网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第1张图片

基地面积3500平方米,植被丰富繁茂,树木高大挺拔,远处美妙谷——这座墨西哥城西南150公里处的梯田式山包的美妙丽景尽收眼底。这里四季分明,冬季-2°C,气候凉爽;夏季33°C,六月到十月的白天常有大雨。
Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第2张图片


Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第3张图片

为了实现设计理念,我们不断从自身找寻方法使得设计可以最大限度的与周边建筑相互融合(先不提能量,持续性和生态的概念),设计本身就可以透露出对环境的尊重。于是决定利用基地斜坡来创造视线连接,或者使用现存植被覆盖不同立面。
Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第4张图片

住宅基址选在山间梯田上,建筑朝向景观别致动人的南面,背靠北面,躲开北风的侵袭。底层地面低于室外地坪,这样整座建筑强调了斜坡地形的同时很好的填平了地坪差异导致的设计障碍。住宅好像悬浮在花园上,加强了住宅与周围环境的融合感。
Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第5张图片

住宅分为两部分,尽管形状不同,第一个最高大的一座包含了起居室,餐厅,厨房和工作室,而后面的体块则包含了两间卧室。每一部分都是精心设计完成的,拥有良好的景观和完整的景观规划。住宅如同从地面上生长出来。
Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第6张图片

旅行者来到这里一定会被眼前的景象吸引:陡峭的悬崖,繁茂的植被,简约的住宅,波光潋滟的倒影池。游客从窄小的门口通向开阔的起居空间,借以强调封闭的自然与开敞的室内起居之间的对比。
Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第7张图片


Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第8张图片

景观和建筑之间不再隔离,转而采用光滑的门窗结构系统相互连接渗透。所有室内空间直接和室外保持着亲密的直接的接触。这里,光与影的舞蹈和在院落中留下的点点树影不断增强着空间的灵动和流畅感。
Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第9张图片


Casa en el Bosque in Valle de Bravo, Mexico by Parque Humano第10张图片

为了与城镇更好过渡,住宅的外表皮材质和形式也并非始终如一,而是逐步变化的。为了项目更好的与传统相互融合,建筑表面使用了工艺美术专用陶土。不同天气不同湿度时,材质会有不同的变化。

特别鸣谢翻译一组6号 席岳林提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。



The site is a splendid plot covering 3,500 m2 with rich and varied flora, very tall trees, and a view towards the layered hills of Valle de Bravo – a town 150 km south-west of Mexico City. The climate is cool in winter (-2°C) while summer temperatures can reach 33°C, heavy rain falls daily between June and October.

For the concept of this project, we asked ourselves whether or not we were capable of building a house that would respect nature to the fullest and forge a connection with the building’s surroundings (without speaking of energy, sustainability, and ecology), and that through its impact and experience would generate that same respect for the natural world.  To do so, we have taken advantage of the slope of the land in order to create visual connections at different elevations with the existing vegetation and landscape beyond.
The house occupies a natural ledge in the hillside, facing the view to the south and turning its back to the winds coming in from the north. The ground drops away beneath the floor, emphasizing the slope of the land and thereby dramatizing the house’s progress through the site. The house evokes the feeling of floating above the garden, accentuating a sense of contact with nature.
Two pavilions, unequal in size, are set in front of the pool area. The first and biggest one contains the living and dining spaces, kitchen and a working studio. The second one: two bedrooms. Each pavilion was carefully placed on the site, incorporating all the existing trees into the program and facing the most important views. The house is deeply rooted in the existing landscape.
Upon arrival, the visitor encounters several experiences: the escarpment, the flora, the house, the reflecting pool. Visitors are received under the protection of a steel enclosure, entering through a small door that leads to the living room, thereby emphasizing the contrast between the closed nature of the entrance and the full openness of the living spaces and the valley itself.
The continuity between landscape and building is stressed by a glazedstructural window system, transcending conventional distinctions between inside and outside. As a result, all the spaces are in direct and intimate contact with the outdoors. The play of light and shadow upon these windows echoes the abstracted shadows of trees cast across the courtyards of the convent in Desierto de los Leones, located near Mexico City.
The cladding of the house evolved progressively in order to fit into the context of the town. An artisanal clay veneer was specially developed for the project, similar in texture to the traditional houses that you notice in the area. Its reaction to the weather causes the material to change constantly in response to varying levels of humidity.


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 我在乎么
  • 2012.12.09 15:53
    {:4_89:}{:4_89:}{:4_89:}{:4_89:}很温馨
    • 0
  • 若愚
  • 2012.12.07 17:01
    建筑与周围环境相结合的理念非常好 也是现在许多建筑在设计的过程中很重视的一个方面 首先从选材上 基底的石材和大规模的木材的使用使得建筑和周围梯田 有茂密植被的环境比较协调 建筑的结构也让使用者能很好的观赏到周围的景物 室内的设计和装饰选材方面也看的出来经过精心的思考 挺不错的小屋子
    • 0
  • iarch
  • 2012.12.07 12:33
    {:4_89:}{:4_89:}回帖是美德~
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (9255 articles)


    居住建筑 (2847 articles)


    住宅 (2296 articles)


    墨西哥 (218 articles)


    陶土 (5 articles)