网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第1张图片

Brenner Compound / Bar Orian Architects

由专筑网刘彤,严越编译

来自建筑事务所的描述。这栋办公楼及商业建筑位于特拉维夫市基布兹大道106-108号,原先是中心政府的部门中心——供福利部门以及纳税部门使用,一楼是商业单元,供工作的人们以及周边居民的使用。

From the architect. This office and commercial building at 106–108 Kibbutz Galuyot Road, Tel Aviv, is a regional center for two government ministries – the Ministry of Welfare and the Income Tax Authority offices, and there are commercial units on the ground floor for the use of the people who work in the building and the residents of the neighborhood.

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第2张图片
© Amit Geron

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第3张图片
© Amit Geron

这个建筑覆盖了超过7500㎡的矩形面积,并且它的外立面向外移动了超过150米。这块场地的特殊情况,结合到这个项目位于一条忙碌的主干道一侧,而另一侧是居民建筑,都是这栋建筑设计的基础情况。

The building covers an exceptional site of 7,500 m2 with rectangular proportions and its facade stretches over 150 m. The site’s special conditions, together with the project’s location on a busy main road on one side and opposite residential buildings on the other side, were the basis for the building’s planning.

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第4张图片
© Amit Geron

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第5张图片
© Amit Geron

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第6张图片

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第7张图片
© Amit Geron

作为一个公共建筑的大体块基底设计参考了传统的上世纪中叶时期的建筑设计形式,采用了一种公共的特征——一个有气势的长立面,不张扬,没有任何装饰的形式。所以采用居住建筑的窗户比例来强调场地狭长的外观,窗户恒定的放大比例也营造了一种强烈的韵律感以及竖直方向的波纹感。而水平方向的褶皱设计是为了改变这种建筑结构。除此之外,这种境况下的结果,这个建筑并没有呈现出一种层与层之间的等级感,反而通过轻微的变化创造出了复式结构的楼层。无论如何,除去它外表上的统一呈现,建筑并没有被设计为一个体块,而是拥有宽阔的内部阳台,这些对内部员工都是有益的,两翼间的过道采用开放的桥梁形式。而且,独特的构造能够形成最好的建筑设计平面图,因此,建筑内的每一个房间都可以获得自然光线与空气。从居民区的街的尽头延伸的开放通道穿过建筑的中心,沟通了附近露天空地的中心广场,给居民的通行提供便利,并且有各种各样的商业中心在里边。

The building’s design references a tradition from the middle of the last century of planning buildings with a public character – a long, impressive facade, almost silent and without decoration, which relates to itself as a canvas or a base because of its size and its public designation. It was therefore decided to emphasize the site’s long facade by using a design with a pattern of windows on the scale of residential buildings, and the constant change in their size creates a strong dynamism and a feeling of vertical “wrinkling,” as opposed to the horizontal “wrinkling” created due to changes in the building’s construction. In addition, and in consequence of this tradition, the building does not present a hierarchy between the floors, but has repetitive floors with slight variations, on top of a transparent and airy ground floor. However, despite its outwardly uniform appearance, the building is not constructed as one mass, but has spacious internal balconies for the benefit for the workers, and passageways between the wings by means of open bridges. Moreover, the unique construction enabled optimal office planning, so that every room in the building receives natural light and air. A public passageway was planned in the center of the building, stretching from the end of the street in the residential neighborhood, and it passes through an intimate plaza that is connected to an open public area and provides the neighborhood’s residents with convenient pedestrian access to the building and the various commercial centers within it.

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第8张图片
© Amit Geron

技术上复用了先前的操作,利用了预制白色混凝土元件。制造这个元件是一个巨大的挑战,因为这里有超过300个预制的混凝土板,形式尺寸都各不相同。为了能够制造出元件,一些模具制作成易于改变大小和开口方向的样式。

Technologically the construction restores a former practice and makes use of precast white concrete elements. Manufacturing the elements was a huge challenge, as there are more than 300 precast concrete slabs that are unique in their form and the size of the openings. For manufacturing purposes, a number of modular molds were built that made it possible to change the size and location of the openings.

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第9张图片
© Amit Geron

具传统公共建筑拥护明确简单的结构,相信功能性与高效率的办公环境。

This tradition of buildings of a public nature celebrates a clear, simple architecture that believes in functionality and creating high quality work spaces.

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第10张图片
© Amit Geron

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第11张图片
© Amit Geron

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第12张图片
© Amit Geron

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第13张图片
© Amit Geron

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第14张图片
底层平面图/Ground Floor Plan

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第15张图片
立面图/Elevation

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第16张图片
立面图/Elevation

办公大楼改建项目,后现代感的办公商用建筑第17张图片
正面细节/Facade Detail

•  建筑事务所:Bar Orian Architects
•  区位:以色列,特拉维夫
•  面积:14900.0 m2
•  项目时间:2016年
•  图片:Amit Geron

•  Architects: Bar Orian Architects
•  Location: Qibbutz Galuyot Rd 106, Tel Aviv-Yafo, Israel
•  Area: 14900.0 m2
•  Project Year: 2016
•  Photographs: Amit Geron


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9692 articles)


商业 (22 articles)


以色列 (89 articles)


特拉维夫 (24 articles)


2016 (614 articles)


混凝土 (2311 articles)