网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
H 住宅 by PAARQ Arquitectos第1张图片

来自专筑编辑祝屾,刘庆新的报道。这是一处供冲浪者休憩的宿营地。在皮奇莱穆郁郁葱葱的桉柏树丛掩映的泥泞小道边,你会发现这座位于罗伯士角的山丘——一处僻静的观景高台——可以观赏到世界上最为壮观的海浪景观之一。

From the architect. A place of refuge for a surfer who rescues the sea on its horizon.At the edge of a dirt road surrounded by old eucalyptus and cypress trees, you can discover the hills of Punta de Lobos, Pichilemu, a lonely and elevated landscape with the sea on its horizon is the terrace to one of the best waves worldwide.

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第2张图片
© Paula Monroy

建筑坐落于山坡上,因此其设计最基本的原则便是尊重周边环境并与之融合。在此前提下的整体规划与适应周围景观的体量设计亦随之受到了限制。

The house is located on a hillside; therefore the importance of respecting and integrating the neighbouring buildings is fundamental. This premise configures the main layout and volumes that reinforces the will to orient to the landscape.

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第3张图片
© Paula Monroy

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第4张图片
© Paula Monroy

作为一处假日营地,我们为其设计了两个体量,其中较大一处共享空间体量内部是开放的两层高,因为这样的结构有利于促进开放的空间与景观的互动。

Being a holiday refuge, two volumes are designed; a large public volume with an open double-height interior for the first and second levels. This organization facilitates the communication between spaces with open view to the landscape oriented on the long side.

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第5张图片
First Floor Plan/一层平面图

另外一处较私密的空间体量则位于二层,从这里可以俯瞰罗伯士角海浪景观。

The other volume, private, is located on the second level and it’s intended for a more intimate space that frames the sea and the waves of Punta de Lobos.

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第6张图片
© Paula Monroy

我们使用当地木材做为建筑主材料。基于水平木镶板架构的建筑面通风系统,既可以起到隔热和装饰作用,同时也使得建筑外观上更符合营地的形象。

A simple materiality, using local wood was considered. The ventilated façade system, based on a horizontal wood panelling system, allows greater thermal insulation and an aesthetics setting that synthesizes the proposal and helps it to be seen as a holiday refuge.

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第7张图片
Second Floor Plan/二层平面图

建筑由数个木支柱支撑于坡地上,以防止影响景观效果,建筑周围使用钢梁结构以实现更宽阔的使用面积。

The house is raised on stilts to avoid interfering with the landscape, it’s perimeter is built with steel beams structure to achieve bigger spaces

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第8张图片
© Paula Monroy

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第9张图片
© Paula Monroy

建筑室内采用开放式布局,一层包括起居室,餐厅,厨房,以及联系各空间组成的共享空间。一层还包括了一处供冲浪者使用的客用盥洗室。二层北边是可以观赏海景的主人卧房。向南则是可以尽览一二层共享空间的廊道,廊道尽头是一处小客居室及用于准备未来扩建的采光窗口。

The interior layout is an open floor plan. The first level contains the living, dinning, kitchen and terrace that share the views between the different units. It also has a guest bathroom that works simultaneously with the exterior for the surfer. On the second level, on the north side, is the master bedroom that frames the sea with a defined cantilever. Towards the south side a circulation/view point that generates a double height volume that ends in a guest built in site stateroom and light entrance for a possible future extension.

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第10张图片
Section BB/剖面图 BB

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第11张图片
© Paula Monroy

各空间昼夜间的相互交替使用营造出了建筑灵活多变的氛围。

During day and night all these areas dialogue generating flexible use of the spaces.

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第12张图片
© Paula Monroy

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第13张图片
© Paula Monroy

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第14张图片
© Paula Monroy

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第15张图片
© Paula Monroy

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第16张图片
© Paula Monroy

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第17张图片
Site Plan 1/场地平面图 1

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第18张图片
Site Plan 2/场地平面图 2

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第19张图片
Roof Plan/顶层平面图

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第20张图片
North Elevation/北立面

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第21张图片
South Elevation/南立面

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第22张图片
East Elevation/东立面

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第23张图片
West Elevation/西立面

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第24张图片
Section AA/剖面图 AA

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第25张图片
Section CC/剖面图 CC

H 住宅 by PAARQ Arquitectos第26张图片
© Paula Monroy

建筑设计:PAARQ Arquitectos
地理位置:智利,奥伊金斯将军解放者大区,罗伯士角
总建筑师:Patricio Araya Rodriguez
面积:105.0 平方米
时间:2014年
摄影:Paula Rodriguez

Architects: PAARQ Arquitectos
Location: Punta de Lobos, O'Higgins Region, Chile
Architect In Charge: Patricio Araya Rodriguez
Area: 105.0 sqm
Project Year: 2014
Photographs: Paula Rodriguez

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9696 articles)


居住建筑 (2971 articles)


住宅 (2415 articles)


智利 (125 articles)


2014 (724 articles)


PAARQ Arquitectos (2 articles)


木材 (2408 articles)


钢材 (893 articles)