网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第1张图片


The Piece Hall | Halifax, UK | Gillespies

由专筑网pilewyj,李韧编译

针对哈利法克斯大会堂(Piece Hall in Halifax)的修缮维护,政府启动了一项耗资数百万英镑的保护计划,同时计划将一级建筑改造成游客场所,建筑功能包括有文化遗产展示、三层楼的商店、独立的新兴初创工作室、餐馆和商业中心,以及Gillespies工作室设计的中央庭院。

The Piece Hall in Halifax has undergone a multi-million-pound conservation programme that has transformed the Grade I listed building into a landmark visitor destination, with heritage interpretation, three levels of shops, independent new start-ups, restaurants and businesses, as well as a reimagined central courtyard designed by Gillespies.

与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第2张图片


为确保这座历经238年的建筑的依然辉煌璀璨,Calderdale Council设计了一个高质量的修复计划。历史悠久的建筑外立面得以保留,同时也引进了现代设施,从而在市中心文化区块建立国际性场所,因此,这个项目能够为哈利法克斯的发展作出重大贡献。

Calderdale Council delivered a high-quality regeneration scheme to secure the 238-year-old building’s future. The historic fabric was sensitively and expertly conserved, and modern facilities introduced to create an international destination at the centre of the vibrant cultural quarter, which is making a major contribution to the regeneration of Halifax.

与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第3张图片


该项目受到Calderdale Council的资金支持、来自Heritage Lottery Fund的700万英镑,以及来自Garfield Weston Foundation和Wolfson Foundation的资助。大会堂项目信托(The Piece Hall Trust)机构则负责管理这座建筑,保证建筑的未来发展,同时也保障公众利益。这座建筑曾经由格鲁吉亚羊毛商人和哈利法克斯制造商共同建造,这是十八世纪建筑的一大代表,它专为手工布艺贸易而建立。

LDN Architects事务所主要负责该项目的设计,并根据Calderdale Council的要求,这座建筑主要功能为商业零售与休闲。Gielppes工作室则主要负责公共区域的改造和动态庭院空间的设计,如今这里可以容纳大会堂的全年活动项目。

The Piece Hall transformation project was made possible by funding from Calderdale Council, a £7 million grant from the Heritage Lottery Fund – thanks to National Lottery players – and support from the Garfield Weston Foundation and the Wolfson Foundation. The Piece Hall Trust, an independent charity, runs the building for public benefit and to ensure its sustainable future. When built by the Georgian wool merchants and manufacturers of Halifax, The Piece Hall was an ambitious and prestigious building. It is a fine example of an eighteenth Century northern cloth hall which was built specifically for the trade in “pieces” of handwoven cloth.
Following Calderdale Council’s vision, LDN Architects were commissioned to carefully reimagine the building into a contemporary retail and leisure destination. Gillespies has delivered an improved public realm and a dynamic courtyard space that now houses The Piece Hall Trust’s year-round programme of events.

与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第4张图片


Gielppes工作室需要改进三个现有入口区域,其中一个通向场地的东面,同时形成中央庭院的主要景观。三个现有入口区域的通道铺设有高品质的天然石料。另一个全新的入口区将大会堂的东部区域和市区中心、火车站、图书馆和档案馆联系在一起,这一改进让人们更加愿意以步行的方式穿过大会堂的整个场所。

Gillespies was commissioned to significantly improve the quality of the three existing gateways, a new gateway to the east and to create a destination central courtyard. The three existing gateways have been updated with uplighters and high-quality natural stone paving. A new gateway has been created through the east wing of The Piece Hall creating a new link between the town centre, the railway station and the new Central Library and Archives; encouraging increased footfall through the Piece Hall courtyard.

与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第5张图片


与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第6张图片


与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第7张图片


如今,庭院已被改造成迷人开放的“城市广场”,这里时常举办一些季节性活动和节日庆典。台阶、喷泉、定制小品和照明设施通过现代设计方式而表达,同时更加激发了场地的古典魅力。为了激活空间同时克服高差变化,两股水流被引入场地西北和东南角,表达了水元素在传统生产中的重要作用。
   
The courtyard has been transformed into an attractive, open and accessible ‘Town Square’ that offers a contemporary and flexible space for an established seasonal programme of events and festivals. The feature steps, fountains, bespoke furniture and lighting all contribute to the contemporary design language which is sensitive and restrained, to enhance the impressive architectural features and materials of the classical building. To animate this space and to overcome the level changes, two cascading water features have been introduced to the north-west and south-east corners and subtly interpret the historical importance of water in the production of cloth.  

与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第8张图片


与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第9张图片


为表达独特高质量的景观效果,设计师准确地运用了传统材料,反映了历史建筑的几何形状特征。在夜晚时分,场地的照明设计更凸显了建筑的瑰丽与历史厚重感。这让游人能够在太阳下山后仍然感受到建筑及其场地的美感。

Traditional materials were selected and arranged to provide a unique, high-quality finish that subtly reflects the geometry of the historic building. Particular consideration has been given to the evening and night time atmosphere through extensive lighting design which enhances the beauty and significance of the building and ensures The Piece Hall is enjoyed long after the sun goes down.

与历史的对话,与未来的交流丨英国哈利法克斯大会堂景观设计第10张图片


考虑到夜晚的经济效益,同时确保大会堂的一定活跃度与吸引力,地面灯具照亮了建筑的立面系统,光束穿过中央庭院,定义了公共空间,这样的视觉冲击效果不断地吸引着游客的到来。

Particular consideration has been given to the night time economy, to ensure that the Piece Hall remains active, safe and attractive in the evening. The dramatic building facades have been up lit with ground lights and these are extended across the central courtyard to help define the public space. The expressive lighting design redefines the public space and announces it as one of the town’s most exciting night time destinations.


项目地址|英国哈利法克斯
委托方|Calderdale Council
建成日期|2017年7月
项目团队
建筑设计|LDN Architects
景观设计|Gillespies
交互设计|Campbell and Co.
项目管理|Turner & Townsend
结构工程设计|Buro Happold
机电工程|Buro Happold
预算顾问|Pick Everard/Gleeds
主要承建商|Grahams Construction
水景工程|The Fountain Company (Grahams Construction Sub-Contractor)
投资方|该项目受到Calderdale Council的资金支持、来自Heritage Lottery Fund的700万英镑,以及来自Garfield Weston Foundation和Wolfson Foundation的资助。
摄影|Paul White; David Millington;

获奖情况:
2017年英国历史天使奖 – 历史建筑最佳修复奖
2017年英国历史天使奖 – 英国总冠军

Location | Halifax, UK
Client | Calderdale Council
Completion date | July 2017
Project Team
Architect | LDN Architects
Landscape Architect | Gillespies
Interpretation Designers | Campbell and Co.
Project Manager | Turner & Townsend
Structural Engineer | Buro Happold
MEP Engineer | Buro Happold
Cost Consultant | Pick Everard/Gleeds
Main Contractors | Grahams Construction
Water Feature | The Fountain Company (Grahams Construction Sub-Contractor)
Funding | Funding from Calderdale Council, a £7 million grant from the Heritage Lottery
Fund – thanks to National Lottery players – and support from the Garfield Weston Foundation and the Wolfson Foundation
Photography | Paul White; David Millington;
Awards:
2017 The Historic England Angel Award – Best Rescue of a Historic Building
2017 The Historic England Angel Award – UK Overall Winner


出处:本文译自worldlandscapearchitect.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (434 articles)


商业区景观 (101 articles)


游客中心 (37 articles)


庭院 (240 articles)


英国 (488 articles)


2017 (761 articles)


Gillespies (3 articles)


石材 (453 articles)