网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
WTO building / Wittfoht Architekten第1张图片

  这清透的建筑是日内瓦世贸组织的扩建工程,主要功能有行政,餐厅,地下停车场。新建筑用地局促狭长,身处城市中湖滨公园,需要与老建筑保持恰当关系,融入整个地区,并营造出高品质的室外空间。
  新建筑的高度和原有建筑一致,欣长匀称的体量优雅的占据着场地。而场地只是过去的停车场,因此没有伤害到附近的森林。建筑通过地面层,以及在地面层屋顶搭天桥而与旧建筑相联系。
WTO building / Wittfoht Architekten第2张图片

  建筑可以看成两个部分,地面层以及地面层以上被支撑起的悬挑建筑。地面层的屋顶平台所有访客都可到达,屋顶层的建筑又凹缩一定尺寸,因此有更多的面积贡献给公园景观,建筑也被视作具有开放和透明特征。
  地面层有大厅,接待区,餐厅,展览区。技术用房和停车场在地下。地面层之上的屋顶木质平台是一个观景平台。办公区位于上面悬挑的部分,这个部分十分透明和公开,给大家留下明亮,友好,永恒,时尚的印象。
WTO building / Wittfoht Architekten第3张图片

  New extension in harmony with existing listed buildings Administrative building with restaurant and underground parking Urban planning concept
  The blueprints for the new extension at the WTO in Geneva are primarily determined by the following aspects.The new building should complement the urban planning situation of the existing group of buildings. It should offer a convincing solution to the cramped conditions in the southern part of the plot and integrate the necessary existing functional requirements.The competition site is situated in an unusual location mixing both city and lake surroundings. The lakeside park area incorporating the existing group of WTO buildings is a key determining factor in the project. The new building reacts to urban planning constraints and expands the whole area without shutting it off completely. It maintains a respectful distance from the old buildings and generates a high-quality, exciting outdoor area between both buildings.

WTO building / Wittfoht Architekten第4张图片

  The existing building lines are incorporated in sections and continued. The height of the new building is also in line with the area as a whole. The elongated building plot stretches from the tower in the north to the new extension in the south. The result is a balanced, well-proportioned overall picture that is enriched by the interaction between old and new.
WTO building / Wittfoht Architekten第5张图片

  Architectural concept
  The dimensions of the extension are mostly limited to the former car park, meaning the existing trees on the plot can remain in place and no additional areas have to be sealed off for construction.
  Visitors are led from the main gate through the old building, over a spacious footbridge and directly into the main lobby in the extension. From here, all areas of the new building can be accessed. The new building is essentially divided into two sections – the base structure at ground level and the crystalline structure suspended above. Thanks to this division, the actual dimensions appear smaller and are playfully incorporated into the park area. The building appearance is defined by openness and transparency.

WTO building / Wittfoht Architekten第6张图片

  All of the joint facilities are located in the base of the building, such as the lobby and reception area, restaurant with kitchen and delivery area, plus a generous exhibition area. The data centre, technical facilities and parking areas are found on the lower levels. The roof of the base structure is designed as an accessible wooden deck,welcoming visitors to use it as a viewing platform. A terrace at the front expands the restaurant towards the lake.
  The crystalline structure suspended above houses the administration department and all office areas. The goal is to generate the highest levels of transparency and openness through the clear and flexible building design. The building has a bright,friendly and timelessly modern look. It follows the existing building lines and opens out towards both the park and main entrance.

WTO building / Wittfoht Architekten第7张图片

  Characteristics and design
  The clever allocation of areas within the building creates spaces used for communication and sharing experiences. The individual floors offer the most diverse options for office design. All possibilities can be realised – from classical single offices to combined areas and open-plan offices.The façade has a modular design and supports the required flexibility of the building.Separating walls can be positioned freely within the building plan. All workstations have a sufficient supply of daylight and pleasant links to outdoors. The building core and all infrastructural facilities are located in the centre of the building, thus making it easy for visitors to find their way around. Additional flights of winding stairs help to promote internal communication between floors.
  The floor slabs in the new building are supported laterally by four columns. In order to also keep the economical system in place in the upper floors, a ceiling slab will be installed in the floor above the exhibition area. The office area then appears to be detached from the base. The loads are supported by the central core of the building and the middle row of columns.

WTO building / Wittfoht Architekten第8张图片

  此外建筑办公区提供了多样化的选择,支持单人办公到开放办公室等多种办公模式。模块化的双层幕墙即可抵御湖畔强风和隔绝噪音,还同时不失灵活性,也能开启进行自然通风。高透明度让人们可以在白天与外面美丽的风光融为一体。楼层间的旋转楼梯能促进上下楼的交流。坚持生态可持续性原则,实现自然通风,采用节能系统。
  Economical and ecological aspects
  The energy and ventilation concept adheres to the applicable Minergie-P standards.The office area is split into thermal zones:- Outer zone Offices with building element heating/cooling, natural ventilation and mechanical ^ auxiliary source air
  - Inner zone Combined zone with mechanical source air
  - Core area Stairwells and WC facilities
  Due to noise protection requirements and the strong lakeside winds, the glass front of the office floors is designed as a double façade. This allows for natural ventilation. Additionally, the trees on the east, south and west side also offer natural shade in summer.
  Heating and cooling in the rooms is made via the exchange of thermal radiation by the building element heating/cooling surfaces in the concrete ceilings. The storage masses in the building (uncladded concrete walls and ceilings) contribute to basic heating, the prevention of temperature peaks and increased comfort in the rooms. The cooling potential of the building elements is used in summer and the heating potential in winter. The ventilation of interior rooms is supported by mechanical source-air ventilation through the raised and cavity flooring. The exhaust air is compressed in the access areas, extracted through the core and fed to the heat recovery system.

WTO building / Wittfoht Architekten第9张图片

  The electric switchboards and IT rooms are positioned above each other on all floors for the vertical routing of power and data lines. Horizontal routing of the power and data lines is made separately for high-voltage and low-voltage current in the raised flooring. Lighting of the individual areas is made according to the spatial requirements. To improve the energy efficiency using artificial lighting, floor-standing luminaires with electronic ballasts and presence/motion detectors are used around the workstations. New building of the World Trade Organization (WTO) headquarte rs in Geneva (CH)
  characteris tics data
  timeline
  competition March 2009 (1. prize, global open competit ion)
  planning March 2009 – July 2012
  realization January 20 11 – December 2012
  building data
  GFA 14.500 m2
  GV 56.800 m3
  building co sts
  circ a 30 Mio.€
      photographer
      Brigida Gonzalez



     本文转载:http://www.wittfoht-architekten.com
     via: gooood

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

扩建 (12 articles)


扩建和改建 (17 articles)


公园 (187 articles)


建筑 (9761 articles)