网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
       来自西班牙工作室的建筑设计,位于西班牙卡斯特利西尔的YC住宅+工作室,他们称这个造型抢眼,如同雕塑般的房屋为“平静中的宁静雕塑”。
House And Studio Yc / RTA-Office第1张图片
House And Studio Yc / RTA-Office第2张图片
       房屋造型从中心向四周几个方向分叉,形成5个尽端,功能分别是:入口楼梯和工作室,厨房,客厅,套房,儿童卧室。从中心向外,每个屋顶都向上抬起30度,形成具有张力的造型和空间。方向各不同的五个体块风景也各不相同,一年四季,每时每刻,都可以在这所房屋中感受多角度的自然变化。建筑外表皮是一个连续的整体。根据当地法规,建筑色彩必须自然朴实,融入环境,建筑师给建筑选择的色彩介于树干和土壤之间,让建筑完美的融于绿色环境。
House And Studio Yc / RTA-Office第3张图片
House And Studio Yc / RTA-Office第4张图片
        白天,建筑隐藏在树丛中,到了夜晚,建筑像一个发光的耀眼雕塑。
House And Studio Yc / RTA-Office第5张图片
        车库安放在地下一层,双层高的玻璃让室内采光充足,甚至辐射到地下室。建筑也可自然通风,采用地暖进行加热和制冷。
House And Studio Yc / RTA-Office第6张图片
         Form the architect:A SILENT SCULPTURE AMIDST CALMNESS HOUSE AND STUDIO YC
House And Studio Yc / RTA-Office第7张图片
         The building is situated in the center of the plot, respecting the limits for construction and plot ratio.The house rises as a single body. Its shape is influenced by physical and morphological conditions and by the program.The initial idea of the project is to expand the building up inside the parcel and surrounding existing trees in order to preserve the maximum possible trees; later the shape was adapted to the program, to acquire the final setting.
House And Studio Yc / RTA-Office第8张图片
         Building geometry is divided into five main bodies or pavilions (1. Entrance stair and craft room, 2. Kitchen, 3.Living room, 4.Suite, 5. Children’s bedroom) separated by patios and all connected by a central distributor that serves the different rooms. This central part is covered by a flat roof; from this central hall,the five spreads are covered with an inclination of 30o (from the center to the exterior – unlike conventional roofs), allowing the variation in height between each of the parties and creating an attractive volume.
House And Studio Yc / RTA-Office第9张图片
         Each body is isolated from the others, has its own orientation and its own views to the exterior. Courtyards between the bodies allow ntrance of natural light and integration between interior space and exterior space. As bodies, also patios have a different orientation. They are like uts of main body following different angles and spaciousness. In such a way, visitor never has the same vision and perception of space. Different angles, variety of views, variety of colors, variety of light. That is the main focus of the house: to capture segments of natural light and their change in space throughout the day and year depending on seasons and weather.This device contributes to get a changing image of the house. Visitor’s eye could cross different patios and glass reflections offer him interesting lighting and colors effects.
House And Studio Yc / RTA-Office第10张图片
         House skin is continuous; there is no fracture between façades and roof. According to local regulation, skin color is natural and earthy in order to get a perfect integration between nature and building. Similar to both tree trunk and soil, house color fits in perfectly with the ochre range of colors of the surrounding. When the trees will grow and complement the existing vegetation, over the years the objective of discovering the hidden house behind the trees will be achieved.
House And Studio Yc / RTA-Office第11张图片
         The house has a very different view at day and at night. During the day it is possible to discover the house hidden behind the vegetation. When darkness surrounds the building, the illuminated interior gleams and the house shines like a sculpture into the surrounding.
House And Studio Yc / RTA-Office第12张图片
         All uses are arranged in underground and ground floor.  Main access is placed in lower level both for pedestrians and cars. From one side it is possible to reach the main stair to upper floor and from the other side an independent studio with its private entrance. This area gets natural light thanks to its glass walls and to the double height courtyard that leads light from the bottom to the basement.
House And Studio Yc / RTA-Office第13张图片
         Natural ventilation and geothermal heating and cooling are part of the energy plan.

         Project Name: HOUSE AND STUDIO YC
         Location: Castellcir, Barcelona (Spain)
         Area: 290 m2
         Completion Date: 2014
         Architecture Design: Santiago Parramón, RTA-Office
         Interior Design: Santiago Parramón, RTA-Office
         Site engineer: Juan Carlos Hernández
         Photography: Lorenzo Vecchia Photography
         Press release: Simona Assiero Brá
         Client: Private

        本文转载于:http://rta-office.com
        via: gooood

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

西班牙 (595 articles)


建筑设计 (1524 articles)


艺术设计 (179 articles)


建筑系 (97 articles)