网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
两座拱顶,是浓郁的历史氛围第1张图片

Ben Allen工作室在伦敦约克郡的联排别墅中增加了砖石拱顶
Studio Ben Allen adds pair of brick vaults to terraced house in York

由专筑网李韧,曹逸希编译

位于伦敦的Ben Allen工作室完成了维多利亚联排别墅的扩建工程,建筑师通过手工砖制作了两个大型拱门。

Two arches made from handmade bricks form an extension at the rear of this Victorian terraced house in York by London practice Studio Ben Allen.

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第2张图片

Ben Allen工作室运用当地手工砖在建筑L型体量的后方建造了两个拱门,该项目位于Ouse河畔。

工作室的创始人Ben Allen说道:“建筑的后部空间简约美丽,几乎完全由砖石建造而成,庭院、院落和车道都是本次设计的灵感。”

Studio Ben Allen used locally made bricks to build the two barrel vaults at the back of the L-shaped property located near the River Ouse.
"It was the simple beauty of these rear spaces, a landscape almost completely of one material: brick facades, yards and lanes that was the inspiration and departure point for the design," studio founder Ben Allen explained in a statement.

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第3张图片

在建筑后方,扩建部分包含有厨房、起居室、工作室,这些空间都位于拱顶之下,而庭院周围则环绕着玻璃门和墙体,让自然光线能够直接进入室内。

拱门的一侧设置有通高玻璃门,通过玻璃门使用者可以看到外面的小径和绿色景观,而另一侧的窗户设置则能够让光线充满室内。

Filling the back yard, the extension has added room for a kitchen, living and work space under the arches, while a courtyard surrounded by glass doors and walls on three sides allows further daylight into the house.
Full-height glazed doors at one end of the vaults frame views of the paved pathway and greenery, while windows at the others allow light to fill the extra room.

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第4张图片

Allen说道:“一层扩建部分让庭院空间更加开阔,也让庭院与室内空间相互融合。这些材质坚固耐用,随着时间的流逝愈发有着岁月的气息。”

拱型母题也贯穿着整个室内空间的设计,混凝土平台则由三个混凝土圆拱支撑,这些拱形结构由橡木铺设,主要用于露天放置锅碗瓢盆。

"The newly enlarged ground floor creates one expansive space with the courtyard appearing as a room within a room," said Allen. "The materials are robust, utilitarian and designed to last and improve with age."
The arch form has been carried through to the interiors as a design motif. The slabs of the concrete countertop are supported by three concrete arches, which have been lined with oak to create open storage areas for pots and pans.

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第5张图片

厨房地面的下部放置有加热元件,这种材料一般用于底层楼面,这能够让使用者更加舒适地渡过约克郡的冬天。

More typically used as a sub-floor, the kitchen floor is made from cement screed with heating elements laid underneath to keep it comfortable underfoot during the North Yorkshire winters.

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第6张图片

橱柜则是通过实心橡木制作而成,在拱顶的末端则设置有自行车储存区,满足客户对自行车的喜爱。厨房的垃圾桶也放置于此。

在上部空间,拱型母题仍然随处可见,两个弧形镜面设置于洗手池上方。

Cupboard doors are made of solid oak, and a bike store was installed at the back under the vaulted ends of the extension to accommodate the clients love of cycling. The kitchen bins are also discretely tucked away in here.
Upstairs, the arch theme continues in the shape of two curving mirrors affixed over the his-and-hers sinks.

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第7张图片

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第8张图片

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第9张图片

Allen 说:“一层的浴室运用了价格低廉但却实用的材料,并与定制的黄铜元素相结合。”

卧室的内置衣柜和通向阁楼的楼梯是单独的元素,位于建筑墙体的中央区域。

"The first-floor bathroom also follows the utilitarian theme with inexpensive taps stripped back to their base brass and matched with bespoke milled brass elements," said Allen.
Built-in wardrobes in the bedroom and a new staircase leading to the attic were designed as a single element, interlocking through the central wall of the house.

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第10张图片

桦木胶合板通过计算机数控系统切割而成,并制作成套件,这样能够节约成本,并且能够在施工现场快速组装。

The birch plywood was machine milled via computer numerical control (CNC) and made as a kit of parts, saving on costs and allowing for quick assembly on site.

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第11张图片

Ben Allen工作室同样运用胶合板在伦敦的某公寓建造了一对儿童卧室,仍然运用了拱门,让孩子们充分发挥想象力与创造力。

而在伦敦北部的另一套公寓里,建筑师则运用了可移动木制屏风和几何穿孔面板来设计建造灵活的起居空间。

摄影:Mel Yates

Studio Ben Allen also used plywood to create a couple of children's bedrooms in a flat on the famous Barbican estate in London, complete with arched doorways and hatches to allow for creative play.
For another apartment, this time in north London, the practice added moveable wooden screens with perforated geometric patterns to create a more flexible living space.
Photography by Mel Yates.

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第12张图片

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第13张图片

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第14张图片

两座拱顶,是浓郁的历史氛围第15张图片

项目信息:
设计:Ben Allen工作室
结构工程:Mason Clark Associates
承包商:J A Pike Building Contracto
木工:Broadleaf Joinery

Project credits:
Design: Studio Ben Allen
Structural engineer: Mason Clark Associates
Contractor: J A Pike Building Contractor
Joinery: Broadleaf Joinery

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9371 articles)


居住建筑 (2881 articles)


别墅 (507 articles)


扩建项目 (31 articles)


加拿大 (265 articles)


维多利亚 (60 articles)


Studio Ben Allen (2 articles)


拱门 (7 articles)


砖石 (53 articles)


玻璃 (1489 articles)