网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
该项目是公寓的翻修项目。该公寓位于巴塞罗那,大约建成于19世纪。业主Yuna是日裔西班牙人,养了两只小猫Tau 和 Misha。

It's about an apartment renovation located in Les Corts neighborhood in Barcelona city, categorized circathe Nineteenth century. The owner, Yuna -from Japanese origin and settled in Spain- has two cats: Tau and Misha.



改造前的公寓内杂乱无章地分布着隔断墙、房间和廊道。改造的第一步是打造开放空间,同时保留原有木梁和石头墙。因此,我们决定在公寓中心植入一个通透的白色几何方体,方体内含厨房和浴室,其顶部与天花板留有一定的空间。

Originally, the apartment was full with partition walls, and rooms and hallways seemingly placed at random.

The first decision taken consisted in exposing an open space, leaving both the original wooden beamsand stone wall, in sight.

We decided to place a "pure", white and geometrical cube at the center of the apartment, which contains the kitchen and the bathroom, and its walls do not reach the ceiling.



方体元素可以有效保障卧室隐私,同时保留空间和视觉的延续性。

This element gives privacy to the bedroom, but keeps the spatial and visual continuity as a whole.



浴室墙壁与天花板有一定的距离,墙壁上的窗户直接面向卧室,但从内部无法看到石墙。卧室、浴室和旁边走廊的地板抬高了30cm,形成了与其他区域相联系的木板平台。

The bathroom walls do not reach the ceiling and conveniently have one window facing the bedroom,but won't allow to see the stone wall from the inside.

The floor in the bedroom, bathroom and adjacent gallery, elevates 30cms., creating a woodden platformin continuation with the rest of the apartment.





厨房的镜子将方体分成两个部分,因此石墙看起来似乎是浴室的组成部分,带来了延续感和深邃感。走廊为整个空间带来光线,地毯图案的地板呼之欲出。

The kitchen mirror divides the cube in two halves, so the stone seems to be part of the bathroom, giving a feeling of continuity and profundity.

The gallery provides light to the ensemble and, resembling a carpet, an hydraulic floor weaves out.





公寓选用的材料简单而朴素:石头、木材、橡树、长叶松制成的木梁以及花纹瓷砖。为了营造更加休闲的居住氛围,Yuna设置了梯子帮助爱猫爬向它们的游戏乐园—浴室屋顶。

The materials chosen are always pure: stone, wood, oak, beams made of long-leaf pine, and the hydraulic mosaic of the epoch.

To give a more cozy ambiance, Yuna has built a ladder to help the cats climb up to the top of thebathroom ceiling, where they've found their favorite spot to play.







Architect: Sergi Pons architects  /    www.sergiponsarchitect.com Photographs: Adrià GoulaLocation: Barcelona, SpainConstruction Company: GdR  (Grup de reformes) /   www.grupdereformes.comYear of Project: 2014



↑ 平面图 PLAN


via:gooood.hk

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8267 articles)


居住建筑 (2599 articles)


公寓 (559 articles)


巴塞罗那 (134 articles)


木材 (2070 articles)


石材 (395 articles)


建筑翻修 (3 articles)