网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第1张图片

Tirado Arquitectos在巴塔哥尼亚的殖民农场完成了木质外立面的博物馆
Tirado Arquitectos completes timber-clad museum at colonial farm in Patagonia

由专筑网缕夕,李韧编译

智利Aysén地区的这座博物馆的连续坡屋顶,引用了现有历史建筑的意向,形成一系列具有陡峭倾斜天花板的戏剧性内部空间。

The ridged roofline of this museum in Chile's Aysén Region references existing historic buildings on the site and creates a sequence of dramatic internal spaces with steeply sloping ceilings.

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第2张图片

位于智利圣地亚哥的Tirado Arquitectos工作室受地区政府委托,在一历史重要场地设计博物馆,在那里,当地人民在20世纪初期建立了以畜牧业为主的社区。

社区后来发展成为Cohaique市,该市现在是Aysén区的首府,也是通往巴塔哥尼亚偏远地区的必经之地。

场地的历史意义以及其他建筑让建筑师决心将这些传统元素保留下来,同时再利用一些简单的木材和石头结构。

Santiago-based studio Tirado Arquitectos was commissioned by the regional government to develop a museum on the historically important site, where settlers established a sheep-farming community in the early 20th century.
The community grew into the city of Cohaique, which is now the capital of the Aysén Region and the gateway to some of Patagonia's most remote areas.
The historical significance of the site, and its remaining original buildings meant that an important focus of the project was the preservation and repurposing of these simple wood and stone structures.

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第3张图片

该工作室的主要负责人是建筑师Cristóbal Tirado,他希望新建筑能够呼应场地上的原有建筑,并且协调它们与自然环境的关系。

在项目的第一阶段,建筑师将场地上的不和谐因素清除,使其回归原始状态,并在旧道路的两侧安排建筑物。

The studio headed by architect Cristóbal Tirado also sought to ensure that new interventions are in keeping with the existing hierarchy of the built structures on the 2.6-hectare plot, as well as their relationship to the natural setting.
The first stage of the project focused on returning the site to its original state by clearing away any incongruous later additions and reinstating the historic site plan, with buildings arranged along either side of an old road.

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第4张图片

“这次设计首先需要恢复和巩固建筑的结构。”建筑师解释说,“历史不应该被损毁,这会破坏场地的原始状态,我们应努力保持建筑的价值。”

新大楼的设计是为了容纳展览空间,并以其历史遗产背景为基础,形成低调的建筑形态。

"The intervention seeks first to restore and consolidate the structure of the buildings," the architects explained, "deleting all kinds of historical mistakes that damage the original condition of them, trying at the same time to preserve the value of the evolution of the constructions."
The new building was designed to house the largest of the museum's exhibition spaces and is intended to sit inconspicuously within its heritage context.

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第5张图片

建筑形态细而长,占据了几处废弃的农场建筑,建筑师将其中各个历史要素保留下来,其中包括一座劳动者厨房。

该建筑物形成单一的整体式体量,其屋顶有着不同的斜截面,而这些截面直接呼应了场地上的其他建筑。

“立面成为农场建筑和屋顶的连接。”建筑师补充说,“建筑体量在树木茂密的地方或者庭院中会稍稍避让,然后在后侧开放,强调劳动者的厨房和景观的关系。”

The elongated structure occupies the site of several derelict farm buildings that were demolished due to their poor condition. Its massing references these predecessors, as well as the proportions of the preserved workers kitchen.
The building is constructed as a single monolithic volume featuring a roof with varying pitched sections that are directly informed by the angles of the other heritage structures on the site.
"The facade is formed as the succession of farm houses and their roofs," the studio added. "The volume recedes in areas where trees exist or there are proposed patios and opens on the ends to enhance its relationship with the labourers kitchen and the landscape."

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第6张图片

建筑体量外部包裹着木材,下方是连续的混凝土底座,随着时间的推移,自然环境逐渐与建筑融为一体。

同样的木材也运用在建筑内部的地板上,形成线性连续的房间序列,这些房间也具有统一的白色墙壁和天花板。

The timber-clad volume rests on a continuous concrete plinth and is wrapped in batons of lenga wood, which is native to the southern Andes range and will gradually weather to help the building blend in with the surrounding nature.
The same wood is used to create a consistent flooring surface throughout the building's interior, which is arranged as a linear sequence of interconnected rooms featuring uniform white walls and ceilings.

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第7张图片

各种房间由于截然不同的屋顶形式而拥有独特的空间品质。天花板的不同间距决定了不同展览空间的特征,这些展厅由接待区和礼堂组成。

用于分隔房间的玻璃隔板配有交错垂直元素的金属框架,玻璃幕墙让人们与相邻庭院有着视觉连接,同时日光也能够进入展览空间。

The various rooms are given a unique quality by the dramatically different roof forms. The varying pitch of the ceilings determines the character of the different exhibition spaces, which are joined by a reception area and an auditorium.
Glazed partitions used to separate the rooms feature metal frames with staggered vertical elements. The glass surfaces provide a visual connection with the adjacent patios and courtyards whilst allowing daylight to flood into the exhibition spaces.

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第8张图片

建筑师特意规划了场地景观设计,这也是该项目的一部分,同时为了恢复和巩固该建筑的历史特性。

周边树木得以保存,同时通过草地的种植将公园与道路分开。而树木的存在也更好地将自然的气息与城市的嘈杂分隔开。

摄影:CristóbalPalma

As part of the project, the team developed a proposal for the landscaping around the new and existing structures that seeks to restore and consolidate the historic properties of the site.
Groves of trees and fruit farms will be preserved and maintained, while different grasses have been sown to separate the park from the old road. Trees will also be planted to enhance the separation of the museum and the park from the nearby city.
Photography is by Cristóbal Palma.

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第9张图片

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第10张图片

全木建筑,在历史生态地区打造最自然低调的一面第11张图片

项目信息:
技术单位:Regional Direction of Architecture MOP Región de Aysén
建筑师:Cristóbal Tirado, Silvia Barbera, Jorge Batesteza
项目经理:Cristóbal Tirado
合作商:JT.Rodríguez (团队负责人), JP.Larraín, I.Balart, F.Torreblanca, JC.Barros, S.Cruz
专业:P.Larraín (修复), E.Zegers (造价), Cobe Ing (卫生), Cobe Ing (电气), Termovac (气候), DLLD (照明), Landscape MPB (景观), I.Balart (家具和标识), Contacus (声学)
建设:LYD Construction

Project credits:
Technical unit: Regional Direction of Architecture MOP Región de Aysén
Architects: Cristóbal Tirado, Silvia Barbera, Jorge Batesteza
Project manager: Cristóbal Tirado
Collaborators: JT.Rodríguez (team leader), JP.Larraín, I.Balart, F.Torreblanca, JC.Barros, S.Cruz
Specialities: P.Larraín (restoration), E.Zegers (calculus), Cobe Ing (sanitary), Cobe Ing (electric), Termovac (climate), DLLD (lighting), Landscape MPB (landscaping), I.Balart (furniture and signage), Contacus (acoustics)
Construction: LYD Construction

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9343 articles)


文化建筑 (987 articles)


博物馆 (544 articles)


智利 (116 articles)


木材 (2302 articles)


石材 (440 articles)