网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
本文转载自搜建筑
                                 

广场上的盖子,获奖了!!第1张图片
                                       
                        
COBE和BRUT团队被选为比利时布鲁塞尔舒曼广场欧盟总部改造的国际竞赛的获胜者。


The Danish/Belgian team of COBE and BRUT has been selected as the winner of an international competition for the transformation of the Place Schuman, the entrance to the European Union headquarters in the European Quarter of Brussels, Belgium.


广场上的盖子,获奖了!!第2张图片


旨在为这个城市创建一个新的“城市广场”,建筑师借用了欧洲议会半圆形的形状,创建了一个标志性的反光屋顶结构,将欧盟所有公民和机构在一个中央集合点内联合起来。

Aimed at creating a new “urban agora” for the city, the architects borrowed the shape of the European Parliaments’ hemicycle to create an iconic reflective roof structure that will unite all citizens and institutions of the EU within one central meeting point.


广场上的盖子,获奖了!!第3张图片


在目前的存在中,舒曼广场(Place Schuman)包括一个很大程度上,不受欢迎的环形交叉路口。 COBE和BRUT的计划将首先为人们重新定位空间。


In its current existence, Place Schuman consists of a busy roundabout that is largely unoccupied and unwelcoming to pedestrians. COBE and BRUT’s scheme will reimagine the space as a location first and foremost for people.


广场上的盖子,获奖了!!第4张图片


Pascal Smet说道:“舒曼广场展示了这个城市正在发生的变化。 “舒曼将成为居民和游客可以聚集的真城市广场。最后,这个象征性的地方被赋予了能量,看起来它应得的。现在是由建筑师与居民和欧洲机构一起制定他们的项目。”


”Place Schuman shows the change this city is making,” commented Pascal Smet, Brussels Minister of Mobility, on the design. “We are going from a city for cars to a city for people! Schuman will become a real urban square where residents and visitors can meet. Finally this emblematic spot is given the quality and look it deserves. It is now up to the architects to elaborate their projects together with the residents and the European institutions.”

广场上的盖子,获奖了!!第5张图片


该项目通过漏斗状的开口打破屋顶,将游客吸引到广场的中心,在下面,为坐席提供空间,并创造一个非正式的聚会场所。在广场周围,步行区将从中心径向延伸出去,连接舒曼广场(Place Schuman)和Chateaueed'Etterbeek上相邻的Cinquantenaire公园和Rue de la Loi桥。


The new pavilion, punctured by funnel-shaped opening it is roof, will draw visitors into the center of the plaza, where concentric circles will step down to offer room for seating and create an informal gathering place. Surrounding the agora, the pedestrian area will continue out radially from the center, connecting Place Schuman to the adjacent Cinquantenaire Park and the bridge of Rue de la Loi over Chaussee d’Etterbeek.


广场上的盖子,获奖了!!第6张图片


COBE创始人兼创意总监Dan Stubbergaard解释说:“这种项目通常是对公众封闭的,但舒曼广场将永远向公众开放,以鼓励互动。 “在这里,欧盟的所有公民将统一在一个屋檐下。屋顶反映了广场和下面的人民,在民族,文化,语言和性别之间创造了一个聚会场所。屋顶下的广场将被设计为同心圆,受欧洲议会的半圆形的启发。这个圈子继续在周围的人行道上,强调舒曼广场是欧洲民主的中心。”


“A parliament is usually closed-off to the public, but Place Schuman will be permanently accessible, embracing democracy and knowledge sharing,” explains Dan Stubbergaard, Founder and Creative Director of COBE. “Here, all citizens of the EU will be united under one roof. The roof reflects the square and the people below, creating a meeting place between nationalities, cultures, languages and genders. The agora underneath the roof will be designed as concentric circles, inspired by the European Parliaments’ hemicycle. The circles continue in the surrounding pavement, emphasizing Place Schuman as the center of European democracy.”

COBE和BRUT将继续对审批过程的设计进行进一步的研究。规划提案预计将在2018年底提交,建设将于2019年动工。


建筑师:BRUT,COBE

地点:比利时
面积:34000平方米


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

设计头条 (2949 articles)


搜建筑 (44 articles)


景观 (389 articles)


商业区景观 (77 articles)


城市广场 (9 articles)


2019 (16 articles)


比利时 (127 articles)