网站地图关于我们

查看相册 View Gallery

这座绿色的三角建筑是丹麦政府公共建筑,专为丹麦中西部地区养老金和产假工资等福利
进行服务。建筑展现出高品质高效率开放亲民的面貌,内部的现代办公环境灵活而透明。

The new domicile for public authority Udbetaling Danmark (UDK) in Holstebro manages
a series of vital social services, such as state pension and maternity pay, for the entire
region of Midwestern Denmark. The building gathers employees from several
municipalities in one new administration building, which has to handle and ensure a
centralized and efficient service for the citizens.
The project’s architectural scope consists of meeting two overall demands. Firstly, the
architecture has to radiate high quality and efficiency as well as openness and
helpfulness, as the centre administers financial affairs for a large group of citizens.
Thus, the project adapts to the surrounding context, while at the same time calling
attention to itself and its location with a formal language of its own – without appearing
ostentatious. Secondly, the architecture has to create and support a working
environment that combines optimal conditions for internal collaborations and social
relations with a modern office landscape that is bound together by a logical, flexible and
transparent structure.

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第1张图片

建筑鲜明的三角形造型源于建筑学概念,这个不寻常的建筑跳脱出周围的环境,成为一个
特别的亮点。没有直接的南立面,因而避免设置暴晒所需的遮阳棚。三角形也是室内装饰
的基本元素,不同程度的贯彻在室内的各种尺度之上,三角形中庭与外部的形状呈180旋
转交错,甚至触到外墙,比往常更多的阳光因此进入建筑。每层的空间都是不对称和灵活
的,因此可以使用多种工作条件和要求,满足灵活办公需求。此外三个小中庭有助于楼层
整体视觉通透。
该建筑在设计之处就把能源管理统筹入室内环境设计中,对材料和空间进行不断优化,最
后在保持良好的室内环境同时能最低限度的消耗通风,照明,以及其它各种能源。

The triangular volume
On this basis, the architects designed a characterful building that derives from a clear
architectonic concept – a simple yet recognizable triangular construction with manifold
and functional spatial formations that developed out of a conscious use of the triangle
as shaping element. The triangle is an unusual shape in the Danish architectural
landscape and thus, UDK will draw attention to itself, but without visually overpowering
its surroundings.
The triangular volume’s orientation on the site aims at creating an ideal combination of
exposure, views, daylight conditions and reduced thermal stress. As one of the volume’s
sides is oriented northwards there is no direct southern façade, which reduces the risk
of overheating and the need for sunshades. The northern façade’s orientation towards
the adjacent ring road enhances the building’s exposure and visibility while screening
the employee’s terrace to the west and the entrance to the southeast from the road.

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第2张图片

Interior triangulation
Throughout the interior the basic shape of the triangle creates a recognizable pattern
that is applied consistently and in varying scales in order to extract valuable spatial
qualities and functional subdivisions. In order to divide the building into subsections, a
triangular interior atrium is inserted. The atrium is rotated 180° so that its tips meet the
building’s outer edges. Given its direct contact to the facades, the atrium’s shape and
orientation allow a large amount of daylight to reach the building centre.
The tips of this central space are “cut off” by walkways and workspace areas, dividing
the atrium into a main space and three small atriums. The main space is slightly
asymmetric and rotates for each floor, so that varied spaces with different floor-to-
ceiling heights emerge, which makes the building flexible and usable in different working
situations. Thus, the internal contact between functions increases and becomes much
more varied than in a traditional atrium building. In addition, this strategy also meets the
ambition of providing manifold of different spatial qualities, which employees can turn to
according to needs, mood or project.
The three small atriums contribute to the internal transparency by creating additional
visual connections across the floors. Their distinctive spatiality can also be used to
mark spots with specialized functions, e.g. break rooms, informal meetings etc.
The building is designed in order to consume a minimal amount of energy for
ventilation, lighting, heating and cooling and to maintain the best possible indoor climate
at the same time. The design is optimised through an Integrated Energy Design
process, where energy and indoor climate constituted integrated design parameters
from the project’s very beginning, continuously interacting with architectural and
materials choices.

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第3张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第4张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第5张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第6张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第7张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第8张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第9张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第10张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第11张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第12张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第13张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第14张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第15张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第16张图片

Udbetaling Danmark Holstebro / CEBRA第17张图片

Project facts:
Name:  Udbetaling Danmark Holstebro
Architect:  CEBRA
Commission:  Public
Type:  Turn-key contract
Category:  Office
Client:  ATP Ejendomme a/s
Location:  Hostrupsvej, Holstebro, DK
Year:  2011 - 2012
Purpose:  Office building and citizen service center
Size:   4.600 m2
Budget:  DKK 77m/

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8228 articles)


市政建筑 (136 articles)


公共建筑 (96 articles)


丹麦 (168 articles)


2011年 (24 articles)


CEBRA (14 articles)


混凝土 (2083 articles)