网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第1张图片

Home for Dependent Elderly People and Nursing Home

由专筑网赵泽民,杨帆编译

这座老人护理院坐落于诺曼底中心附近的Orbec村庄。建筑遵循山丘的曲线坡度而建,在山谷中具有清晰的辨识度。

This care and retirement home has been built in the heart of the Normandy bocage near the village of Orbec. The building follows the sloping curve of the hillside, and is visible from the valley.

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第2张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第3张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第4张图片
Diagram/图解

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第5张图片
© Eugeni Pons

为了减弱这座庞大建筑的视觉冲击力,我们将建筑进行分区。通过为建筑赋予绿色,使其融入到大环境之中,形生乡村自然的效果。同时,绿色悬挑部分下方的白色墙面使建筑产生轻盈的效果。

To reduce the visual impact of this imposing building, we felt it preferable to divide it up. We achieved the desired effect by using the colour green, with the result that the building both blends into the larger landscape and reflects the rural nature of the site. The under-faces of the overhangs and the white walls of the base produce a feeling of lightness.

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第6张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第7张图片
Plan/平面图

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第8张图片
© Eugeni Pons

每一个居住单元都设置在建筑的一个区域内,并与南部背靠山丘的街道相互联系。这样的设计使人们的视线能从建筑的一端穿透到另一端,光线直穿交通流线,形成极为丰富的光影变化。红色的建筑材料使内部空间富有动感。我们对于医院环境的设计并没有使用传统的颜色。

Each of the living units fits into one section of the building, and all are connected to a south-facing street, backed by the hill. This arrangement gives views through the building from one side to the other, with light punctuating the traffic routes and achieving maximum variety. The colour red destructures the space and adds dynamic. We have avoided using the conventional colours of the hospital environment.

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第9张图片
© Eugeni Pons

该建筑设计了更多的休闲空间,并且增强了内部空间与景观之间的联系和渗透。

The building has been designed to enhance the living and walking areas. Its strength lies in its relationship with the landscape.

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第10张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第11张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第12张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第13张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第14张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第15张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第16张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第17张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第18张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第19张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第20张图片
© Eugeni Pons

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第21张图片
Plan/平面图

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第22张图片
Plan/平面图

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第23张图片
Plan/平面图

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第24张图片
Section/剖面图

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第25张图片
Section/剖面图

老年人之家和护理院/ Dominique Coulon & associés第26张图片
© Eugeni Pons

建筑设计:Dominique Coulon & associés
地址:法国,14290 Orbec,Rue de la Source
助理建筑师:David Romero-Uzeda, Olivier Nicollas, Chang Zhang, Javier Gigosos Ruipérez, Pedro Rodríguez Ruipérez, Ania Klukowski, Gautier Duthoit
面积:5833.0平方米
项目年份:2015年
摄影师:Eugeni Pons
施工方:ACD ERNOULT, DURAND, MBI, Otis, PATRIZIO, R2C, REVNOR, SANICHAUFFAGE, SEO
施工现场监理:Emilie Brichard, Jean Scherer
结构工程师:Batiserf Ingénierie
机械管道工程师:BET G.Jost
电力工程师:BET G.Jost
造价工程师:E3 économie
声学设计:Euro sound project
厨房设计:Ecotral
景观设计:Bruno Kubler

Architects: Dominique Coulon & associés
Location: Rue de la Source, 14290 Orbec, France
Architects Assistants: David Romero-Uzeda, Olivier Nicollas, Chang Zhang, Javier Gigosos Ruipérez, Pedro Rodríguez Ruipérez, Ania Klukowski, Gautier Duthoit
Area: 5833.0 sqm
Project Year: 2015
Photographs: Eugeni Pons
Manufacturers: ACD ERNOULT, DURAND, MBI, Otis, PATRIZIO, R2C, REVNOR, SANICHAUFFAGE, SEO
Construction Site Supervision: Emilie Brichard, Jean Scherer
Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
Mechanical Plumbing Engineer: BET G.Jost
Electrical Engineer: BET G.Jost
Cost Estimator: E3 économie
Acoustics: Euro sound project
Kitchen expert: Ecotral
Landscape: Bruno Kubler


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 福斯特005
  • 2016.10.11 15:05
    室内用红色会不会对老人太刺眼了
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (9770 articles)


    医疗建筑 (103 articles)


    法国 (540 articles)


    2015 (787 articles)


    Dominique Coulon&associés (6 articles)