网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第1张图片


Skovbakke学校与日托中心
Skovbakke school and daycare by CEBRA

由专筑网王帅,蒋晖编译

CEBRA:Skovbakke学校位于丹麦奥泽市与公共森林之间,设计师从周围的环境中汲取灵感,并将其结合在建筑设计上。学校的建筑基本都为两层高,且拥有着倾斜的屋顶,在学生规模上与小而多样的住房单元相似,从而成为城市的延伸。

CEBRA: Situated between the city of Odder and the public forest, the school draws on inspiration in its close context and connects the different entities across its site. With its pitched roofs and two storeys, the school building extends the city by resembling small, diverse housing units in a student’s scale.

“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第2张图片


“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第3张图片


我们本次的任务是更换Skovbakke学校一系列的老建筑,这些老建筑被扩建过很多次,使整片建筑群看起来支离破碎,根本无法满足现代的教学任务。新的建筑群包括一所可以容纳650名学生的学校和一座可以容纳100名儿童的日托中心。一个透明的且多样化的学习环境可以促进各个学科领域之间的相互作用,有利于开展体育活动,激发孩子们的天性,让他们在更加自然的环境中学习成长。

Our task with the new Skovbakke School was to replace a series of old buildings that were extended several times and therefore appeared as a fragmented complex, unfit for modern teaching methods. The new complex combines a school for 650 students and a daycare centre for 100 children in a diverse and transparent new learning environment that promotes the interplay between subject areas and puts special emphasis on making physical activity and play a natural part of the children’s everyday life.

“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第4张图片


该建筑被设计成四个突出的部分,这确保了学生可以从学校的所有区域直接进入公共空间和室外环境。从而让建筑形成了一个具有多样化的空间层次的结构。此外,场地独特的丘陵地形构成了儿童们玩耍的斜坡和绿色空隙。场地周围的树木逐渐过渡到附近的森林,形成一种弧形的、弯曲的景观。设计师尽可能保存了原来的树木,让它们成为周围绿色环境的柔和过渡。而不得不砍伐的少数树木已经被制造成家具供室内使用。

The building is laid out as four offset fingers and ensures direct access to the common spaces and the outdoor environment from all areas of the school so that the building forms a diverse spatial hierarchy. Furthermore, the hilly topography of the site forms the basis of soft slopes and green hollows for the children to play in. A radial, curvy landscape where trees are planted with a gradual transition into the nearby forest. As many of the original trees as possible have been preserved as they convey a soft transition to the green surroundings. The few trees that had to be cut down have been reused in the interior as furnishings.

“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第5张图片


“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第6张图片


“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第7张图片


为预科班的学生设计的游乐场位于院子的中央,它同时容纳多个功能。它有一个爬行网、翻筋斗杆、平衡杆、轻型跑酷边缘/边框用来锻炼学生的速度和平衡性。这个游乐场既吸引了安静的孩子,也吸引了许多有趣的孩子。下午,游艺场变成了年长学生们的舒适的休闲场所。

The play-spot in the middle of the yard for the pre-preparatory classes is designed to hold multiple functions. With a crawling net, somersault bar, balance bars, lightweight parkour and an edge/border designed to challenge speed and balance, the play-spot attracts both quiet and more playful children. In the afternoon, the play-spot is a cozy hang-out for the older students.

“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第8张图片


“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第9张图片


“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第10张图片


道路围绕着四座建筑,呈同心圆结构,可以用于做游戏和500米的跑步锻炼。也可以玩滑板车或者散步。

The service roads are laid out as four concentric circles around the four buildings and are used as play tracks and for exercise with 500 meter running tracks – accessible for roller wheels, roller blades and on foot.

“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第11张图片


“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第12张图片


“学与玩”,学前儿童学校的设计基础第13张图片


项目信息:
项目位置:丹麦,奥泽
客户:奥泽自治市
建筑面积:新建筑9,300 m2
项目年份:2015 – 2018
建筑设计:CEBRA
景观设计:CEBRA + MBYland
承包商:MT Højgaard
施工:MTH design & engineering
物业管理:DEAS

Facts
Location: Odder, DK
Client: Odder Municipality
Size: 9.300 m2 new building
Year: 2015 – 2018
Architect: CEBRA
Landscape architect: CEBRA + MBYland
Turn-key contractor: MT Højgaard
Engineer: MTH design & engineering
Property management: DEAS

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9959 articles)


教育建筑 (602 articles)


学校 (171 articles)


日托中心 (6 articles)


丹麦 (197 articles)


CEBRA (15 articles)


2018 (671 articles)