网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
消隐的构架:既是建筑,又是景观第1张图片

Vijversburg公园玻璃游客中心
Glass Visitor Center Park Vijversburg / STUDIO MAKS

由专筑网邢子,李韧编译

来自建筑事务所的描述。 Vijversburg公园位于荷兰北部,是18世纪的地产项目,自1892年以来一直面向公众开放。每一年公园都会举办许多活动,如国际艺术展览、音乐表演、教堂服务和游览活动。

From the architect. Park Vijversburg, situated in the north of the Netherlands, is an 18th century estate that has been open to the public since 1892. Throughout the year, the park hosts many events such as international art exhibitions, musical performances, church services and excursions.

消隐的构架:既是建筑,又是景观第2张图片
© Iwan Baan

消隐的构架:既是建筑,又是景观第3张图片

2011年,Kums和Ishigami在新的游客中心的竞赛中胜出。为了适应越来越多的游客,客户要求对历史别墅进行扩建,扩建部分作为会议和展览空间。然而在扩建工程中,客户要求也要充分考虑到周边的建筑与公园环境,因为它们是国家的历史古迹。

In 2011 Kums and Ishigami won the competition for a new visitor center. To accommodate the increasing number of visitors, the client asked for a new extension to the historical villa to be used as a meeting and exhibition space. The old villa and surrounding park were to be treated with the utmost care, as they are both national monuments.

消隐的构架:既是建筑,又是景观第4张图片
© Iwan Baan

“我们想做一个微妙的建筑。虽然展览亭是一个建筑项目,但我们将它与景观融合。”Kums说。这个设计包括三条思路,薄玻璃幕墙伸展到公园,并与现有的自然元素相结合:池塘、绿化和别墅花园。 这三个思路反映了自然环境,使建筑和景观融合在一起。

“We wanted to make a most subtle intervention. Although the pavilion is an architectural project, it was designed and imagined as part of the landscape,” says Kums. The design consists of three lines, thin glass facades that stretch into the park and follow the existing natural elements: a pond, a tree line, and the villa garden. These three elevations reflect the natural surroundings and make the pavilion and landscape blend into one another.

消隐的构架:既是建筑,又是景观第5张图片
© Iwan Baan

消隐的构架:既是建筑,又是景观第6张图片
© Iwan Baan

中央空间部分嵌入景观,将来自公园的游客引导进入建筑,这些景观低于地面一米,这样的设计手法可以减少建筑对周围环境的影响,同时又有一定的亲密感,为游客提供另一种空间感受。

The central space lies partially sunken into the landscape; softly undulating slopes guide visitors from the large scale exterior of the park into the heart of the building, one meter below ground level. It thus reduces the impact of the building on its surroundings, gives the interior a certain intimacy and provides visitors with another perspective on the landscape.

消隐的构架:既是建筑,又是景观第7张图片
© Iwan Baan

为了不对周围环境产生过多的影响,建筑师避免使用过多的附加结构元件,如柱和墙壁。 相反,透明玻璃墙直接承载屋顶的重量。三角形有助于避免使用横向墙壁,同时保持十五米的自由跨度。这种创新的玻璃结构设计是ABT和Jun Sato结构工程师共同合作开发。

In order to create fully unobstructed views towards the surroundings, the use of additional structural elements, such as columns and walls, were avoided. Instead, the insulated and extra clear glass walls themselves carry the roof. The triangular shape helps to avoid using transverse walls while maintaining a free span of fifteen meters. This innovative structural glazing design was developed in collaboration with ABT and Jun Sato structural engineers.

消隐的构架:既是建筑,又是景观第8张图片
© Iwan Baan

Vijversburg公园最近重新开放。除了上述的游客中心外,Kums还重建了别墅,重新设计了周边景观,并与Ishigami共同设计了一个公园建筑和露天舞台。该公园进一步扩大,增加了约15公顷的景观面积,这些景观由LOLA Landscape,Deltavormgroep,Piet Oudolf和Tobias Rehberger共同设计。

Park Vijversburg recently reopened. Besides the above-mentioned visitor center, Kums renovated the monumental villa and designed the surrounding landscape and co-designed a park building and open air stage with Ishigami. The park was further expanded with an additional fifteen hectares of new landscape designs by LOLA Landscape, Deltavormgroep, Piet Oudolf and Tobias Rehberger.
     
消隐的构架:既是建筑,又是景观第9张图片

消隐的构架:既是建筑,又是景观第10张图片

消隐的构架:既是建筑,又是景观第11张图片

消隐的构架:既是建筑,又是景观第12张图片

消隐的构架:既是建筑,又是景观第13张图片

消隐的构架:既是建筑,又是景观第14张图片

消隐的构架:既是建筑,又是景观第15张图片

建筑事务所:STUDIO MAKS
项目地点:荷兰
建筑师:Marieke Kums + Junya Ishigami + ass
面积:270.0 m2
项目时间:2017年
摄影:Iwan Baan
制造商:Sto, Zumtobel
结构工程师:ABT B.V. with Jun Sato Structural Engineers
环境工程师:ABT B.V.
项目经理:Mart Lenis Bouwmannegment & advies
策划:Kie Ellens
总承包人:Jurriëns Noord BV & Friso Bouwgroep
玻璃工程:Steinfort Glas BV
钢铁工程:Matel Metaal BV
混凝土工程:Veenstra BV
磨光:IFS SGT
MEP:Reekers BV
电气:Hiemstra BV
屋顶工程:Intercodam & Willfra
客户:Op Toutenburg Foundation

•        Architects: STUDIO MAKS
•        Location: Tytsjerk, The Netherlands
•        Architects: Marieke Kums + Junya Ishigami + ass
•        Area: 270.0 m2
•        Project Year: 2017
•        Photographs: Iwan Baan
•        Manufacturers: Sto, Zumtobel
•        Structural Engineering: ABT B.V. with Jun Sato Structural Engineers
•        Climate Engineering: ABT B.V.
•        Project Management: Mart Lenis Bouwmannegment & advies
•        Program: Kie Ellens
•        General Contractor: Jurriëns Noord BV & Friso Bouwgroep
•        Glass Construction: Steinfort Glas BV
•        Steel Works: Matel Metaal BV
•        Concrete Works: Veenstra BV
•        Glazing: IFS SGT
•        MEP: Reekers BV
•        Electrical: Hiemstra BV
•        Roofing: Intercodam & Willfra
•        Client: Op Toutenburg Foundation


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8231 articles)


景观建筑 (52 articles)


公园 (152 articles)


游客中心 (30 articles)


荷兰 (312 articles)


2017 (557 articles)


玻璃 (1257 articles)