网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
MOS用“潘多拉的盒子”装点艺术收藏家公寓
"Cabinets of curiosities" define rooms in art collector's apartment by MOS

由专筑网姚小俊,李韧编译

纽约MOS建筑事务所通过在墙内进行嵌入式内置储存处理,设计出了可以容纳许多艺术藏品的公寓。

Deep walls with built-in storage are designed to accommodate an expansive collection of art objects at this renovated apartment by New York City-based MOS Architects.

想搞收藏没空间?设计师这样做第1张图片

这座名叫“收藏家公寓”或“2号公寓”的建筑坐落于纽约切尔西社区,占地1200平方英尺(111平方米)。

这所住宅包括一个主套房、一个可以用作客房的办公室,以及一个开放性社交空间,其中有厨房、餐厅和起居室。

Named Collector's Apartment, or Apartment no 2, the dwelling is located in New York's Chelsea neighbourhood and encompasses 1,200 square feet (111 square metres).
The residence contains a master suite, an office that can be used as a guest room, and an open-concept social space that includes the kitchen, dining room, and living room.

想搞收藏没空间?设计师这样做第2张图片

内部的隔板16英尺(40厘米)深,形成了一个较大的架子,可以用来储存或者展示艺术品。MOS建筑事务所的负责人说:“在公寓内,通过空心的格子墙构成的房间为居住者提供了大量储存空间。”因此,这个储物空间也被称为“潘多拉的盒子”。

在起居室内,两个较大的台面用于存储特定物品。台面由浅色木材制作而成,与白色的墙面遥相呼应。

Interior partitions were built 16 inches (40 centimetres) deep, creating large shelves within which art can be stored or displayed. "The apartment is defined through cabinetry as hollow walls that enclose rooms and provide storage for the resident's extensive collection," said MOS, which described the storage units as "cabinets of curiosities".
Within the living room, two large display cases allow the client to put specific objects on view. They were built in light-coloured wood, contrasting the white finish of the walls.

想搞收藏没空间?设计师这样做第3张图片

公寓内所有的开窗都朝向那面,大落地玻璃窗为室内带来了充足的自然光线。办公室和起居室空间相连,仅用帘子隔开,使各自的区域保持独立。

屋内,木制的板材贴在储藏墙的内角上。天花板上的投射照明灯也运用了这种方式,设计师解释,这种手法能够让不同的空间在视觉上相联系。

All the apartment's windows face south, and extend to the full height of the living space. Because the office and living room are connected, a curtain runs continuously between them, unifying the separate areas.
Throughout the home, wooden floors were laid diagonally against the right angles of the storage walls. On the ceiling, track lights follow this pattern, which the architects explain is a way of tying together different spaces visually.

想搞收藏没空间?设计师这样做第4张图片

想搞收藏没空间?设计师这样做第5张图片

建筑师对于材料的选择深思熟虑。例如厨房的柜台,由浅色大理石和高大的后部挡板组成,宽大的台面便形成了居住者的临时就餐区。

Particular attention was paid to materials used for the intervention. The kitchen counter, for example, is made of a pale marble that also forms a large backsplash reaching up to the ceiling. The expansive counter surface also doubles as an informal eating area for the residents.

想搞收藏没空间?设计师这样做第6张图片

想搞收藏没空间?设计师这样做第7张图片

想搞收藏没空间?设计师这样做第8张图片

三个浴室都使用了独特的面板材质。建筑师解释,这样能够让公寓具有统一的风格。

Three bathrooms all feature a unique material palette. This acts "as a counterpoint to [the apartment's] collection of unifying, all-over patterned surfaces", according to the architects.

想搞收藏没空间?设计师这样做第9张图片

公寓中运用最多的是黑色大理石,这是一种由各种颜色鲜艳的图案拼接而成的复合材料。它主要运用于公共区域。其次便是定制的带有罗纹图案的桃红色瓷砖,主要运用于私人空间。

The first one is finished in black Marmoreal, a bespoke composite marble made up of brightly coloured aggregates. It serves the public areas of the apartment. Custom peach-coloured ceramic tiles with a ribbed pattern were used for the second bathroom, which is used by guests and residents alike.

想搞收藏没空间?设计师这样做第10张图片

主卧室在大厅的一侧,主要材质为白色大理石。一面储物墙体将床与这个区域分隔开。

At the end of the hall, the master bedroom has its own ensuite, which is finished with white marble. Another storage wall separates this area from the bed.

想搞收藏没空间?设计师这样做第11张图片

在今年的芝加哥建筑双年展上,MOS建筑事务所为Tribune大楼的设计提出了概念性构思。该事务所的其它项目包括:位于加拿大休伦湖的漂浮房子,以及丹麦艺术学校的系列角楼。

摄影:Lauren Coleman, courtesy of MOS

MOS was one of the firm's that contributed an alternative vision for the famous Tribune Tower competition, on show at this year's Chicago Architecture Biennial. Other projects by the firm include a floating house on Canada's Lake Huron, and a series of angular buildings for an arts school in Denmark.
Photographs are by Lauren Coleman, courtesy of MOS.

想搞收藏没空间?设计师这样做第12张图片

想搞收藏没空间?设计师这样做第13张图片

想搞收藏没空间?设计师这样做第14张图片

想搞收藏没空间?设计师这样做第15张图片

想搞收藏没空间?设计师这样做第16张图片

想搞收藏没空间?设计师这样做第17张图片

想搞收藏没空间?设计师这样做第18张图片

项目信息:
项目团队:Michael Meredith, Hilary Sample, John Yurchyk, Andrew Frame, Ivi Diamantopoulou, Michael Abel

Project credits:
Project team: Michael Meredith, Hilary Sample, John Yurchyk, Andrew Frame, Ivi Diamantopoulou, Michael Abel


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (1400 articles)


居住空间 (507 articles)


公寓 (556 articles)


美国 (948 articles)


纽约 (311 articles)


玻璃 (1257 articles)


木材 (2057 articles)


大理石 (182 articles)