网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
平静的“暴风雨之眼”第1张图片


莱顿Leeuwenhoek公园
Leeuwenhoekpark Leiden

由专筑网pilewyj,王帅编译

Leeuwenhoek公园属于莱顿市生物科学园最重要的公共空间之一,该公园的落成将在未来几年实现。LOLA景观设计事务所在本次竞标中胜出,并继续完成最终设计。该方案于2016年实施。

The Leeuwenhoek Park is one of the most important public spaces in the Leiden Bio Science Park and will be realized in the coming years. LOLA landscape architects has won the design tender and has completed the final design. The implementation is scheduled for 2016.

平静的“暴风雨之眼”第2张图片


Leeuwenhoek公园是生物科学区中与众不同的一块绿色户外空间,它同时也是许多人们聚会的理想场所。公园毗邻自然历史博物馆以及一所高校、医院和许多办公楼。大部分潜在使用者由学生组成,他们在上学的路上会经过这片公园,并在课间利用这块场地进行活动。该场地同时也为博物馆参观者、上班的职员和医院病人提供休闲之地,使他们各自在一个大的中央水池周围找到自己的理想驻足地点。

The Leeuwenhoek Park is an important addition to the Bio Science zone and functions as a meeting place for many users. Directly bordering the park is the natural history museum - Naturalis, a college, hospital and many office buildings. A large portion of the potential users consist of students, who pass through the park on their way to school and use it in between their classes. There are also museum visitors, employees and hospital patients who each find their place around a large central water pond.

平静的“暴风雨之眼”第3张图片


平静的“暴风雨之眼”第4张图片


与Pesthuis的新关系

公园的设计成为当地历史遗迹Pesthuis建筑(旧时的医院)前的景观。这个公园就像一座城堡中的花园,占据主导地位的水池由金叶榆和壮观的秋叶及其它树种围合而成的规整路径包围。公园内的第二座较小的建筑物,是在历史上具有较为现代地位的马厩——在新的设计中将更加引人注目,这与较老旧的大型建筑物之间产生了有趣的互动。


为学生设计的阳光草坡

这个设计方案中一个较为重要的元素是水池边缘的斜坡草坪。下午的时候,这里阳光充足,而这块草坪位于学生们的必经之路,这里将会成为他们的露宿地。从草坪上,学生们还能看到美丽的水景和历史遗迹Pesthuis。这块高地由土方堆砌形成,而土又是被搬运来围合营造水体的各种形状的。在水池边的斜坡上,设计师们种植了许多球茎植物,它们能使这块场地在早春充满活力与生机。

A new relationship with the Pesthuis
The design of the park acts as the foreground for the Pesthuis, a local historic monument. The park serves as a sort of castle garden for this building with a large water element framed by a formal lane of golden elm trees with spectacular fall foliage. A second smaller building within the park, which has a more modern place in history - the stable- receives a more high profile position within the park in the new design that creates an interesting tension with the older larger building.

A sunny slope for the students
An important element in the plan is a sloping lawn on the edge of the water chamber that gets full sun in the afternoon. This lawn is on the main route used by the students of the college and should become a hangout for them. From the lawn there is a nice view of the water and the Pesthuis. The hill created with soil from the site that was moved to make the various water elements. Various bulbs are planted in the slopes of the water chamber, bringing them to life in early spring.

平静的“暴风雨之眼”第5张图片


重新定义马厩

这座世界上第一头转基因牛“Herman”曾经居住的马厩现在被改建成了咖啡馆。在新的设计方案中,这座具有历史意义的马厩被改建成一座拥有水面露台的餐厅。建筑的立面将变得更加透明,使其更加吸引人。同时,建筑也面向景观开敞,在这里,人们也能透过玻璃可以看见公园和水面上美丽的景色。

Rezoning the Stable
The Stable, where the world's first genetically modified Bull ‘Herman’ once lived, has now been converted to cafe. In the new design this historic stable is extended into a restaurant with a large terrace on the water. The facade of the building will become more transparent, making it more inviting and also open to the landscape, with nice views over the park and water.

平静的“暴风雨之眼”第6张图片


设计公司:LOLA景观建筑设计
设计类型:景观+规划   公园
状态:概念,筹划中
设计面积:3000-5000平方英尺

FIRM: LOLA landscape architects
TYPE: Landscape + Planning › Public Park
STATUS: Concept
SIZE: 3000 sqft - 5000 sqft

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (502 articles)


商业区景观 (133 articles)


公园 (200 articles)


荷兰 (374 articles)


莱顿城 (3 articles)


LOLA landscape architects (6 articles)


2016 (625 articles)