网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第1张图片


Greenwich Peninsula Riverside

由专筑网韩平,刘庆新编译

来自事务所的描述:这是伦敦最大的重建项目,该项目位于格林威治半岛的M0115,处在O2体育馆步行范围内。这个住宅的开发项目混合了可以用于出租的私密、媒介以及社交空间。总的来说,56%住宅都是居民负担得起的。

From the architect. Located in Greenwich Peninsula - London’s largest regeneration project - and within walking distance from the O2 Arena, M0115 is a residential development that comprises a mix of Private, Intermediate and Social for Rent tenures. In total, 56% of the homes are Affordable.

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第2张图片
© Mark Hadden

该体块由两栋10层的建筑组成,两个体块的一层的侧立面有一个悬挑的景观平台和两个家庭住房的小露台,这是在相邻的基地建立的“书夹”主题延伸的保证。该建筑设计成为可以达到可持续住宅(绿色建筑)4级标准的建筑,其特点是绿色屋顶和与半岛连接的直接供热系统。

The massing is formed of two 10-storey buildings flanking a raised landscaped podium at first floor level and two smaller terraces of family housing, ensuring a continuation of the “book end” theme established on the adjacent plots. The building is designed to Code for Sustainable Homes Level 4, featuring green roofs and connection to the peninsula-wide district heating network.

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第3张图片
© Mark Hadden

基于“书夹”塔楼中一室、两室和三室户型的公寓的发展,该居民住宿楼安排为提供二和三层家庭的公寓。悬挑的平台下部包含了汽车停车场和安全循环存储仓库,以及可以欣赏相邻公园茂密树木的私人或公共花园。

The residential accommodation is arranged to provide two and three-storey family dwellings at the base of the development with one, two and three bedroom apartments in the ‘book end’ towers. The raised podium contains car parking and secure cycle storage underneath, and is landscaped with private and communal gardens which provide views through to the mature trees of an adjacent park.

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第4张图片
© Mark Hadden

在这两栋10层建筑之间,分别有东向(朝向Chandlers大道)和西向(朝向东方花园)两个家庭住宅露台。更高楼层生物多样性的屋顶和露台提供了宽广的景色。丰富的起居空间作为总体规划的一部分,回应了其周边的公园,建立了一个新型的多元化社区和一个公共景观区域。

Between the two 10 storey buildings there are two terraces of family housing, facing east (onto Chandlers Avenue) and west (onto East Parkside) respectively.Biodiverse roofs and terraces provide an enhanced outlook from upper levels.As part of a wider masterplan, generous living spaces are positioned in response to their parkside setting to establish a new and diverse community and a landscaped public realm.

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第5张图片
© Mark Hadden

该建筑强调出了简单而耐用的细节,它与该地历史悠久的传统工艺产生了共鸣。建筑立面采用了精细化的砖块,其色彩基调范围从浅色到深色工业灰,其创建以格林威治半岛最好的工业历史作为参考。起居室开放平面的特点是橡木木材地板和丰富的自然采光。

A strong emphasis is placed on creating a building with simple but durable detailing that will resonate with the historic craft tradition of its location. The facades are designed with finely detailed brickwork, in tones ranging from light to dark industrial grey, creating a reference to the Greenwich Peninsula's great industrial history. The open-plan living areas feature oak timber flooring and an abundance of natural light.

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第6张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第7张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第8张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第9张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第10张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第11张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第12张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第13张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第14张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第15张图片
© Mark Hadden

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第16张图片
Site Plan/总平面图

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第17张图片
Ground Floor Plan/底层平面图

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第18张图片
First Floor Plan/一层平面图

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第19张图片
Ninth Floor Plan/九层平面图

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第20张图片
Diagram/图解

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第21张图片
Diagram/图解

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第22张图片
Diagram/图解

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第23张图片
Diagram/图解

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第24张图片
Diagram/图解

格林威治半岛住宅楼设计/ C.F. Møller第25张图片
Diagram/图解

建筑事务所:C.F. Møller
地点:英国,伦敦
面积:13295.0㎡
项目年份:2015年
摄影:Mark Hadden, 由 C.F. Møller Architects提供
景观设计事务所:Randle Siddely Associates
结构工程:Price & Myers
水暖电工程:Foreman Roberts
承包商:Wates

Architects:C.F. Møller
Location:Riverside, London SE7, UK
Area:13295.0 sqm
Project Year:2015
Photographs:Mark Hadden, Courtesy of C.F. Møller Architects
Landscape Architect:Randle Siddely Associates
Structural:Price & Myers
MEP:Foreman Roberts
Contractor:Wates

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8721 articles)


居住建筑 (2709 articles)


住宅 (2181 articles)


英国 (429 articles)


伦敦 (282 articles)


2015 (775 articles)


C.F. Møller (7 articles)


砖材 (35 articles)