网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
草甸房子 by Office Mian Ye第1张图片

来自专筑编辑孙云鹏的报道。草甸房子视觉上和形态上融合了亲密的私人空间和开放的外部空间,而不会影响彼此的完整性。景观作为一个桥梁,建立内部和外部、起居和睡眠区之间的无缝流动。项目位于美国密集郊区设定范围内,附近是现代二层和三层豪宅,其中许多超过10,000平方英尺。客户坚持的要求是通过构建一个较小的单层住宅,与周围的一般性建筑区分开来。通过考虑项目地块的太阳照射情况和周围环境,草甸房子重新诠释了美国的前院与后院的传统区别,同时创造了与自然光线和周围景观深深联系的生活空间。

From the architect. The Meadow House visually and physically blends open exterior spaces with intimate private spaces without compromising the integrity of either. Landscape acts as a bridge, creating a seamless flow between interior and exterior and between living and sleeping areas. Located within the setting of a dense American suburb, the neighborhood is lined with modern two- and three-story mansions, many of which are over 10,000 sf. The client was adamant about departing from what is typically built in the neighborhood by constructing a smaller, single story home. By taking into consideration the site’s solar exposure and context, the Meadow House reinterprets the traditional divide of American front and back yards to create living spaces that are deeply connected to natural light and the surrounding landscape.

草甸房子 by Office Mian Ye第2张图片
© Mian Ye

草甸房子 by Office Mian Ye第3张图片
© Mian Ye

草甸房子 by Office Mian Ye第4张图片
Exploded Axonometric/各层分解轴测图

本项目被分为两个主要领域:一个为娱乐空间而另一个是休息空间。隐秘门厅通往起居室周围,起居室内部一个大天窗照亮下方的鹅卵石铺就的花园。在这个开放的平面空间中,起居室通过一个开放的备餐吧台与厨师的厨房相连接。从而这个备餐吧台将起居室分为两部分。大型聚会需要的食物在这个吧台准备、供应,同时隔断了聚会空间的喧嚣和骚动。卧室空间可以接收到更多的光线,同时卧室空间包围成一个日式园景花园。这个小型的户外空间提供了一个供家庭聚会用的温馨空间,以及内部和外部之间的过渡空间。面向庭院的内墙装饰着房子主人的一部分艺术收藏品,创建一个可以在庭院内观看的画廊空间。

The house is broken down into two main areas: a place to entertain and a place of rest. A screened foyer leads around to the living room where a large skylight illuminates a pebble-lined garden below. In this open floor plan, the living room is connected to the chef’s kitchen by traveling around an open servery bar that divides the two spaces. Food is prepared and served at this bar during large gatherings, dampening the kitchen noise and commotion from the rest of the party. The bedrooms receive multiple exposures, encircling a Japanese-landscaped garden. This small outdoor space provides both an intimate gathering area for the family as well as a transitional space between inside and outside. The interior walls facing the courtyard house a portion of the owner's art collection, creating a gallery space that can be viewed from within the courtyard.

草甸房子 by Office Mian Ye第5张图片
© Mian Ye

草甸房子 by Office Mian Ye第6张图片
© Mian Ye

草甸房子 by Office Mian Ye第7张图片
© Ehsan Khah

一个茂盛的雪松屏风展开,影响了房子的各个方面,在内部创造着光影的灵动舞蹈。当一个人在房子周围走动的时候,屏风会为他创造私密空间,过滤日光,并创造内部的框架空间。从屏风上运用减法的方式创建孔洞,用于视线和出入口设置。从生活区,一个大的开放屏风可以为生活空间与室外的园景平台和游泳池区域创造一个无缝连接,允许让业主完全享受室外与室内空间。沿房子周边种植的不同攀爬藤蔓植物种将改变房子的外皮——伴随着他们全年的绽放和颜色的改变。

A knotty cedar screen expands and contracts around all sides of the house, creating a dynamic play of light and shadow within. As one moves around the house, the screen creates privacy, daylight filters and frame to the spaces within. Subtractions from the screen create apertures for views and entries. From the living area, a large opening in the screen creates a seamless connection to the landscaped deck and pool areas, allowing the owners to connect the living room completely to the outside. Various species of climbing vines planted along the perimeter will transform the skin of the house - as they bloom and change colors throughout the year.

草甸房子 by Office Mian Ye第8张图片
© Ehsan Khah

草甸房子 by Office Mian Ye第9张图片
© Mian Ye

草甸房子 by Office Mian Ye第10张图片
© Mian Ye

草甸房子 by Office Mian Ye第11张图片
© Mian Ye

草甸房子 by Office Mian Ye第12张图片
© Mian Ye

草甸房子 by Office Mian Ye第13张图片
© Mian Ye

草甸房子 by Office Mian Ye第14张图片
Ground Floor Plan/ 底层平面图

草甸房子 by Office Mian Ye第15张图片
Elevation/立面图

草甸房子 by Office Mian Ye第16张图片
Elevation/立面图

草甸房子 by Office Mian Ye第17张图片
Elevation/立面图

草甸房子 by Office Mian Ye第18张图片
Neighborhood Diagram/周边示意图

草甸房子 by Office Mian Ye第19张图片
© Mian Ye

主设计师:办公室叶勉
地点:美国 马里兰州 波托马克
负责合伙人:叶勉
面积:7000.0平方英尺
项目年份:2014年
摄影:Ehsan Khah ,叶勉
景观顾问:吉纳• 维尔特
照明顾问:梅根•普费弗
承包人:Builtec
委托人:Withheld

Lead Designer: Office Mian Ye
Location: Potomac, MD, USA
Partner In Charge: Mian Ye
Area: 7000.0 ft2
Project Year: 2014
Photographs: Ehsan Khah, Mian Ye
Landscape Consultant: Gena Wirth
Lighting Consultant: Megan Pfeffer
Contractor: Builtec
Local Architect: JR Bernlohr Architects
Client: Withheld

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9681 articles)


居住建筑 (2969 articles)


房子 (42 articles)


美国 (1182 articles)


马里兰州 (8 articles)


2014 (724 articles)


雪松板 (11 articles)