网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
微缩地形的城市广场第1张图片


Paul Grimault广场的城市空间
Urban Space of Esplanade Paul Grimault

由专筑网胡婧宜,李韧编译

来自事务所的描述:项目原址是一块不适宜休憩的混凝土场地,所以设计的重点就在于考虑场地的周边环境和通达性,重建易于活动的场所。考虑到场地的潜在使用人群是城市居民、游客或高山滑雪爱好者,设计师希望塑造一个可以让他们回味或唤起记忆的空间。

Agence APS: On the concrete slab without memory of the esplanade, the contextual and sensitive approach is conducive to rebuilding a story thanks to a rhetoric appropriate to the new reconstituted universes of the project. The evocative power of the project thus refers to situations experienced or places known by fans or enthusiasts of the mountain environment summer or winter – city dwellers, tourists or alpine skiers.

微缩地形的城市广场第2张图片


场地的北面是三角形的蔬菜广场。这里的光照随时间的变化,当地美丽的Parmelan高原的石灰石高地塑造了这里的地形。

在广场高处的南端,大型矩形以城市阳台的形式成为了设计的核心部分,这里为游客提供了开阔的视野,可以看到Semnoz山和Bornes平原,仿佛让游客置身于滑雪场的高海拔餐厅露台。

In the North, the triangle of the vegetable esplanade. The flat situation and the vocabulary of development refer to the geography of “limestone plateau” like the fabulous lapiaz of Parmelan.
On the southern edge of the Upper slab, the large central rectangle of the urban terrace, becomes the “beating heart” of the project. Its perched position visually open to the horizons, on the Semnoz mountain and on the Bornes massif, refers to the ambiances (or atmosphere) of the terraces of high altitude restaurants so popular with skiers on sunny days.

微缩地形的城市广场第3张图片


微缩地形的城市广场第4张图片


微缩地形的城市广场第5张图片


微缩地形的城市广场第6张图片


微缩地形的城市广场第7张图片


微缩地形的城市广场第8张图片


第三个空间连接了场地的高低两部分。设计师将它设计成玫瑰园,并让它依靠停车场存在,以便更好地隐藏停车场。这个斜坡上的花园也是山地缓坡地貌的象征。

The third space establishes the link between the high slab and low slab. It is a garden of roses, which leans on the box of the carpark to better erase it. The urban inclusion of the garden in the slope is not without reminding the geographical situation of the “slope” characteristic of the mountain relief.

微缩地形的城市广场第9张图片


微缩地形的城市广场第10张图片


微缩地形的城市广场第11张图片


微缩地形的城市广场第12张图片


微缩地形的城市广场第13张图片


微缩地形的城市广场第14张图片


微缩地形的城市广场第15张图片


项目信息:

设计事务所:Agence APS
项目类别:景观设计
网址:www.agenceaps.com
项目位置:法国
设计时间:2010年
建成时间:2011年
面积:3400平米
预算:100万欧元(税前)

Short office name: Agence APS
Role of the office in the project: landscape designers
Website: www.agenceaps.com
Project location: Annecy, France
Design year: 2010
Year Built: 2011
Client: City of Annecy
Surface: 3400 m2
Budget : 1.000.000 EUR (pre-tax)

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (567 articles)


商业区景观 (176 articles)


广场 (94 articles)


城市广场 (12 articles)


法国 (569 articles)


2011 (205 articles)