网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第1张图片

© Iwan Baan

       美国马萨诸塞州波士顿市的爱默生学院,为在加利福尼亚州的伯班克的一项约20年之久的实习项目新建了艾默生洛杉矶中心。用于永久性的教学、行政设施以及学生寓所。学院之所以这样设置,旨在强调其在一个城市中的存在以及身份。这里不只是影视业的发展中心,同时也是校友之家。

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第2张图片

© Iwan Baan

       爱默生大学位于洛杉矶的日落大道娱乐核心区,学生的生活环境决定了整座建筑的架构。因该校将有超过200名的本科艺术专业学生,学院完美的环境背景为给洛杉矶娱乐业输送顶尖毕业人才创造了良好的教学条件。

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第3张图片

© Iwan Baan

       该建筑外部框架体块为十层楼的学生宿舍,中间的曲面体块为教学设施及老师的办公室,体块间高低错落,以连廊相连。建筑师创建了一个奇异的水晶洞般的建筑场景,被内衬纹理的网格所包裹。网格覆盖了两翼的住宅建筑,不仅可以作为外部阳台的护栏,同时也是室外“房间”的表皮——通过一个大型的开放式楼梯从3楼的教育露台攀爬至5楼的住宅露台。中心的设计仿若壳内含珠,以雕塑般的方体造型回应着日落大道的不对称形式,这样的设计手法也创造了一种全新的公共机构体制模式。

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第4张图片

© Iwan Baan

       新建的艾默生洛杉矶中心,坐落在好莱坞的日落大道上,置身于诸多电影工作室之中。建筑的占地面积不大,但功能一体化的植入使这里充满活力和协同的氛围,促进了与社会的互动和各科系间的交流。整个建筑作为学生导演、放映、制作的大舞台,带着好莱坞的标志,洛杉矶城市和远处的太平洋也成为其很好的借景。

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第5张图片

© Iwan Baan

       建筑按照LEED金级标准建造,利用洛杉矶温带气候的优势,尽量减少能源和水的使用。从该建筑的东西两侧立面看去,住宅大楼充满生机。

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第6张图片

© Iwan Baan

       大楼的温度通过空调系统、外部高性能玻璃水平开合和自动遮阳系统来实现,以期最大限度的获取热量并提高日照和自然光线。该项目响应先进的绿色建筑倡议,包括使用回收和快速再生建筑材料,安装高效的节水设施减少40%的水消耗,并且通过一个管理与调试设施来监控,从而达到节能的目的。

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第7张图片

© Iwan Baan

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第8张图片

© Iwan Baan

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第9张图片

© Iwan Baan

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第10张图片

© Iwan Baan

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第11张图片

草图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第12张图片

草图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第13张图片

场地平面图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第14张图片

平面图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第15张图片

平面图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第16张图片

平面图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第17张图片

平面图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第18张图片

剖面图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第19张图片

东立面

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第20张图片

西立面

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第21张图片

北立面

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第22张图片

南立面

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第23张图片

剖面图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第24张图片

剖面图

艾默生学院洛杉矶中心/ Morphosis Architects第25张图片

图解

项目信息:
设计事务所:Morphosis Architects
地点:美国洛杉矶日落大道
设计总监:Thom Mayne
项目经理:Kim Groves
项目主创设计师:Chandler Ahrens
建筑设计师:Aaron Ragan
占地面积:107400.0 平尺
项目时间:2014年
摄影师:Iwan Baan
项目设计:Shanna Yates
项目团队:Natalia Traverso Caruana, Brock Hinze, Yasushi Ishida, Jai Kumaran
项目助理:Katsuya Arai, Marco Becucci, Chris Bennett, Cory Brugger, Amaranta Campos, Joe Filippelli, Alex Fritz, Penny Herscovitch, Hunter Knight, Zachery Main, Jon McAllister, Nicole Meyer, Cameron Northrup, Brandon Sampson, Michael Smith, Scott Smith, Satoru Sugihara, Ben Toam, Elizabeth Wendell
形象设计:Josh Sprinkling, Sam Tannenbaum, Jasmine Park
发展顾问:Robert Silverman
高级工程经理:John Walden
政府和社区关系管理:Margaret Ings
设施规划:Jay Phillips
构造工程:John A. Martin Associates, Inc.
设备专业工程师:Buro Happold
土木工程师:KPFF
景观设计师:Katherine Spitz Associates
工程造价师:Davis Langdon
外观设计:JA Weir Associates
地质专家:Geotechnologies
照明设计:Horton Lees Brogden Lighting Design, Inc.
声学工程师:Newson Brown Associates LLC
视听工程师:Waveguide Consulting Inc.
编码工程师:Arup
详细说明:Technical Resources Consultants, Inc
垂直运输:Edgett Williams Consulting Group, Inc.
建筑信息模型技术:Synthesis
剧院设计:Auerbach, Pollock, Friedlander
制图工程师:Follis Design
防排烟工程师:Exponent
防水工程师:Independent Roofing Consultants
外观大厦维修:Olympique
建筑可视化工程师:Kilograph
总包商:Hathaway Dinwiddie Construction Company
金属幕墙分包商:A Zahner Company
幕墙分包商:Walters & Wolf
工程造价:$85 million


*本文由专筑网编辑刘庆新译自www.archdaily.com,转载请注明出处。*

Emerson College Los Angeles/ Morphosis Architects

From the architect. Bringing student housing, instructional facilities, and administrative offices to one location, ELA condenses the diversity of a college campus into an urban site. Evoking the concentrated energy of East-coast metropolitan centers in an iconic Los Angeles setting, a rich dialogue emerges between students’ educational background and their professional futures.
Fundamental to the Emerson Los Angeles experience, student living circumstances give structure to the overall building. Housing up to 217 students, the domestic zones frame a dynamic core dedicated to creativity, learning, and social interaction.
Composed of two slender residential towers bridged by a multi-use platform, the 10-story square frame encloses a central open volume to create a flexible outdoor “room.” A sculpted form housing classrooms and administrative offices weaves through the void, defining multi-level terraces and active interstitial spaces that foster informal social activity and creative cross-pollination. Looking out onto the multi-level terrace, exterior corridors to student suites and common rooms are shaded by an undulating, textured metal scrim spanning the full height of the towers’ interior face.
Looking to the local context, the center finds a provocative precedent in the interiority of Hollywood film studios, where outwardly regular facades house flexible, fantastical spaces within. With rigging for screens, media connections, sound, and lighting incorporated into the framework, the upper platform serves as a flexible armature for outdoor performances, transforming the undulating scrim into a dynamic visual backdrop. The entire building becomes a stage set for student films, screenings, and industry events, with the Hollywood sign, the city of Los Angeles, and the Pacific Ocean in the distance providing added scenery.
Anticipated to achieve a LEED Gold rating, the new center champions Emerson’s commitment to both sustainable design and community responsibility. Defining the building’s facades to the East and West, the residential towers feature an active exterior skin.
Responding to local weather conditions, the automated sunshade system opens and closes horizontal fins outside the high-performance glass curtain-wall to minimize heat gain while maximizing daylight and views. Further green initiatives include the use of recycled and rapidly renewable building materials, installation of efficient fixtures to reduce water use by 40%, energy savings in heating and cooling through a passive valence system, and a building management and commissioning infrastructure to monitor and optimize efficiency of all systems.


Project Credits:
Architects: Morphosis Architects
Location: 5960 Sunset Boulevard, Los Angeles, CA 90028, USA
Design Director: Thom Mayne
Project Principal & Manager: Kim Groves
Lead Project Designer: Chandler Ahrens
Project Architect: Aaron Ragan
Area: 107400.0 ft2
Year: 2014
Photographs: Iwan Baan
Project Designer: Shanna Yates
Project Team: Natalia Traverso Caruana, Brock Hinze, Yasushi Ishida, Jai Kumaran
Project Assistants: Katsuya Arai, Marco Becucci, Chris Bennett, Cory Brugger, Amaranta Campos, Joe Filippelli, Alex Fritz, Penny Herscovitch, Hunter Knight, Zachery Main, Jon McAllister, Nicole Meyer, Cameron Northrup, Brandon Sampson, Michael Smith, Scott Smith, Satoru Sugihara, Ben Toam, Elizabeth Wendell
Visualization: Josh Sprinkling, Sam Tannenbaum, Jasmine Park
Development Consultant: Robert Silverman
Senior Construction Manager: John Walden
Government And Community Relations: Margaret Ings
Facilities Planning: Jay Phillips
Structural: John A. Martin Associates, Inc.
Mep: Buro Happold
Civil: KPFF
Landscape Architect: Katherine Spitz Associates
Sustainability: Davis Langdon
Cost Estimator: Davis Langdon
Façade: JA Weir Associates
Geotechnical: Geotechnologies
Lighting: Horton Lees Brogden Lighting Design, Inc.
Acoustics: Newson Brown Associates LLC
Audiovisual/It: Waveguide Consulting Inc.
Code: Arup
Specifications: Technical Resources Consultants, Inc.
Vertical Transportation: Edgett Williams Consulting Group, Inc.
Technology & Bim: Synthesis
Theater Design: Auerbach, Pollock, Friedlander
Graphics: Follis Design
Smoke Control:Exponent
Waterproofing: Independent Roofing Consultants
Exterior Building Maintenance: Olympique
Architectural Visualization: Kilograph
General Contractor: Hathaway Dinwiddie Construction Company
Metal Façade Subcontractor: A Zahner Company
Curtainwall Subcontractor: Walters & Wolf
Cost: $85 million


*Appreciation towards www.archdaily.com for providing the project description.*
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 菊花以残,勿扰
  • 2014.04.17 10:28

    值得借鉴,非常感谢
    • 0
  • 孙铭浩
  • 2014.04.16 19:31
    值得借鉴,非常感谢
    • 0
  • thenon
  • 2014.04.13 22:48
    有点像拉德芳斯门里面套两个条形建筑,美感十足;并且门式建筑界定出了范围,与城市有所隔绝,形成大量的灰空间,空间感受就好像在城市中的世外桃源。看似只是在玩酷,实际上很有看点
    • 0
  • 三衰六旺
  • 2014.04.13 13:29
    厉害  学习了
    • 0
  • desmand5
  • 2014.04.12 16:03
    很像巴黎的新凱旋門
    • 0
  • godbian
  • 2014.04.12 12:50
    第一眼看上去有些浮夸,仔细看下去,发现了其合理性
    • 0
  • L-1
  • 2014.04.11 22:09
    漂亮,不仅仅是美观
    • 0
  • loxlan
  • 2014.04.11 16:48
    太漂亮了 !!美哭了、。。
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (8983 articles)


    美国 (1044 articles)


    洛杉矶 (101 articles)


    2014 (720 articles)


    Morphosis (9 articles)


    玻璃 (1380 articles)