网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第1张图片

© ALEX DE RIJKE

2017年RIBA斯特灵奖入围:英国海斯廷斯码头/ dRMM
DE RIJKE MARSH MORGAN ARCHITECTS
HASTINGS PIER
Shortlisted for the RIBA Stirling Prize 2017.

2010年,英国海斯廷斯码头受到摧毁,这也给建筑师一个重新定义二十一世纪码头的机会,本次设计摒除了低质量的商业摊位,为海斯廷斯和圣伦纳兹居民,以及来自英国和海外的游客创造一个宽敞的舒适空间的新方法。在与当地人和利益相关者协商后,得出的结论是,码头必须适应不同的需求。

遗产彩票基金会能够对甲板以下的损坏进行维修,这是火灾、海水侵蚀和风暴破坏共同造成的。捐款的一部分将用于码头上遗留下来的建造于维多利亚时代的建筑的改造,它将被转化为一个复兴开放的场地,采用全玻璃幕墙展示这里过去的历史。

The 2010 destruction of Hastings Pier by fire was an opportunity to redefine what a pier could be in the 21st century; moving away from the accumulation of commercial booths of poor quality construction. The fire cleared the way for a new approach to creating a generous amenity space for Hastings & St. Leonards residents, and visitors from the UK and overseas. After consultation with locals and stakeholders the conclusion was that the Pier would have to support many different scenarios.
The Heritage Lottery Fund enabled the repairs to the damage below deck – a combined result of destruction from fire, sea erosion and storm damage. A small portion of the grant was used to convert the single remaining derelict Victorian Pavilion on the pier into a revitalised, open plan, fully glazed and extended version of the past.

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第2张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第3张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第4张图片

© ALEX DE RIJKE

dRMM重新设计码头的概念,其目标不是最终创造只具有精神意义而不具备实用价值的史诗建筑,而是提供开放空间,允许其他人的访问。重点是创建一个服务良好的强大平台,可以支持从马戏团到音乐活动,钓鱼到市场的各种活动和用途。不同的用户可以将自己的建筑物插上来。以经典海滩小屋形式,小型本地贸易摊位已经到来,为未来发展的无限可能树立榜样。

创意使用木材是转型码头设计的核心。新的游客中心是一个100%的交叉层压木结构,覆盖了有限的木材甲板。这个回收的木材也用于在甲板上制作家具,作为当地就业机会的一部分,由dRMM,海斯廷斯和贝克斯希尔(Bexhill)木材回收有限公司设计。游客中心已经被设计成适合室内活动、展览和教育活动的空间,顶层有眺望台。一个玻璃围墙,露天的房间,俯瞰着码头的壮观景色,越过了欧洲,然后回到了镇上和海岸。

dRMM’s conceptual basis for the re-design of the pier was not to create the predictable unnecessary hero building at the end, but instead providing open space to allow universal access. The focus was on creating a well-serviced, strong platform that could support a variety of events and uses from circuses to music events, fishing to markets. Different users can bring their own architecture to plug in. Small local trading stalls in the form of classic beach huts have already arrived, setting the example for an endless range of future possibilities.
Creative use of timber is at the heart of the transformed Pier design. The new visitor centre is a 100% cross-laminated timber structure, clad in the limited timber decking that survived the 2010 fire. This reclaimed timber was also used to make the furniture on the deck, designed by dRMM and Hastings & Bexhill Wood Recycling Ltd as part of a local employment initiative. The visitor centre has been designed as an adaptable space for indoor events, exhibitions and educational activities, with an elevated belvedere on top. A glass walled, open-air ‘room’ looks out to the vast views over the Pier and beyond toward Europe, then back to the town and coast.

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第5张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第6张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第7张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第8张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第9张图片

© ALEX DE RIJKE

码头是其项目的长廊延伸的公共空间。由百叶窗栏杆形成光影变幻以及加固的木甲板,营造被海水包围和“走在水面”的体验。这是海斯廷斯码头再生的第一阶段。未来的阶段包括横跨整个280米码头的大型移动式木材覆盖层的计划。以目前的形式,新的码头是城市再生的催化剂。它提供灵活性,材料和功能可持续性,以及特殊的海滨城镇海斯廷斯的自然和建筑环境的不间断的远景。

The Pier is an extension of the Promenade from which it projects – a public, open space. The experience of being surrounded by sea and ‘walking on water’ is heightened by the optical game set up by the louvered balustrade design and the quality of the timber deck. This is the first phase for the regeneration of Hastings Pier. Future phases include plans for a large, mobile, timber canopy that traverses the entire length of the 280m pier. In its current format, the new Pier is a catalyst for urban regeneration. It offers flexibility, material and functional sustainability, and an uninterrupted vista of the natural and built surroundings of the special seaside town of Hastings.
                          
灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第10张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第11张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第12张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第13张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第14张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第15张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第16张图片

© JAMES ROBERTSHAW

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第17张图片

© JAMES ROBERTSHAW

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第18张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第19张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第20张图片

© ALEX DE RIJKE

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第21张图片

© OLI CUNNINGHAM

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第22张图片

© OLI CUNNINGHAM

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第23张图片

© JAMES ROBERTSHAW

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第24张图片

© DE RIJKE MARSH MORGAN ARCHITECTS

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第25张图片

© DE RIJKE MARSH MORGAN ARCHITECTS

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第26张图片

© DE RIJKE MARSH MORGAN ARCHITECTS

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第27张图片

© DE RIJKE MARSH MORGAN ARCHITECTS

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第28张图片

© DE RIJKE MARSH MORGAN ARCHITECTS

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第29张图片

© DE RIJKE MARSH MORGAN ARCHITECTS

灾后重生的码头,承载历史展望未来|海斯廷斯码头第30张图片

© DE RIJKE MARSH MORGAN ARCHITECTS

地点:英国,海斯廷斯
设计师:De Rijke Marsh Morgan Architects
年份:2016年
摄影:Alex De Rijke, Oli Cunningham, James Robertshaw

Location: United Kingdom - Hastings
Designer: De Rijke Marsh Morgan Architects
Project Year: 2016
Photo: Alex De Rijke, Oli Cunningham, James Robertshaw


出处:本文译自divisare.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (7632 articles)


交通建筑 (217 articles)


码头 (27 articles)


英国 (380 articles)


2016 (500 articles)


dRMM (3 articles)


木材 (1913 articles)