网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Appreciation towards AS-DOES for providing the following description:

“在山间建立一座桥梁式的多层停车场”是由意大利建筑师Angelo Salamone带领的设计团队AS-DOES (Designers Of EcoSystems)提交的创新方案。该设计在莫埃纳市政府举办的Longea(意大利旅游胜地)停车场国际设计大赛中获得二等奖。

近年来,“可持续交通”已成为莫埃纳市政工程的重点目标,并取得了一定成效。莫埃纳已获准加入旅游业组织“Alpine Pearls”。该可持续性设计为当地交通提供了一个优化的选择方案,旨在建立一座乌托邦式的桥梁—停车场结构,一处从经济、社会和环境各个角度均堪称完美的场所,以此鼓励旅游业的可持续发展。该方案是设计性和功能性的巧妙共生。







Making a multistorey car park in mountains like a bridge: this is the alternative and innovative proposal of the design team AS-DOES (Designersof EcoSystems) led by italian architect Angelo Salamone who won the second prize in the international competition of ideas for the construction of a parking lot in the area called Longea launched by the Municipal Administration of Moena very popular tourist place in Italy.

The topic of "sustainable mobility" for some years now occupies a prominent place in the programs of the municipal administration of Moena and much effort was made on the subject, a commitment that has allowed Moena to enter the virtuous circle of the "Alpine Pearls" .

The proposal is sustainable from the construction and it is alternative to the location indicated in the notice. It is concerned to design the bridge-parking as a symbol of a new utopian architecture as an element-pragmatic for the creation of perfect places from the point of view of economic, social and environmental encouraging a sustainable tourist hedonism. The solution thus opts for a programmatic and pragmatic symbiosis.











这座多层停车场隐藏在山间,与周围自然环境融为一体,且造价相对较低。该项目将桥梁和停车场统一在同一建筑体中。

事实上,根据当地地形建造停车场需要大量开挖山体,并需要额外的填埋工程以防山体滑坡。而该项目的预制施工法为这座多层桥梁式停车场带来了高效的功能性,在原有地形结构基础上创造了明亮的内部空间。其外观与周围环境和谐相融,同时最大程度上避免了对区域生态环境产生无法挽救之影响的开挖和填埋工程。

该方案的预制施工法可以极大节约成本。无柱的停车空间以及合理的停车场和车道规模可以保障安全舒适地停车。









Rather than erect a discounted bridge next to a very expensive and not sustainable, both environmentally and financially, multistorey car park hidden in the side of the mountain , it was proposed to build a multi-storey car park bridge on two supports: bridge + car park in only one building.In fact, in the area identified by the notice, due to the shape of the site to position the cubage useful to parking, would be necessary large excavationworks of this part of the mound and the realization of extended containment works of the lands to prevent landslides. The multi-storey carpark bridge instead is characterized by high functionality and by ability to achieve a original building and modern interior bright and welcoming spaces,facades that blend harmoniously with the surrounding environment while avoiding all the works of excavation and containment that would damageirremediably the ecosystem of the context.

The construction system is very economic because it consists of prefabricated elements. The absence of pillars between the parking spaces, the size of the parking and of driveways allow you to pass safely in the parking lot and park your car in a comfortable way .







在作为汽车、自行车和行人通道的巨大桥面上可以看到周围的绝美景观:南面的城市和北面的山峰。从停车场可以直接到达顶部花园,花园内设有旅游咨询点和自行车服务,游客离开停车场后可以骑自行车游览美景。

The large cover at the top of the bridge, intended to traffic for parking of cars, for bikes and for pedestrians, would offer unprecedented spectacularviews , a kind of double-sided viewpoint: the country on the south the peaks to the north. On the large roof garden, the new lookout, that can bereached also directly from within the carpark itself, is placed a tourist information point with bike sharing service so that it can be used by touristswho leave the car and go on a visit to the locality on a bike.







该区域是与规划中的临河建筑截然相反的生态大公园,通往莫埃纳市的自行车道和人行道穿梭其中。开挖的结构将被植被所覆盖,并形成一个小型的天然圆形剧场,可以作为室外影院、溜冰场和圣诞市场,或举办各种社会活动、文化活动、戏剧表演、演唱会等。

The area so undeveloped for building like was envisaged in the notice, coasting the river, it becomes a park and crossed by bike paths and pedestrianarea of transit to Moena, thanks to a small natural amphitheater made reusing the ground of excavation of the tunnel required by the notice to crossa military area, can be used as an arena for outdoor cinema, events, cultural, theatrical performances, concerts, ice rink, Christmas markets etc. ...















Design TeamAS-DOESAngelo SalamoneRossella Di Bari2013 Italy
via:gooood.hk

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (6606 articles)


交通建筑 (191 articles)


停车场 (58 articles)


意大利 (335 articles)


钢材 (715 articles)