网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第1张图片

Canal du Midi / INCA Architectes

由专筑网李韧,曹逸希编译

来自建筑事务所的描述:Fonséranes的九把锁在17世纪由Pierre Paul Riquet设计,被联合国教科文组织列为世界遗产。当地人们决定重新思考这里的整体规划布局,计划重建这个全球知名场所,通过纪念碑和人行通道重新组织这里的参观流线,从而形成景点之间的连贯性。

From the architect. The nine locks of Fonséranes, designed in the 17th century by Pierre-Paul Riquet, are listed as historical monuments and certified as world heritage by the Unesco. Sobriety and discretion have prevailed to re-think the layouts made in the close vicinity of the locks: a global re-entitlement of the architecture and the landscape has allowed a staging of the monument and a re-organization of the visit paths, thus creating a coherence between site and landscape.

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第2张图片
© Nicolas Castets

这里的历史古迹建筑至关重要。为了重现Fonséranes的地方精神,恢复运河的工程建筑,并修复其最原始的组成部分。外界的历史古迹已被精心修复,新的内部布局涵盖了当前的实际需求,毫不含糊地表达了历史沧桑感。

The architectures of historical monuments play a major part. To find again the spirit of Fonséranes stopping place, restoration of existing buildings slots into the respect of the canal's engineers architecture and the original simplicity of its composition. The outside historical monuments have been carefully restored. The new inside layouts cover present needs and display their age without ambiguity.

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第3张图片
© Nicolas Castets

为了不影响历史纪念碑的可识别性,新建筑向北面扩建,建筑师运用了由金属结构支撑的精致混凝土屋顶,在旅馆的表面展示并强调自己的特性。扩建项目面向南侧,与场地的传统景观节点形成视线上的联系,北侧较为阴凉,人们可以在这里的花园中享受片刻的宁静与凉爽。总而言之,各种各样的空间气氛让公众在任何季节都能感受到良好的环境氛围。

In order not to create a co-visibility with the historical monument, the contemporary expansion slides North behind the former inn. A fine strip of concrete roofing, supported by a metal structure, show on the surface of the inn and underlines its own identity. This expansion articulates a South patio, linked with the locks sight, and a North shady garden bathed with quiet and coolness. Various atmospheres thus allow welcoming the public in good conditions, whatever the season.

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第4张图片
© Nicolas Castets

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第5张图片
© Nicolas Castets

扩建项目包含一个餐厅,游人不仅可以从游客咨询处来到餐厅,在夜晚,甚至也可以从南面露台直接进入。餐厅由大片玻璃围合而成,人们在这里可以欣赏到Béziers的市区美景。

The contemporary expansion houses a restaurant, easily reachable from the tourism office but also directly from the outside, from the South patio, for an autonomous functioning especially in the evening. The restaurant room is largely glassed and offers a clear view towards the city of Béziers.

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第6张图片
© Nicolas Castets

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第7张图片
© Nicolas Castets

这个项目是两个传统建筑的扩建工程。主要的设计目的是创造轻盈的展馆形象,而非一个大型建筑,这样可以保证新建筑与历史古迹以及建筑场所之间的辩证关系。因此,建筑师通过轻盈透明的方式来创建新建筑的外部形态。

The project is designed as an expansion of the historical tow barge house. The general architectural aim is to create the image of a light pavilion - and not a building - which assures a clear dialectics with the massive and mineral architecture of the existing historical building. Hence the new expansion is treated in an immaterial and transparent way.

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第8张图片
© Nicolas Castets

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第9张图片
© Nicolas Castets

餐厅空间组合通透自然,没有多余的束缚或隔断。立面形态具有连贯性,公共空间(餐厅部分)完全通透,技术空间(厨房与储物部分)则呈半透明形态。这种设计方式让建筑内部具有高效的自然通风。

The restaurant space is combined, designed in a smooth way, without any shackle or partition. The glassed and continuous frontage, which is transparent for public spaces (bar and restaurant) and translucent for technical spaces (kitchen and storage). The fineness of the pavilion enables a very efficient dual-aspect ventilation between the two North and South frontages.

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第10张图片
© Nicolas Castets

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第11张图片
© Nicolas Castets

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第12张图片
© Nicolas Castets

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第13张图片
© Nicolas Castets

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第14张图片
位置/Location Map

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第15张图片
剖面图/Section

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第16张图片
北立面/North Elevation

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第17张图片
南立面/South Elevation

一半是极简纯净,一半是传统肃穆|法国米迪运河第18张图片
模型/Model

建筑设计:ALEP Landscape, INCA Architectes
地点:法国
首席建筑师:Gilles Marty
面积:500平方米
项目年度:2017年
摄影:Nicolas Castes
制造商:weeeze
BET VRD:EGIS
灯光设计:LUMINOcité
BE结构设计:SECOBA
BET 流体设计:CETRALP
项目建筑师:Pascale Deffayet
OPC:CESII
Scénography:PIG Images
Muséography:Véronique Mure
客户:Communauté d’Agglomération Béziers Méditerranée

Architects: ALEP Landscape, INCA Architectes
Location: 34500 Béziers, France
Lead Architect: Gilles Marty
Area: 500.0 m2
Project Year: 2017
Photographs: Nicolas Castes
Manufacturers: WEEEZE
BET VRD: EGIS
Lighting design: LUMINOcité
BE Structure: SECOBA
BET Fluid: CETRALP
Project Architect: Pascale Deffayet
OPC: CESII
Scénography: PIG Images
Muséography: Véronique Mure
Client: Communauté d’Agglomération Béziers Méditerranée


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8036 articles)


酒店建筑 (314 articles)


旅馆 (55 articles)


餐厅 (258 articles)


法国 (485 articles)


2017 (484 articles)


混凝土 (2061 articles)


玻璃 (1225 articles)