网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
  来自建筑师。米蒂跳乐园位于一个购物中心室内,面积大约一千平米,主要功能是低龄儿童娱乐,儿童教育课程和餐饮休闲服务。
Mitty Jump Playgrounds / dot Architects第1张图片

  大部分城市里的儿童乐园都位于纯人工的环境内(商场,购物中心,屋顶平台等),为了遮掩人工环境的单调,这些儿童乐园的设计风格都趋向于模仿自然并强调室外环境。这种惯性设计模式带来另一种单调:蓝天白云的顶棚涂装,水泥喷涂的假树,以及塑料材质的绿色植物在各个儿童室内乐园里随处可见。度态建筑的设计师不认为室内儿童乐园只能一味的模仿自然环境。米蒂跳乐园采取了Low-Poly(低分辨率多边形)的设计主题,把常见的儿童游乐造型主题抽象成几何体,明确的表达出室内人工环境与室外自然环境的差异。乐园入口处的儿童教室,用多边形折面形成高低交错的屋顶。乐园内部的山、树等游乐项目,造型上采用Low-Poly多面体,材料上采用抽象的高纯度颜色人工材质,便于清洁且安全环保。塑胶地板的彩色多边形划分蔓延整个场地,把入口的折面屋顶教室和内部的多面体树和攀爬山体连接在一起。
Mitty Jump Playgrounds / dot Architects第2张图片

Mitty Jump Playgrounds / dot Architects第3张图片

  Form the architect:dot Architects recently completed a Low-poly style indoor playground for children in Beijing.Located in a shopping mall, Mitty Jump provides playground and early education for children under 7 along with catering services.
Mitty Jump Playgrounds / dot Architects第4张图片

  Beijing is a mega city, therefore most of the playgrounds for children are set within an artificial environment, like department store,shopping mall, roof tops and etc.. These indoor playgrounds are usually camouflaged with painted blue sky, concrete sprayed trees and plastic green plants, assuming children will enjoy anything naturalistic no matter how fake it is. dot Architects is against this illusive nature. We believe children are capable of telling the difference between real nature and its inferior mockery. The design strategy of Mitty Jump is transforming natural figures into low-poly geometries, using the abstraction as both the bridge and separation between man-made and natural environment.A series of folded roof defines the entrance and three classrooms. The low-poly trees and hills for children to play is made of dense foam with bright colors. The low-poly-division pattern of floor spreads from the folded roof entrance and rolls up to become a faceted hill at the end of the playground, connecting all the other low-poly objects in between.
Mitty Jump Playgrounds / dot Architects第5张图片

Mitty Jump Playgrounds / dot Architects第6张图片

  业主:米蒂跳
  设计:度态建筑北京办公室
  地点:北京某商场内
  室内面积:1030平方米
  摄影:李达
  client: Mitty Jump
  design: dot Architects Beijing Office
  location: Beijing, China
  floor area: 1,030 m2
  photos: Li Da
  本文转载:http://www.dot-a.net/
  via: gooood

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑师 (669 articles)


游乐园 (7 articles)


购物中心 (72 articles)


室内设计 (633 articles)


艺术设计 (179 articles)