网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第1张图片


采用螺旋楼梯连接的两栋住宅
Anat Gay Architects joins two homes into Spiral Suite House in Tel Aviv

由专筑网缕夕,王帅编译

以色列建筑师Anat Gay将特拉维夫的两栋住宅整合为一座家庭住宅,但两个入口分开使用。

位于特拉维夫Neve Tzedek街区的一条街道上的两栋相邻住宅,当地公司Anat Gay Architects采用螺旋空间将其联合在一起。

Israeli architect Anat Gay has combined two properties in Tel Aviv to create her family residence, but kept both entrances for two generations to use separately.
Fronting a street in Tel Aviv's Neve Tzedek neighbourhood, Spiral Suite House comprises two adjacent but previously divided homes that local firm Anat Gay Architects joined together.

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第2张图片


该项目最初被设计为两套不同的住宅,Gay和她的丈夫决定住宅完工之后立刻搬进去。因此它的设计可以容纳这个家庭里不同时代的人。

她告诉Dezeen记者:“施工完成后,我们决定搬进去,孩子们在我们旁边独立生活。这就像城里的一个村庄。”

The project was originally designed as two suites, but Gay and her husband decided to move in once it completed. It now accommodates different generations of the family.
"When construction was finished we decided to move into it," she told Dezeen. "The kids live independently, in addition to being next to us. It's like a village inside the city."

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第3张图片


设计师保留了原来的楼层平面,而通过点缀在室外空间的连接将建筑物结合在一起。

Gay说:“在地下挖掘的时候,除了我们修复的用木头和泥浆建造的砂岩墙外,我们还在瓦片上发现了层。”

The studio left the original floor plans largely the same, while connections between the buildings were made via outdoor spaces dotted across the site.
"While digging underground, we found layers on top of layers of tiles, walls that were built from wood and mud, in addition to kurkar (sandstone) walls that we rehabilitated," Gay said.

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第4张图片


建筑的白色混凝土正立面几乎封闭的,它隐藏着温馨的花园和私人空间。建筑内种植了橄榄、无花果、克莱门汀和柠檬树,以及草药、常春藤和攀缘玫瑰。

两栋建筑的入口均得意保留,并设有与百叶窗相匹配的焦炭木门。

The white concrete house is virtually closed off on its front facade, concealing its intimate garden and private spaces behind. The studio planted olive, fig, clementine, and lemon trees, along with herbs, ivy and climbing roses on the site.
Entrances to the two buildings were both retained, and feature charred wood doors that match window shutters.

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第5张图片


穿过Gay长大的孩子的住宅的前门后,就来到一座沿石墙的狭窄走廊,其顶部是玻璃屋顶。这个空间所展现出的乡村美学折射出特拉维夫最古老的部分之一的历史。

内部是一座带螺旋楼梯的户外庭院,其名为“Beyond”,这正是房子的名字,通往上层一侧为起居室、卧室和露台。

Through one of the front doors – used by the architects' grown children – is a narrow corridor along a stone wall, which is topped with a glass roof. The rustic aesthetic of this space nods to Neve Tzedek's history as one of the oldest parts of the city.
Beyond is an outdoor courtyard with a spiral staircase – giving the house its name – and that leads to a living room, bedroom and a terrace on one side of the upper floor.

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第6张图片


两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第7张图片


两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第8张图片


住宅的主要起居区,包括休息室和厨房,位于顶层的另一侧。通过走道连接两个阳台,以便在它们之间走动。

The home's main living areas, including a larger lounge and the kitchen, are situated on the other side of the top storey. A small bridge links two balconies to allow movement between them.

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第9张图片


两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第10张图片


两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第11张图片


街道上的第二个入口为家长隐藏了一个双层高的室内门厅,内部配有黑色金属楼梯和天窗。楼梯通向厨房,设有一个俯瞰下方庭院空间的餐角。

木制的阶梯式阶梯将厨房与起居室连接起来,这是一种日式楼梯的演变。该工作室说:“这样设计是因为其水平不同,空间不足,从而代替常规楼梯。”

The second entrance from the street for the parents conceals a double-height, indoor foyer with a black metal staircase and a skylight. Stairs lead up to the kitchen, with an eating nook overlooking the patio-like space below.
A wooden stepped volume links the kitchen to a living room, as a variation of Japanese stairs. "It is designed that way due to the difference between the levels and a lack of room for regular stairs," said the studio.

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第12张图片


两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第13张图片


两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第14张图片


底楼区域设有燃木炉和燃料,玻璃门通往另一间起居室和浴室。

主人套房也可从庭院进入,而另外两间卧室和另一间休息室位于同一楼层的儿童区。

A wood-burning stove and fuel for the fire decorate the ground-floor area, where a glass door leads to yet another living room and a bathroom.
The parents' master suite is also accessed from the patio, while a further two bedrooms and another lounge are situated in the children's portion on the same level.

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第15张图片


无论是内部还是外部,葡萄藤都可以扩大墙壁,营造出葱郁的氛围,而混凝土地板则将室内外空间连接在一起。

家具和橱柜采用灰色调,增添了住宅的现代感,这与历史细节和植物形成鲜明的对比。

Both inside and out, vines scale walls to create a lush atmosphere, while concrete floors also link outdoor and indoor spaces together.
Greyscale colours feature across furniture and cabinetry, adding a contemporary feel that contrasts with the historic details and planting.

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第16张图片


为满足居民的需求,特拉维夫的历史建筑正在逐步更新和调整。这在附近的雅法(Jaffa)社区最为明显,许多公寓改造项目都尊重历史,并突出了原始的石头建筑。

摄影:Yoav Gurin

Tel Aviv's historic buildings are gradually being updated and adapted to suit the needs of residents. This is most evident in the nearby Jaffa neighbourhood, where many apartment renovation projects have respected and highlighted the original stone architecture.
Photography is by Yoav Gurin.

两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第17张图片


两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第18张图片


两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第19张图片


两座院,一家人——看这座住宅是怎么“安排”的第20张图片


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9853 articles)


居住建筑 (3022 articles)


住宅 (2468 articles)


以色列 (93 articles)


特拉维夫 (26 articles)


混凝土 (2358 articles)


金属 (498 articles)


玻璃 (1636 articles)