网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第1张图片

澳大利亚阳光海岸住宅
Sliding eucalyptus wood screens wrap house on Australia's Sunshine Coast

由专筑网缕夕,李韧编译

该项目位于澳大利亚度假胜地努萨附近,这座建筑的木材外立面可以拉开到一旁,为室内提供更开阔的海景。

Timber screens can be pulled aside to provide uninterrupted views towards the ocean from this house near the Australian resort of Noosa.

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第2张图片

当地工作室Teeland Architects为昆士兰州南部度假村附近的一片区域设计了Tinbeerwah 住宅。

这座住宅增强了居住者与周围桉树林之间的联系。

Local studio Teeland Architects designed Tinbeerwah House for a site in the hinterland around the resort in southern Queensland.
The family home is designed to enhance the sense of connection between its occupants and the surrounding eucalyptus forest.

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第3张图片

建筑布局呈长条形,进深约为一个房间,可以最大限度地提高自然通风以及让阳光照射到室内。

外立面设有大型滑动窗户,可根据季节气候或一天中的不同时段打开或关闭,调整室内外的空间界面。

“这是一座立面可移动的住宅,它的外立面由滑动硬木建造而成,所以业主可以自行控制光线、通风、隐私和景观。”建筑师说道。

The building's slender plan is only one-room deep to maximise cross ventilation and the amount of natural light reaching the interior.
The facades incorporate large sliding windows that can be opened or closed to adjust the exposure to the outdoors depending on the seasonal climate or time of day.
"The house is designed as an operable glass pavilion that is wrapped in sliding hardwood screens, so the owners can control the light, breezes, privacy and views," said the architects in a statement.

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第4张图片

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第5张图片

建筑物位于较低水平面,以便居住者可以从室内向外来到花园。住宅另一端的卧室在山坡前侧向上延伸。

“为了削弱建筑的体量感,住宅的规模和比例也通过精心计算,从而提高建筑的空间体验,并使其融入景观之中。”建筑师补充说。

在深色混凝土墙之间的楼梯可通向开放式居住区的入口。

The building is kept low to the ground so the occupants can step out onto the garden from the living spaces. Bedrooms at the opposite end are raised up above the slope at the front on angled supports.
"The scale and proportions of the house as an attenuated timber box was carefully crafted to heighten the spatial experience of the building and make it appear as though it was of the landscape," added the architects.
A staircase situated between a pair of dark pigmented-concrete walls ascends to an entrance that opens onto the open-plan main living area.

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第6张图片

厨房布置有一个黑色的操作台和上接天花板的储物柜,还可连接花园的休息室和用餐区。

建筑后部有一条走廊可以从生活空间通向三间卧室、家庭浴室和主卧套房。

A kitchen with a dark island unit and a full-height storage wall is positioned at one end of the space, which also accommodates a lounge and dining area connected to the garden.
A corridor that extends along the rear of the house leads from the living space towards three bedrooms, a family bathroom and, finally, the master bedroom suite.

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第7张图片

所有房间内衬的玻璃都稍微与桉树木条制成的外立面保留有一定距离,这些木条与周围树木的垂直树干相呼应。

摄影:Jared Fowler

The glazed surfaces lining all of the rooms are set back slightly behind screens made from slender battens of eucalyptus, which echo the vertical trunks of the surrounding trees.
Photography is by Jared Fowler.

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第8张图片

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第9张图片

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第10张图片

融入自然的住宅,可以根据需要变动开窗大小噢第11张图片


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9371 articles)


居住建筑 (2881 articles)


住宅 (2326 articles)


澳大利亚 (388 articles)


昆士兰 (20 articles)


Teeland (2 articles)


木材 (2310 articles)


玻璃 (1489 articles)