网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第1张图片

挪威沃斯高中
Voss High School / Nordic Office of Architecture + AART architects

由专筑网王沛儒,王帅编译

来自建筑事务所的描述。由AART建筑事务所和Nordic 建筑师事务所设计的Voss(挪威)新职业高中,设计师将理论与实践结合在一起,营造了一种令人振奋的学习环境,它沐浴在阳光中,周围环绕着美轮美奂的景色。

Text description provided by the architects. The new vocational high school at Voss (Norway) designed by Nordic — Office of Architecture and AART architects combines theory and practice in an inspiring learning environment bathed in light with spectacular views of the surrounding landscape.

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第2张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第3张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第4张图片

沃斯高中于今年秋天开学,学校招收了大约400名学生和100名教职员工。丹麦的团队在斯堪的纳维亚(Scandinavia)地区建造了几座著名的教育建筑,他们从周围的环境中获得了灵感,该团队的设计完美的诠释了传统的挪威谷仓建筑。一系列“农家院”的“谷仓”围绕构成各种教育和社会活动的框架。建筑师们尽量通过室内和室外宽大的玻璃和木材覆盖层,将日光引入建筑内部,以此来激发学生的兴趣。

The new vocational high school at Voss opened this autumn and caters for around 400 students and 100 staff. The Norwegian-Danish team behind several prominent education buildings in Scandinavia took inspiration from the surrounding environment, creating an interpretation of the traditional Norwegian barn common to the area. A composition of "barns" surrounding a series of "farmyards" provides the framework for various educational and social activities. The architects strive to stimulate the students by drawing nature and daylight into the school buildings through the generous glazing and timber cladding both inside and out.

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第5张图片

AART建筑师事务所的挪威办事处主任Thomas Pedersen说:“这是学习与自然之间的联系,以及理论与实践之间的联系,这是这所新高中设计的基石”。

“It is the connection between learning and nature, as well as the physical link between theory and practice that has been the cornerstone in the design of this new high school”, says Thomas Pedersen, the director of AART architects’ Norway office.

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第6张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第7张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第8张图片

一个会面的场所

建筑师的目标是创建一所学校,将学校的规模和各种各样的活动统一在一个环境之中。中央大厅是学校的主要社交场所,所有公共活动都将在这里举办。

建筑师说“我们相信,学生的福祉是创建成功学校的关键,我们提供了一个支持学生学习和社会环境的结构。我们认为,要确保来自不同专业的学生在不同学科之间进行交流是举足轻重的。所以把中央大厅作为学校的社交中心。

A place to meet

The architect's ambition was to create a school that despite its size and diverse range of activities is seen as a unifying environment. The central lobby is the school's main social meeting place, where all public functions are located.
"We believe that the students' well-being is key to creating a successful school and have provided a structure that supports the students’ learning and social environment. We believe it is important to ensure that students from the various vocational programmes meet across disciplines. Therefore, the central lobby will act as the social hub of the school, "says the partner in charge at Nordic, Hallgrimur Sigurdsson.

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第9张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第10张图片

理论和实践技能是密切相关的

中央枢纽为学生们提供了方便进入不同建筑的途径。教室和讲习班并排放置,以加强学生对理论与实践之间联系的体验。这所学校的主要目标是使学生具备在当地找到工作的能力。

合二为一的艺术

整个学校的艺术作品一直是该项目发展的一个关键因素。由六位艺术家委托定制的艺术品安置在学校内,这些作品深深植根于当地的工艺传统。

Theory and practical skills go hand in hand
The central hub provides easy access to the different wings of the school.  Classrooms and workshops are located side by side to reinforce the students' experience of the link between theory and practice. The school's main goal is to equip students with knowledge that can qualify them to find work in the local area.

Art incorporated throughout
Integrating art works throughout the school has been a key element in the development of the project. Six artists were commissioned to produce bespoke art pieces, strongly rooted in the local traditions of craftsmanship.

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第11张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第12张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第13张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第14张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第15张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第16张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第17张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第18张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第19张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第20张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第21张图片

激发学习思维的空间架构和环境相融别为雅致第22张图片

建筑设计:AART建筑事务所、北欧建筑事务所
地点:挪威,沃斯凡根
首席建筑师:Hallgrimur Sigurdsson, Rannveig Lannrø
面积:11500.0平方米
项目年份:2016年
摄影:Kontraframe
建造商:Binderholz, Superwood

Architects: AART architects, Nordic Office of Architecture
Location: Vossevangen, Norway
Lead Architects: Hallgrimur Sigurdsson, Rannveig Lannrø
Area: 11500.0 m2
Project Year: 2016
Photographs: Kontraframe
Manufacturers: Binderholz, Superwood

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9861 articles)


教育建筑 (598 articles)


高中 (16 articles)


挪威 (131 articles)


2016 (623 articles)


Nordic (2 articles)


AART (4 articles)


玻璃 (1637 articles)


木材 (2475 articles)