网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
KuantoKusta总部/A2OFFICE第1张图片

KuantoKusta Headquarters

由专筑网芮万里,杨帆编译

KuantoKusta想要在一个旧工厂仓库中安顿他们的总部,虽然仓库是被废弃的,但却拥有非常有趣的环境:高高的天花板和建筑两端的自然采光。

然而,我们也发现了一个问题:公司所需要的面积大约是现有仓库面积的两倍。解决方法是通过创造夹层来充分利用仓库的自身容量。

KuantoKusta wanted to install their headquarters in an old industrial warehouse that, although degraded, had very interesting conditions: high ceilings and natural light at both ends of the warehouse.
However we observed a problem: the company needs pointed to an area about twice the existing one. The solution passed through the creation of a second high floor, taking advantage of the free interior volume.

KuantoKusta总部/A2OFFICE第2张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第3张图片
Section/剖面

新的楼层独立于周围的结构:楼板建立在被刚性网格组织的柱子上,这些柱子在一层将不同的空间组织起来。它使用金属结构以允许更快捷地搭建和体现更轻巧的结构元素。

The new floor is independent of the surrounding structure: the floor rests on pillars organized according to a rigid mesh that organizes the different spaces on the ground floor. It was used a metal structure for allowing speedier performance lighter structural elements.

KuantoKusta总部/A2OFFICE第4张图片
© AL.MA Fotografia

它打算通过应用白色的现有墙体和天花板以及在新元素中使用灰色来转换旧新旧之间的自主权,为了保持仓库的工业性,这有时候看起来甚至是有些粗犷的,因而,在有砌体砖墙的情况下又对其进行了粉刷。

It was intended to translate this autonomy between the old and the new by applying the white color in the existing walls and ceilings and the gray color in the new elements, within an environment that was intended to keep with unapologetically industrial, sometimes even rude, as in the case of brick masonry wall that was only painted.

KuantoKusta总部/A2OFFICE第5张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第6张图片
Diagram/简图

即使新的元素被作为独立的一部分被设计出来,它们仍好像是容器一般,以预测在未来空间突变的可能性,而永恒的元素是作为骨骼结构的部分。

Even the new elements were designed as independent pieces, like as if they were containers, predicting a possibility of mutability of space in the future, where the permanent elements will be only the skeletal structure.

KuantoKusta总部/A2OFFICE第7张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第8张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第9张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第10张图片
© AL.MA Fotografia

这个项目被分为两层,在顶层的大开敞空间集中布置了公司所有的技术和运营团队,这得益于天花板上的自然采光。

在后台,一个玻璃盒子设置了管理房间和商务房间,并配有一个透明的屋顶,因此,它们同样能够在白天通过天花板拥有自然的采光。

在一层,除了公共可进入的区域,例如休息室和会议室,还在门的旁边设置了一个储物空间,这为公司员工的生活空间提供了一道屏障。

一层还设有娱乐空间,有桌球和游戏电玩,还有卫生设施以及一个厨房空间和饮食区。

The program was distributed by two floors focusing on the top floor all the technical and operational team of the company in a large open space, which benefits from natural light coming from the ceiling.
In the background, a glass box located the direction and business rooms and both have a translucent roof so they can also receive natural light from the ceiling during the day.
On the ground floor, in addition to public access areas, such as the lobby and meeting room, it was located a locker area next to a door that makes screen for the living space of the company's employees.
There is located a recreational area with billiards and game console, sanitary facilities, a kitchen space and an eating area.

KuantoKusta总部/A2OFFICE第11张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第12张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第13张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第14张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第15张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第16张图片
Courtesy of A2OFFICE

KuantoKusta总部/A2OFFICE第17张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第18张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第19张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第20张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第21张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第22张图片
Courtesy of A2OFFICE

KuantoKusta总部/A2OFFICE第23张图片
© AL.MA Fotografia

KuantoKusta总部/A2OFFICE第24张图片
Section/剖面

建筑师:A2OFFICE
地址:葡萄牙, Leça do Balio 4465  
发起人:Alberto Dias Ribeiro
面积:300.0 m2     
项目年份:2016年
摄影:AL.MA Fotografia , Cortesia de A2OFFICE

Architects: A2OFFICE
Location: 4465 Leça do Balio, Portugal
Authors: Alberto Dias Ribeiro
Area: 300.0 m2
Project Year: 2016
Photographs: AL.MA Fotografia , Cortesia de A2OFFICE


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (749 articles)


办公空间 (149 articles)


总部 (19 articles)


葡萄牙 (218 articles)


2016 (407 articles)


金属 (309 articles)


玻璃 (1050 articles)