网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第1张图片
树屋室外夜景 ©Leonardo Palafox

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第2张图片
树屋室外 ©The Cubic Studio

Treehouse Suite at Playa Viva Sustainable Boutique Hotel

该项目位于一个81万平方米的绿色生态度假村内,该度假村内共有12间客房。漫步于度假村内1600米长的海滩,吸引你眼球的是一个椭圆形的被竹子包围的平台,摇曳于棕榈树树冠之下及灌木丛之上。这个高处的栖息处是一间65平方米的双层树屋的海滨卧室。

Stroll the one-mile beach of this 12-key 200 acre eco-resort, and what draws your gaze is an elliptical shaped bamboo wrapped platform hovering somewhere between the canopy of palms above and green shrubbery below. This perch is the beachfront bedroom of the 700sf bi-level treehouse suite.

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第3张图片
树屋高处栖息处  ©Leonardo Palafox

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第4张图片
从高处栖息处看休息室 ©Leonardo Palafox

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第5张图片
树屋浴室 ©The Cubic Studio

当接近这个项目的时候,虽然很难区分其室内和室外,但这里有一个包含休息区和浴室的低层别墅以及一个提供睡眠区域的高层休息处。别墅中穿插的棕榈树,黏土瓦屋顶及外露的木横梁为休息室及浴室提供了一个有质感的天花板。在该休息室及浴室,当地出产的木材作为台面板,雕刻的石头作为船型水池,手砌鹅卵石砌成了带图形的浴室地板。竹子屏风提供了隐私性,而屋顶故意被做成镂空,在淋浴的同时可以欣赏室外环境,白天可看到棕榈树而晚上则可欣赏星空。使用太阳能加热的热水,循环利用的水,由太阳能100%提供的电以及包罗万象的瑜伽课程,让热情洋溢的生态旅行者和好奇的探险者都能在此找到自身与环境的和谐平衡。

Upon approach, though hard to distinguish interior from exterior, there is an open-air lower-level villa housing the sitting area and bathroom and upper-level perch for the sleeping area. The villa’s palm-tree-pierced, clay tile roof and exposed wood beams provide a textural ceiling for the lounge and bathroom, where locally sourced wood becomes countertop, carved stone is the vessel sink and hand-laid pebbles create the graphic shower floor. Bamboo screening provides privacy while the roof is intentionally carved back so showering can be experienced outdoors, revealing palm trees by day and a blanket of stars by night. With all water heated by solar, all water recycled, all electrical provided by 100% solar power and all-inclusive yoga classes, the impassioned eco-traveler or curious explorer can find harmonious balance with the surroundings and one’s self.

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第6张图片
树屋高处栖息处 ©Leonardo Palafox

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第7张图片
树屋高处栖息处入口 ©The Cubic Studio

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第8张图片
树屋高处栖息处 ©Leonardo Palafox

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第9张图片
树屋双人吊床 ©Leonardo Palafox

高处栖息处移除了所有不必要的元素以提供一个原汁原味的浸入式的隐居环境。一个超大的弧形木门恰到好处地跨越到竹子覆盖的栖息处。极少的当地制造的陈设提供了一览无余的前后方视野,而散布的天窗使得客人能不断地得以一窥自然并具有降温功能。室内和室外的竹笋是该高处栖息处向外伸展的枝丫。就地取材的木材构成其地板边缘,天花板及墙壁,它们都是在大自然中发掘的元素的随机组合。为了让客户摆脱特有的禁锢,设计师使用了一个拥有开阔的俯瞰视野的双人地板吊床给客人带来真正的悬挂感。

The perch removes all unnecessary elements to deliver an natural, immersive retreat. An oversized, curved wood door perfectly arches to the bamboo sheathed perch. Minimal locally made furnishing deliver unobstructed front and rear views, while hatch windows scatter about for continual peeks of nature and support passive cooling. Interior and exterior bamboo shoot reflects splaying branches of a true perch. Locally sourced woods create the perch edges of floor, ceiling and wall, each stagger as the randomization of elements found in nature. Hoping to nudge guests to peel away typical inhibitions, a two-person floor hammock with unobstructed views down gives a true sense of suspension.

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第10张图片
树屋海滨风景 ©The Cubic Studio

因为加快了建造速度,从初次的设计会议到接待树屋的第一位客人,仅仅花了6个月的时间。

With an expedited schedule, it took 6 months from the initial design meeting, to receiving the first treehouse suite guest.

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第11张图片
树屋高处栖息处 ©Leonardo Palafox

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第12张图片
树屋休息室别墅 ©The Cubic Studio

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第13张图片
树屋高处栖息处 ©The  Cubic Studio

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第14张图片
树屋窗户细节 ©Leonardo Palafox

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第15张图片
从休息室看树屋高处栖息处 ©The Cubic Studio

普拉亚维瓦可持续精品酒店树屋套房第16张图片
平面图

建筑和室内设计:Deture Culsign, Architecture+Interiors (www.detureculsign.com)
设计主创:Kimshasa Baldwin  
项目地址:墨西哥格雷罗州胡鲁初加Playa Icacos
业主: David Leventhal
管理公司:Playa Viva S de RL de CV
完工时间:2015年10月
项目进度:设计到完工仅6个月
项目面积:65平方米
摄影师:Leonardo Palafox, The Cubic Studio(详见图片备注)

Architecture and Interior Design Firm: Deture Culsign, Architecture+Interiors (www.detureculsign.com)
Chief Designer: Kimshasa Baldwin
Location: Playa Icacos, Juluchuca, Guerrero, Mexico
Owner: David Leventhal
Management Company: Playa Viva S de RL de CV
Date project completed: October 2015  
Project Schedule: Expedited, only 6 months from design initiation to welcoming first guest                        
Total square footage: 700sf / 65 sqm
Photographer: Leonardo Palafox, The Cubic Studio (Photo credit is indicated in photo name)


来源:本文由Deture Culsign, Architecture+Interiors提供稿件,所有著作权归属Deture Culsign, Architecture+Interio所有。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9494 articles)


酒店建筑 (400 articles)


套房 (8 articles)


墨西哥 (223 articles)


2015 (783 articles)


黏土 (8 articles)


竹子 (114 articles)


木材 (2352 articles)