网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
该项目是由Denton Corker Marshall设计的悉尼科技大学工程和信息技术学院新大楼。该设计从60个参赛作品中脱颖而出,赢得了国际设计比赛的胜利。大楼与城市文脉相融合,展现了大学在创新和技术领域的重要地位。

Selected from over 60 entries in an international two-stage design competition, the design of the new Faculty of Engineering and Information Technology engages with the urban context and conveys the university’s position at the intersection of creativity and technology.





该建筑位于重要的城市区域内,是悉尼科技大学城市校园和悉尼CBD南端的门户。14层(含4层地下室)的大楼内设有国家级艺术讲室、学术办公室、研讨室、教学和研究实验室、学生会、餐饮娱乐区以及自行车和汽车停车场。

On a prominent urban site, the building creates a gateway to the university’s revitalized city campus and the southern end of Sydney’s CBD.Fourteen levels, plus four below ground, accommodate state-of-the-art lecture rooms, academic offices, seminar rooms, teaching and research laboratories, student union, food and recreation areas, with bicycle and car parking.





该大楼雕塑感极强,与周围的传统建筑及本区对面的拟建高楼风格迥异。

The building is expressed as a singular sculptural object, setting it apart from the more traditional architectural expression of its neighbours and from proposed towers at the Fraser Broadway Development opposite the site.





四块倾斜板将建筑体量包覆起来。铝质薄板上孔洞形成的图案源自“悉尼科技大学工程和信息技术学院”的二进制代码。表面“鱼鳃”状的突起结构打破了立面的单调感,不仅在视觉上强化了板材作为大楼皮肤的特性,而且带来了让建筑呼吸的象征意义。

Four tilted and skewed plates envelope the building’s volume. The plates are made of aluminium sheets perforated in a pattern derived from thebinary code for ‘University of Technology Sydney Faculty of Engineering and Information Technology’. ‘Gills’ creased into the surface of each platepunctuate the fa?ade, visually reinforcing the sense of plate as skin and symbolically allowing the building to breathe.










裂缝般的狭窄中庭连接所有教学、学习和社交区域,通过建筑体现了学院合作学习的文化传统。在这个充满活力的空间内,开放式楼梯贯穿其中,不规则布局的桥梁成为休闲会面的平台,平台两边是宽敞的走廊。大楼内部采用的混凝土和耐候钢打造了“仓库”的质感,呈现出赤裸的原材料的美感和一个为创意产业所青睐的环境。地面层入口处设计了透明玻璃墙壁,这样大学与周围建筑建立了直接联系。

The faculty’s collaborative learning culture materializes in the ultra-thin crevasse-like atrium which links all teaching, learning and social spaces. It’s a dynamic space occupied by open stairs, random bridge links and lounges for informal encounters, with circulation along its edges. The raw aesthetic achieved internally with materials such as off form concrete and Corten steel engenders a warehouse quality, aligning the faculty with environments favoured by the creative industries. Offering naturally-lit access through the building at ground level, the crevasse directly links theuniversity to the local neighbourhood.





内部设计创造了一个创新和高科技的学术环境,旨在满足学生和未来行业发展的需求。在这里,你可以找到最尖端的科学技术,包括机器人、电脑设计实验室、以人为主导的设计实验室,3D数据可视化设备、以及Data Arena—澳大利亚该领域最先进的研究工具。

The interior architecture has an innovative pedagogical approach and a technology rich environment at its core, which aims to support student needs and future industry trends. The latest in cutting-edge technology, includes robotics, computer and human-centred design labs, and a 3D data visualisation facility, the Data Arena – the most advanced research facility of its type in Australia.





该建筑运用环境可持续设计,力求达到5星级的绿色星级标准,预计能节约30~45%的能源、20-30%的饮用水和减少50%的温室气体排放量。这些数据已经远远超过拥有类似功能空间的高等教学大楼的基准。仅二进制码遮阳铝板就能节约10-15%的能耗。

An extensive range of environmentally sustainable design initiatives make a substantial contribution to achieving best practice standards in thefaculty accommodation. The design targets a minimum 5 star Green Star rating, and is expected to deliver an energy savings of 30- 45%, a potablewater saving of 20-30% and a 50% reduction in greenhouse gas emissions over benchmarked tertiary educational buildings with similar functionalspaces. The shading of the binary code screen alone is estimated to bring about a 10-15% operational energy saving.





工程和信息技术学院大楼也被称为百老汇大楼。它是悉尼科技大学特色、紧凑校园形象的重要组成部分,为期10年耗资10亿美元的重建计划会将南部打造成另一个悉尼CBD。

Also known as the Broadway Building, the Faculty of Engineering and Information Technology forms a key part of the university’s vision to deliveran iconic and connected campus, a ten year $1 billion redevelopment initiative that will help transform the southern approach to the Sydney CBD.



































Key Project Facts

Project NameFaculty of Engineering + Information Technology, University of Technology, Sydney

Project AddressBuilding 11, Corner of Broadway + Jones StreetUltimo, Sydney NSW

Project TypeTertiary education building

Construction Cost$205m

Construction cost per m2$4820

Project DatesStart Date       January 2009Early Works Construction Start   April 2011Early Works Completion     February 2012Main Works Construction Start   February 2012Main Works Completion Date   May 2014

Project SizeTotal building area   43,500m2Usable floor area   22,050m218 floors: 4 basements + 14 floors (above ground)

Project Team

Client University of Technology, Sydney

Project ManagerDenton Corker Marshall

Architect + Interior ArchitectDenton Corker Marshall

PlanningJBA Urban PlanningQuantity Surveyor + Building CertifierGroup DLA

Structural, Civil, Facades + ESDAureconMechanical + Electrical WatermanAHW

Specialist LightingElectrolight

Fire + HydraulicsArup

Vertical Transportation + Fire SafetyAecomAcoustics + VibrationRenzo Tonin& Associates

TrafficHalcrowGTA Consultants

Landscape ArchitectsTaylor BrammerAccessMorris GodingOH&SArchitecture + AccessTesting + CommissioningNorman Disney YoungContractorLend Lease

MORE: Denton Corker Marshall
via:gooood.hk

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9120 articles)


教育建筑 (546 articles)


大学 (43 articles)


澳大利亚 (380 articles)


悉尼 (92 articles)


Denton Corker Marshall (3 articles)


混凝土 (2188 articles)


钢材 (836 articles)