网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Appreciation towards Sheppard Robson Architects for providing the following description:

由Sheppard Robson设计、位于马斯达尔城的西门子总部正式开启,这座获得多项国际大奖的建筑赢得了LEED铂金奖,成为中东地区最具可持续性的建筑之一,为可持续建筑设定了新标准。

Sheppard Robson设计的西门子中东总部大楼位于阿布达比酋长国的马斯达尔城。这座新的大楼成为中东地区可持续办公大楼的新标准。大楼面积为22,800 m2,悬浮于一片新公共广场之上,结构十分严谨。Sheppard Robson按照Siemens和MASDAR的提议设计了这座功能优化的建筑,以每平方米相同的造价实现了最大的可持续性。

西门子中东地区总部大楼是该区域第一批获得LEED铂金奖的建筑之一。设计师结合传统设计和参数化分析设计了高效紧凑的结构,节约了材料并将碳排放量降到最低,从而实现了可持续性的目标。

Sheppard Robson-designed Siemens HQ in Masdar City officially opens, setting a new standard for sustainability

Multi international award-winning building achieves LEED Platinum standard, making it one of the most sustainable buildings in the Middle East.Sheppard Robson’s Siemens Middle East Headquarters at Masdar City, Abu Dhabi, officially opened this week, establishing a new benchmark for sustainable office buildings in the Middle East. The 22,800 m2structure, which floats above a new public plaza, is the result of a stringent brief. This was proposed by Siemens and MASDAR then developed by Sheppard Robson to create a building that is truly optimised for its purpose, delivering the most sustainable building possible for the same cost per square metre as a typical headquarters in the UAE.

The Siemens Middle East Headquarters is one of the first buildings in the region to achieve LEED Platinum. The sustainable credentials were achievedthrough combining traditional design and parametric analysis to deliver an efficient and compact form that uses less material and minimises embodiedcarbon.







60%的办公楼层为西门子所有。大楼悬浮在公共广场之上,同时为广场带来阴凉。公共广场成为附近原有高地和正广场之间的过渡地带,是现有公共领域的阶梯式扩展空间,并在区域中心形成了人行通道。一系列的外部空间、零售店和两个全玻璃结构的接待室强化了这一公共功能。

The office floors – over 60% of which are occupied by Siemens - float above and shade the public plaza, which connects the level change between the existing adjacent podium and the more formal square. The plaza has been designed as a terraced extension of the existing public realm and encourages pedestrian movement within the heart of the site. This shared public space is further enhanced by a series of external ‘rooms’, retail units and two fully glazed office receptions.







建筑的围护结构可以看成是“盒中盒”。内层是高效隔热且密封的立面,能有效降低热传导率;外层是轻质的铝材遮光系统,可以提供最佳的光照条件和室外视野,同时能最大程度减少热量的吸收。由轻质铝片构成的遮光系统形状各不相同,每一片都根据具体的日照方位进行设定。这种独特的外表皮成为该建筑最大的特色。

The building’s envelope was conceived as a box within a box. The inner section is a highly-insulated, airtight fa?ade designed to reduce thermal conductivity; surrounding this is a lightweight aluminium external shading system that minimises solar gain whilst maximising daylight and viewsfrom the building. The variation in the form of the shading systems, characterised by light-weight aluminium fins, creates a strong architecturallanguage for the building, with each facade tailored to suit its solar orientation.







每一片巨型楼面板的面积为4,500m2,设计师通过采用参数化建模的方法实现了最大效用性、最佳光照条件和最大灵活性,节能率达到了90%以上。楼面板为无柱式结构,整个楼层由九个中空的天井结构和周边的六个核心区域构成。创新的结构系统节约了将近60%的材料,并带来最为灵活的办公空间布局,每一办公楼层被细分为不同大小的空间,将来可根据需要进行灵活改造,至多可改造成32个办公室。

The building’s super-sized floorplates, each measuring 4,500m2, have been optimised for efficiency, daylight and flexibility using parametric modelling and achieves over 90% efficiency. The floor plates, punctuated by nine atria and served by six perimeter cores are completely column-free. An innovative structural system reduces the material used in construction by approximately 60% and provides maximum flexibility for the office space planning. The arrangement enables each of the four office floors to be subdivided into a combination of various space sizes and thereforecreates flexibility for the building to be remodelled over time to accommodate up to 32 tenants.













Sheppard Robson的合作伙伴David Ardill评价说:“这座本土化和国际化共存的建筑所应用的技术可以移植到中东地区甚至世界范围内的其他建筑项目中。在设计过程中,我们不以美学为设计的标准,而是全方位寻求真正可持续的最佳解决方法,最终用同样的成本创造出高效节能的建筑结构。”

David Ardill, Partner at Sheppard Robson, said: “The reception of the building, both locally and internationally, has been fantastic with many recognising the potential for applying the findings from the project to other schemes in the Middle East and beyond.We didn’t approach the project with a predetermined aesthetic; instead, we worked from the inside-out to investigate the best way of creating a truly sustainable solution for thebuilding.  This process-driven approach has resulted in an incredibly environmentally efficient structure that is also commercially rigorous.”











Architect: Sheppard RobsonLocation: Masdar City, Abu Dhabi, UAEClient: ADFEC (Masdar)Area: 22,800 m2Completion: 2013Engineer: AECOMEnergy savings: 46%Reduction in energy demand: 65%Reduction in Water Demand: 50%Embodied Carbon Reduction: 30%













MORE: Sheppard Robson Architects
via:gooood.hk

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9371 articles)


办公建筑 (553 articles)


铝材 (80 articles)