网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第1张图片

Spaceworkers在历史悠久的教堂里创造了一个用于纪念葡萄牙哲学家的艺术装置
Spaceworkers commemorates Portuguese philosopher with installation in historic church

由专筑网缕夕,李韧编译

建筑工作室Spaceworkers在古老的葡萄牙教堂内创建了一个拱形的展览空间,以纪念哲学家和学者Damiãode Gois。

该项目由Alenquer市政府委托Spaceworkers工作室设计建造,位于葡萄牙中部Alenquer地区,是一座教堂内的固定装置。

其独特的选址也代表了它与De Gois的历史关系,De Gois在十六世纪受洗,后来被埋葬在教堂。

Architecture studio Spaceworkers has created an arched exhibition space in an old Portuguese church, to celebrate the life and legacy of philosopher and scholar Damião de Gois.
Spaceworkers was commissioned by the Municipality of Alenquer to create the mini museum, as a permanent fixture inside a restored church in Alenquer, central Portugal.
The venue was chosen because of its historical relationship with De Gois, who was baptised and later buried at the church in the 16th century.

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第2张图片

该工作室由建筑师Henrique Marques和Rui Dinis主要领导,他们描述说:“虽然在现有建筑内进行空间介入是一个很好的挑战,但是当我们面对几个世纪的历史时,挑战就更大了。”

他们告诉Dezeen记者:“我们应当进行一些不伤害现有结构的空间设计,同时讲述Damiãode Gois的历史。”

"Intervening in an existing building is in itself a good challenge. But when we have added centuries of history, the challenge is even greater," said the studio, which is led by architects Henrique Marques and Rui Dinis.
"The only requirement was to create something that didn't hurt the existing structure, while telling the history of Damião de Gois," they told Dezeen.

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第3张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第4张图片

这座教堂已经被遗弃了好几个世纪,于去年进行了修复工作。

该装置占地面积175平方米。它呈纵向延伸布置,形成黑色隧道,还有沿着天花板拱形形状的曲线轮廓。

The church had been derelict for centuries, but underwent a restoration last year under the supervision of the municipality.
Spaceworkers' installation occupies a space measuring 175 square metres. It comprises a series of black tunnels that extend longitudinally, featuring curved profiles that follow the arched shape of the ceiling above.

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第5张图片

每个隧道两侧都展示着文物的图像和解释说明,中间摆放着展览品。照明设备位于拱顶上方,主要照亮展出作品。

其余如建筑拱形天花和外露砖墙等元素并没有受到新装置的影响,从而在新旧之间形成明显的对比。

Inside each tunnel, illustrations, artefacts and captions adorn the walls, while further objects are displayed on plinths. Lighting is also integrated into the arches and directed towards the displays.
The rest of the space – for instance, the vaulted ceilings and exposed brick walls – are not disturbed, creating a visible contrast between old and new.

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第6张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第7张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第8张图片

建筑师说:“展览空间运用了微妙的黑色元素,引导人们去发现个中的奥秘,从现有空间的剩余色彩中脱颖而出,没有任何重叠,但又不失其空间特征。”

他们补充说:“我们爱上了教堂,它的色彩、规模和历史意义。我们的想法是结合时空概念,让游客可以充分结合Damião de Gois的历史。”

"The exhibition space is assumed as a delicate black element that invites its discovery, and that stands out from the remaining chromatism of the existing space, without ever overlapping it, but without losing its spatial characteristics," said the architects.
"We fell in love with the church, with all its chromatism, scale and symbolism," they added.  "Our concept was to create some kind of time capsule where the visitor can get in touch with the history of Damião de Gois."

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第9张图片

Spaceworkers是当地的设计工作室,成立于2007年。该工作室曾在葡萄牙的许多展览项目中进行展览布置,其中包括19世纪校舍内的文化中心。

摄影:Fernando Guerra

Based locally, Spaceworkers was established in 2007. The studio has worked on a number of exhibition projects in Portugal, including a cultural centre inside a 19th-century schoolhouse.
Photography by Fernando Guerra.

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第10张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第11张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第12张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第13张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第14张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第15张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第16张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第17张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第18张图片

穿梭在时光隧道里,与历史进行对话第19张图片


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9627 articles)


构筑物 (70 articles)


装置 (169 articles)


展览空间 (234 articles)


葡萄牙 (248 articles)


Spaceworkers (2 articles)


拱形元素 (7 articles)


黑色 (4 articles)