in and out by considering residents who live nearby as well as visitors.
Indeed, if a land owner has the goal and the will to achieve something through this land, place marketing as a new cultural art space would be possible to make citizens crave for resting all day by escaping from the complex urban life.

Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第1张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第2张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第3张图片
               

通过一座城镇的历史书写一个故事
这块土地上植有6棵上等桑树,是客户的父亲40年前种的,现已被指定为保护树木。此外,还有各种在城镇遗留了很长时间的树种、纪念碑和小径。然而,因为移动综合住宅规划进程,以上提到的这些都将被毁坏。
屋主强烈的想要保护当初父亲带着感情手植的树木,使其成为移动综合住宅的典范,旧的标示和房屋楼层以及对于城镇历史的重新阐释,都将成为所要书写的新故事的种子。
Making a story through a history of the town
The boast of this land is six fine mulberry trees, which a client's father has grown for 40 years, are designated as protection trees. Besides, there are various species of trees and monuments and traces that have been left for a long time in the town. However, due to process of moving housing complex plan, those things mentioned above would be destroyed.
Due to the land owner has a strong will in order to make it as a model example of moving housing complex by protecting existing trees that have been grown with affection, old signs and story of houses, reillumination of the history of town will be a seed of a new story that will be written.
         
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第4张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第5张图片
                        

通过地质学设置自生成地图
树木园除了一个有价值的目标外,没有未确定的总平面图。因此这块土地不得不考虑今后的多用途使用。换句话说,它需要通过地质学设置组织自生成地图,而不是仅仅在规划目的内建造一栋大型建筑。
建筑并非永远追寻完美
一种无限的模拟,自身暗示有多元化的故事和情况,不仅不通过网格绘制地图,而且根据潜在的地理修正,根据城镇环境书写一个不完全方案。
叙事:墙壁过去充当分界线的作用,现在再生为无形的交流场所,整修之后,为居民和行人提供了一块新的休息区和操场。
故事发生:墙壁周围每天都有固定的日常生活情状,人们的日常生活得以生动灵活地编辑和展现。
整合:本可能单调的小径持续展现着各种不同的故事,通过在小径入口处创造片断记忆,并根据情况和事件将项目联系到一起,描绘出Songchu山谷的新图景。
建筑凝练:包含零碎物品或人们可以从中找出偶然性事件。把功能与自然灵活结合,增进了故事的生动性,构建了记忆。
融会贯通的自然要素:珍藏自然环境中的岩层,哪怕是一棵树,都很重要。适应地形而造就居民和登山者们的会面场所,凸显大山之魂。

Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第6张图片
                     

Songchu
Self-mapping through topological setting
Songchu plantation does not have an unsure master plane yet except a worthwhile purpose. This land has to be prepared to be used for multi-purpose accordingly. In other words, it needs architectural structures that organize self-mapping through topological setting rather than a development that constructs a large building to be used for the only planned purpose.   
Architecture that does not seek perfection forever
An indefinite simulation, which is connoting diverse stories and situations by itself, not only organize mapping without a grid but also, writing an incomplete scenario according to town environment through potential geography modification.
Narrative Frame_The wall, that played a role as a boundary before, is reborn an invisible communion place with people by being renovated a new rest area and a playground for residents and pedestrians.
Editing Story_Daily stories of people are edited and accepted actively and flexibly by spreading out physical walls that insists on fixed daily patters as an opened flame.
Program Banding_Provide various and continuous story to the trail that could be monotonous by creating fragmented memories that are drawing the new image of Songchu Valley at the entrance of trail, also by banding programs according to situations and events.
Archi-drawer_Archi-drawer contains odds and ends or people can take accidental events out of it. The autonomous program control function of Bending Band, which can accept regardless of a form, is combined minimized fixedness nature with maximized flexibility in order to increase stories actively and build memories.
Fitting Plug_It is important to enshrine the stratum and even one tree existing in the nature. Moreover, by overlapping Bending Banding as an artificial ground on existing stratum, induce the reaction of force that topography has. At the same time, by installing Fitting plug at the intersection where residents and mountain climbers meet each other, Fitting plug plays as a mediator between them. In addition, it creates a conative control and a response between stratums.
  
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第7张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第8张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第9张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第10张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第11张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第12张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第13张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第14张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第15张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第16张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第17张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第18张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第19张图片
                        
Song-chu Bending Band / L'EAU Deisgn第20张图片
                        


Song-chu  Bending Band
Architect : Kim Dong-jin (Hongik University) + L’EAU design Co., Ltd.

Location: 419, Uldae-ri, Jangheung myeon, Yangju, Gyeonggi, Korea
Use: Mix-used / Neighborhood Facilities
Site area: 8116С
Building area: 559.76С
Gross floor area: 790.45С
Building scope: B2, 1F
Structure: RC
Finishing: exposed concrete (stain), wood
Construction: LEEEKO CONSTRUCTION CO.,LTD.
Structure Engineer: SDM Structural Engineering
Mechanical & Electrical Engineer: HANA Consulting Engineers Co.,LTD.
Construction supervision: L’EAU design Co., Ltd.
Design Period: 2010. 05 ~ 2011. 07
Construction Period: 2011. 07 ~ 2013. 05
Client: Song-chu farm land Co., Ltd.
Design team: Lee Sang-hak , Park Ju-eun, Kim Tea-yeon, Baek So-won
Materials provided by L’EAU design Co., Ltd.

Photographer: Park Wan-soon


via:gooood.hk   

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9761 articles)


社区建筑 (2 articles)


韩国 (310 articles)


2010 (145 articles)


混凝土 (2339 articles)