网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第1张图片

雅加达Jagat写字楼
Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e

由专筑网李韧,王帅编译

来自建筑事务所的描述:该项目位于印度尼西亚首都雅加达,这座写字楼是Jagat Construction公司的新办公楼,这是一家从事建设领域的公司。客户要求建筑师设计的这座写字楼不仅仅包含公司自身的办公运营,还要包括额外的办公空间用于出租。基地总面积为1740.5平方米,建筑共9层。在1层设置的是大堂、银行,2层至8层设置的是出租办公空间,9层则是私人办公场所、会议室、宴会厅。

Text description provided by the architects. Situated in Jalan Tomang Raya Jakarta, Jagat Tower is the new office of Jagat Construction, a company engaged in construction field. The client asks the architect to design an office tower not only as their main office but also as a rental office. Its total area is 1740,5m2, and consist of 9 floors. On the lower ground there are lobby and banking hall, 2nd-8th floors are for tenant office and 9th floor for the most private function, meeting room / ballroom room.

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第2张图片

方案的设计目标是要创建一座高效的办公场所。为了达到预期的目标,建筑师对布局进行了特殊的排布。场地的长边为42米,为了与城市周边协调,建筑师认为大体量建筑并不适合这个项目,因此通过小体量结合的方式让建筑化整为零。

The main aim of design was to create an effective and efficient space program of office. To achieve the desired level of effectiveness and efficiency, the architect tried to arrange the building mass in such a way. With the length of site 42m, the form of a large-volume building should be avoided because it will ruin the urban fabric of the city.The mass composition of the building must be able to break the massive and bulky mass.

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第3张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第4张图片

经过多次试验,建筑师决定使用体量堆叠的方式来设计这栋办公楼。因为堆叠体量的箱型结构能让建筑的施工效率达到80%,尤其针对商业建筑。由于建筑面积很大,因此建筑师分别在6层、8层、9层的平台区域设置了公共空间,但是想要说服客户接纳这些看似“浪费”的公共空间并不容易,但是考虑到这些场所对办公人员的重要性,客户最终接受了这个方案,因此合理利用社交空间能够提升工作效率。

After several attempts, the architect decide that the most suitable mass arrangement for this building is stacked one. With a “stacked box” mass configuration, building efficiency can reach up to 80%, quiet effective for a comercial building. Such mass configurations also allow the architect to add open space serves as a communal space on the roof of 6th, 8th, and 9th floor. This communal space also serves as a socialization space for workers. Actually it’s not an easy job to convince the client about the importance of these communal space. But in the end the architect is able to convince the client how important this communal space is to the workers. Because the space for socializing will increase the effectiveness in work

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第5张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第6张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第7张图片

至于建筑的外观,建筑师通过三个层次的层叠退台形式,表达了公司发展节节高升的寓意,设计灵感也来自于中文汉字“三”,这暗喻公司的生产代码。

As for the facade concept itself, the facade exploration illustrates an equalizer to analogize the company's progress flow with 3 blue boxes. The inspiration also comes from the “san” character in chinese number means three. It’s the analogy of the number of generation of Jagat Construction.

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第8张图片

建筑立面采用了双层玻璃系统,玻璃之间的空隙能够隔热并且降低噪音,最大程度的保证了办公室内的凉爽和宁静,玻璃的选择也很重要,建筑师选择了低OTTV(建筑围护结构总传热)值的玻璃。立面的另一个特征则是结合了竖向铝条,起到遮阳的作用。

The building facade is designed with double glass system. With this facade system, the gap between the glass will trap the heat and noise from the outside so it can reduce the heat and noise from the outside of the office. The glass selection also important. The selected glass is a kind of glass with low OTTV value. Another facade feature added by the architect is the vertical aluminium bars. This aluminium bar fuctioan as a sun shading for this office building.

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第9张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第10张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第11张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第12张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第13张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第14张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第15张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第16张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第17张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第18张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第19张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第20张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第21张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第22张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第23张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第24张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第25张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第26张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第27张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第28张图片

这座大楼一点也不“大”,还充满了正能量第29张图片

建筑设计:Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e
地点:印度尼西亚 雅加达
主创建筑师:Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e
面积:13575.0 m2
项目时间:2017年
摄影:Lindung Soemarhadi
制造商:Toto, Asahimas
设计策略:Sindhu Hadiprana & Ario Andito
承包商:PT. Total Bangun Persada

结构设计:PT. Perkasa Carista Estetika
M & E:PT. Policipta Multi Desain
业主:Pt. Jagat Konstruksi Abdipersada

Architects: Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e
Location: Tomang, Grogol petamburan, West Jakarta City, Jakarta, Indonesia
Architect in Charge: Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e
Area: 13575.0 m2
Project Year: 2017
Photographs: Lindung Soemarhadi
Manufacturers: Toto, Asahimas
Design Principal: Sindhu Hadiprana & Ario Andito
Contractor: PT. Total Bangun Persada

Structure: PT. Perkasa Carista Estetika
M & E: PT. Policipta Multi Desain
Owner: Pt. Jagat Konstruksi Abdipersada

                  
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9371 articles)


办公建筑 (553 articles)


写字楼 (22 articles)


印度尼西亚 (31 articles)


雅加达 (12 articles)


2017 (748 articles)


玻璃 (1489 articles)