网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第1张图片


巴勒鲁普市中心重建项目/ C.F. Møller  
Ballerup City Centre regeneration | C.F. Møller

由专筑网范偲慧,Vigo,武晨编译

对哥本哈根近郊城市巴勒鲁普市中心及交通枢纽的重建提议旨在创建一个恢复中心活力,反思标准郊区通勤空间的模型。主要方式是通过增加景观密度,打造一个直通到哥本哈根城市外围的新型城市空间——指状绿廊,使市民能够亲近大自然。

The regeneration proposal for the city centre and traffic hub of Ballerup, a suburb of Copenhagen, aims to create a model for revitalizing and rethinking the typical suburban commuter spaces. The main instrument becomes a densification by landscape, i.e. introducing new types of urban space that link directly to the predominant qualities of the Copenhagen periphery: the closeness to grand nature and the green corridors of the famous “finger plan”.
   
林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第2张图片


未来的郊区必须是绿色的,为此我们采取“加密”景观的方式,不仅要在之前没有明确过渡的未定义空间之间打造一个全新的可读的连接空间,而且要打造一个能够适应气候变化的城市空间,而对自然的充分理解打造出来的城市空间比纯科技方案更加宜居:居住在巴勒鲁普市的居民“后”可享受乡村生活,有农家蔬菜和聚会,“前”可体验哥本哈根的城市生活,大尺度城市空间和亲密的邻里空间的有机结合。

The future suburb must be green – therefore we use the landscape to “densify”, which here means both to create readable spaces and new connections where before there were vague and undefined areas without clear transitions, and to create a new form of climate resilient urbanity where an understanding of nature leads to an added value of livability rather than just technical solutions: Living in Ballerup should offer a combination of a village feel, home-grown vegetables and garden parties in the “back yard”, and urban life in Copenhagen in the “front yard”, uniting the grand scale and the intimate neighbourhood.
   
林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第3张图片


如今,巴勒鲁普车站,附近的公交站,城市图书馆以及附近步行街之间的连接空间本质上是一个大型交通区——主要为汽车设计的灰色柏油区域。周围以低密度城市结构为主,拥有分散、多孔的边界。我们提出的方案希望从根本上改变这一现状,首先,我们采用现代数字技术压缩交通基础设施所需空间,然后利用节省下来的空间引进新的住宅小区,新的公共职能项目和一个新的中心广场。中心广场将会承担多种功能,包括当地艺术节的举办,市民的户外活动以及一些自发挖掘的功能——例如可以在图书馆前安静的区域看书。

Today, the area linking Ballerup station, the adjacent bus terminal, the city library and the nearby pedestrian streets is essentially one large traffic zone – a grey tarmac canvas predominantly designed for cars. The surrounding urban fabric is mostly low-density, with fragmented and porous edge conditions. Our proposal aims to radically change this, by condensing the traffic infrastructure based on modern digital solutions, and using the freed-up space to introduce new housing, new public functions and a new central square designed to accommodate a variety of uses, including local art festivals, open-air events and spontaneous unplanned contributions – or just quiet reading in front of the library.
   
林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第4张图片


一个波浪状起伏的整体雕塑环绕着整个广场,并且充当着座椅功能,一个独特的圆形构架使整个城市看上去更富创造性:这个圆形构架就像一个巨大的展览架,圆形排列的支撑柱上盘旋着一个圆形的轨道,上面可以悬挂艺术品、照片、帷幔、风铃、秋千、投影仪、灯等等,所有这一切使在短时间内从根本上改变这个空间成为可能。

An undulating, unifying sitting sculpture embraces the square, and a distinctive circular structure invites the city to be creative: The circle acts as one large theatre rack, with rails running all the way round, allowing for suspending artwork, photos, curtains, wind chimes, swings, projectors, lighting etc.; all making it possible to radically transform the space at short notice.
   
林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第5张图片


林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第6张图片


这个广场还充当着绿色候车室,连接着附近的巴士站和城市的社会文化中心。密植,特别是采用当地的典型树种,有助于打造一个令人难忘的自然空间,区别于传统的郊区,人们更愿意在这里打发时间。

The square also acts as a green waiting room, linking the adjacent bus terminal with the city’s social and cultural heart. The dense planting contributes to make a memorable space where one can enjoy spending some time, contrasting the classically suburban and highlighting nature through typical regional species.
   
林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第7张图片


林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第8张图片


广场的绿地是一个更大的绿地“骨架”的组成部分,这个“骨架”形成了一个自然廊道,平行于步行街并为新的居住区提供了郁郁葱葱的绿色空间。这个廊道也具备雨水收集基础设施及排水的功能,在降雨充沛的季节收集雨水,最后反哺到整个城市空间,驱散夏天的炎热,增强绿色种植和季节体验。

The green of the square forms part of a wider new green “backbone”, which creates a nature corridor running in parallel with the pedestrian area and providing lush green spaces for the new homes. This corridor also acts as a legible stormwater infrastructure, draining the area, collecting water and ultimately feeding it back to the urban spaces to cool in summer and intensify the green planting and seasonal experience.
   
林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第9张图片


阶梯状的雨蓬覆盖着新的简洁的巴士站,既具备照明功能,又充当信息屏为来往的乘客提供所需信息还是雨水收集系统的一环,将雨水有序排入一个更大的可持续的城市排水系统中。通过这样的设计,使巴勒鲁普新城市空间能够很好地适应丹麦多变又潮湿的气候,特别在雨中显得尤为漂亮。而巴勒鲁普车站将会变成一个活跃,受欢迎的日常空间,无论是上下班的高峰期还是在最后一波上班族回家的深夜。

A sheltering, stepped roof over the new, compact layout of the bus terminal completes the ensemble, acting as a lantern, as information screen for commuters and as a rainwater cascade feeding into the wider sustainable urban drainage system visible throughout the design. In this way, Ballerup’s new urban spaces live and breathe with the changeable and often wet Danish climate, making them especially beautiful in the rain, and the Ballerup station area will become an active and welcoming everyday-space in rush hour as well as late at night, when the last commuters return home.
   
林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第10张图片


林中古堡—一座“神秘”的城市。嘘,别叨扰了它的安静第11张图片


委托人:Ballerup和Realdania的市政当局
地点:丹麦巴勒鲁普市
建筑设计单位:C.F. Møller Architects
景观设计单位:C.F. Møller Landscape
交通工程设计:MOE
时间:2016

Client | The Municipality of Ballerup and Realdania
Address | Ballerup, Denmark
Architect | C.F. Møller Architects
Landscape | C.F. Møller Landscape
Traffic engineering | MOE
Year | 2016


出处:本文译自worldlandscapearchitect.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

规划 (119 articles)


城市规划 (223 articles)


建筑 (9483 articles)


景观 (434 articles)


交通枢纽 (8 articles)


丹麦 (189 articles)


哥本哈根 (89 articles)


2016 (601 articles)


C.F. Møller (7 articles)