网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第1张图片

Villa Castro / Architecture Project + Jens Bruenslow

由专筑网邢子,李韧编译

文字描述来自建筑事务所。Castro别墅坐落在马耳他岛中心的纳沙尔镇, 由于它位于城市保护区周边,这对别墅的设计具有重大导向作用,而附近的建筑开发也对别墅的周边环境产生了一定影响。项目围绕家庭的主要使用功能和客人用房进行空间组织。花园和两个内部庭院被保留下来,外墙的一侧向前延伸,从而减少相邻公寓的视觉干扰,让别墅具有良好的隐私性。

Text description provided by the architects. Villa Castro is located in the town of Naxxar, in the center of the island of Malta. Its location on the perimeter of an Urban Conservation Area has led to drastic modification of the original setting of the villa, recent building developments destroying irreversibly its original context. The project programme was organized around the needs of a family and guestrooms to accommodate relatives and friends. The garden, as well as the two internal courtyards, were preserved and, following an unsuccessful attempt at acquiring the remaining portion of the garden immediately adjacent to the existing one, an extension was designed and grafted on the boundary wall to mitigate the negative visual impact of the recent neighboring block of apartments.

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第2张图片
© Alex Attard

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第3张图片
© Alex Attard

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第4张图片
© Julian Vassallo

项目的修复内容包括固定危险部件、将影响建筑形式与使用空间的部分结构拆除,并且重新开放拱形区域,这样不仅能够让更多的自然光线进入室内,也使建筑立面与花园形态具有对称的美感。同样的原则也运用于外部区域的组织改造。 现有的空间是根据客户的需求组织设计,建筑师将地面层用作起居、娱乐以及休闲等功能,而将上部的空间完整地分配给单独的卧室。 由于原有建筑的内部空间非常狭窄,房间呈筒装排布,所以建筑师设计增加了一个外部阳台来替代现有的开放式阳台。

The restoration element of the project entailed the securing of dangerous parts, the removal of inserted structures and accretions which conflicted with the authentic organisation of space or with the clarity of architectural form, the reopening of blocked arches and the introduction of a few additional openings to allow firstly for more light into the building and, secondly, to strengthen the already well defined symmetry of the garden and courtyard facades. The same principle guided the organization of the external areas. The existing spaces were organized accordingly to the needs of the clients, leaving the ground floor for living, play and entertainment while dedicating the upper entirely to individual bedrooms. Since the depth of the old annex structures is very narrow and rooms typically distributed in an ‘enfilade’ arrangement, an external access balcony was added replacing an existing open balcony.

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第5张图片
© Alex Attard

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第6张图片
底层平面图/Ground Floor Plan

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第7张图片
© Alex Attard

此外,在现有的后院中增加了现代感十足的新楼梯间,从而将一系列房间连接起来,并为其上方的另一间卧室创造空间。 一个新的客房就此诞生,并且建筑的扩建部分很好地丰富了建筑的立面造型。细长的柱子支撑着上部空间,这些柱子并不会对建筑的檐口、壁柱,以及山墙产生影响,其上部空间微微向花园挑出。扩建部分与原有建筑在视觉与空间上都十分和谐。

Moreover, a new stairwell designed in a contemporary language was introduced in an existing backyard to link the long string of rooms aligned along the perimeter, as well as to create space for another bedroom above it. A new extension was built with just enough thickness to house guest quarters that tower over the garden and screen off the new development while closing off the composition of the garden and defining its end facade. They are lifted over the ground on slender columns in order not to obstruct the cornices and pilasters and the pediment of the gate which once led to the garden beyond. All new extensions were conceived as simple volumes and are defined and positioned to compliment, and coexist with the existing building.

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第8张图片
© Alex Attard

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第9张图片
剖面图/Section A

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第10张图片
© Alex Attard

建筑师的处理方式是尽可能让内部光线充足,同时保留外部的整体外观,并与原有建筑保持一致。建筑立面开有大玻璃窗,但玻璃外部设置有木质条纹表皮系统,这形成了质感上的对比。立面表皮由美国雪松木制成,随着时间的推移,它将变成一种天然的银灰色,其色彩与老房子的石灰石表面融为一体。如同其他旧建筑改造项目一样,时间是最好的催化剂,建筑会随时间的流逝而为人们带来不同的感受。

They are treated in such a way as to allow maximum light on the inside while retaining a monolithic appearance from the outside in sympathy with the old building. Although almost entirely glazed, this is achieved by means of a dense wooden screen, creating a composition based on the contrast of materiality. The screens are made from American cedar, which will, over time, acquire a natural protective patina of silvery grey that blends in with the limestone surfaces of the old house. Like all projects that involve the rehabilitation and extension of old structures, time is an important element of the composition of which the building is made, and that will unravel with time.

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第11张图片
© Alex Attard

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第12张图片
© Alex Attard

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第13张图片
© Alex Attard

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第14张图片
© Alex Attard

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第15张图片
© Alex Attard

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第16张图片
© Julian Vassallo

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第17张图片
一层平面图/First Floor Plan

你终将铅华洗净归于质朴|马耳他Castro别墅第18张图片
剖面图/Section B

建筑设计:Architecture Project, Jens Bruenslow
位置:马耳他,纳沙尔
面积:778.0 m2
项目时间:2016年
摄影:Alex Attard, Julian Vassallo

Architects: Architecture Project, Jens Bruenslow
Location: Naxxar, Malta
Area: 778.0 m2
Project Year: 2016
Photographs: Alex Attard, Julian Vassallo

      
出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8424 articles)


居住建筑 (2641 articles)


别墅 (487 articles)


马耳他 (6 articles)


2016 (558 articles)


木材 (2101 articles)


玻璃 (1282 articles)


改造 (73 articles)