网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第1张图片


布宜诺斯艾利斯IMQ Editorial出版社
IMQ Editorial / KLM Arquitectos

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。项目是一个小型出版社,主要出版发行儿童科学书籍。项目的功能需求很简单,但是空间要求也很有限,接待室、办公室、小阅览室、小厨房、会议室、仓库和露台便是所有的功能需求。

Text description provided by the architects. The project is for a small publishing house, specialized in kids′ books with a scientific interest.
The project’s functional needs are simple, and the space requirements limited: a reception room, offices, a small reading area, a small kitchen, a meeting room, a depot and an accessible terrace make up the project’s program.

粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第2张图片


该建筑位于一个不断转型的多功能社区之中,由多种住宅、轻工业仓库、机械修理店和一些商业活动区域组成。

该建筑位于角落地块,建筑师们一般进行了三维构思,但是这样的场地在城市地块中并不常见,此类地块受到一侧墙体的限制,因此只能进行二维布局。

建筑师连接了街角地段两侧相邻住宅单元,形成高度之间的过渡,恢复了原有的建筑高度,并为街角提供了层次感。

The building is in a mixed-use neighborhood in constant transformation, made up of diverse housing types, light industrial warehouses, mechanical repair shops and some commercial activity.
The building sits on a corner lot, which allowed us to give the project a 3-dimensional quality uncommon in urban lots limited by side party walls that tend to result in 2-dimensional solutions.
The solution creates an urban infill operation that articulates the heights of the neighboring housing units on either side of the corner lot, recovering the lost height the previous building had left unused and giving hierarchy to the corner.

粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第3张图片


建筑体量看似随意地开着洞口,就如同一座内部被掏空的混凝土体块,从而满足项目的功能需求。

Formally, the building is a solid, lightly punctured, exposed-concrete cube hollowed out inside to accommodate the project′s functional requirements.

粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第4张图片


为了将建筑的不同部分连接在一起,建筑师应用了开放空间的策略,并且通过这种方法,让使用者能够相互建立联系,另外,建筑师还构思了三层通高的开放空间,并在其中通过楼梯将各个区域联系在一起,这保证了每个区域的通达性,并且充分利用了地块的每个区域。因此,整个项目仍然是在三维的空间之中建立而成。

The strategy of the interior design is to give openness to the space in order to generate multiple and varied spatial relationships amongst the sectors of the building, and through this, to integrate all the people that work in it, by creating a triple-height open space punctured by the stair case, to which each of the spaces’ access is oriented and by taking advantage of the opportunities afforded by the longer perimeter of the corner lot. It is a project conceived in cubic footage, in 3 dimensions.

粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第5张图片


建筑内向构成,它与街道景观的关系有限,开放空间的顶部会有自然光一泻而下,而立面上不同尺度的开口也能让光线进入室内,而不同大小的开口也让建筑拥有和谐的家庭氛围。

The building is introverted and its relationship to the streetscape is limited, recurring to indirect natural light seeping through the top level of the open space and more controlled direct light through the different-sized openings on the facade, which control this relationship and give it a domestic and playful character.

粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第6张图片


建筑师应用了基础朴素的材料,其中光线也是重要组成部分,而每个空间也都能够很好地控制、应用、引导自然光线。

The selection of materials and finishes is basic, intentionally austere: light is used as a material to prioritize the open space with controlled natural and purposefully guided light in each of the spaces.

粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第7张图片


粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第8张图片


内部水平完成面为裸露的混凝土,而垂直完成面则替换使用了白色或玻璃表面,这些表面能够反射光线,构成了多维度的反射效果与透明形态。

The interior horizontal planes are exposed concrete whereas the vertical planes alternate between white and glass surfaces that reflect the light, creating multiple internal light reflections as well as transparencies.

粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第9张图片


整座建筑独一无二,建筑师通过单一的材质和坚实的体量,让建筑在复杂的城市背景之中脱颖而出。

The result is a unique building which, through its single-material and objectual quality, stands out in a very mixed urban environment.

粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第10张图片


粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第11张图片


粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第12张图片


粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第13张图片


粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第14张图片


粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第15张图片


粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第16张图片


粗糙的材料下隐藏着那一抹温柔第17张图片


建筑设计:KLM Arquitectos
地点:阿根廷 布宜诺斯艾利斯
项目内容:其他
首席建筑师:Federico Kelly
团队:Federico Kelly, Paula Lestard, Hernán Maldonado Arquitectos
项目管理:Natalia Cavalieri
项目合作伙伴:Natalia Cavalieri /Demian Schneider/Timoteo Lacroze (maqueta)
结构计算:Sebastian Berdichevsky
建设方:CyO construcciones
面积:200.0 m2
项目年份:2018年
摄影:Javier Agustin Rojas

Architects: KLM Arquitectos
Location: Barrio de Colegiales, City of Buenos Aires, Argentina
Category: Other
Architect in Charge: Federico Kelly
Team: Federico Kelly, Paula Lestard, Hernán Maldonado Arquitectos
Collaborator in Project Management: Natalia Cavalieri
Project Collaborators: Natalia Cavalieri /Demian Schneider/Timoteo Lacroze (maqueta)
Structural Calculation: Sebastian Berdichevsky
Construction: CyO construcciones
Area: 200.0 m2
Project Year: 2018
Photographs: Javier Agustin Rojas

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10842 articles)


办公建筑 (599 articles)


出版社 (7 articles)


阿根廷 (90 articles)


布宜诺斯艾利斯 (36 articles)


2018 (915 articles)


混凝土 (2542 articles)


玻璃 (1826 articles)