网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第1张图片


悉尼塔玛拉玛住宅
Project Tamarama / Modscape + Fox Johnston

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。这位悉尼的客户在与当地建筑师Fox Johnston合作之后找到了Modscape,Johnston为不断壮大的家庭开发了清晰的设计概要。客户要求的关键是通过更好的连接室内外空间,来满足自身生活习惯的需求,并增强自然光的使用,鼓励应用被动加热和冷却。

Text description provided by the architects. The Sydney-based clients approached Modscape after working alongside local architects, Fox Johnston, who developed a clear design brief fit for the growing family. Key to the clients’ brief was to provide a home that matched their lifestyle through better connections between indoor and outdoor spaces and to enhance the use of natural light, encouraging improved passive heating and cooling.

沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第2张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第3张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第4张图片


Modscape团队以建筑师的理念为导向,在尊重建筑师的设计意图的同时改进了设计细节。改进后的设计完美地补充了基地现场的现有元素,将前后花园延伸至建筑,并优化了室内外之间的连接。

Directed by the architect’s concept, the Modscape team refined the design while honouring the architect’s design intent. The resulting design beautifully complements the existing elements of the site, connecting the front and rear garden through the house and optimising the connection between indoor and outdoor.

沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第5张图片


从改建前的住宅中可以获取线索,新住宅与旧建筑的工作范围类似,建筑师将现有的砂岩底座融入景观中,就像建筑被固定在场地中一般。

Taking cues from the original dwelling, the new home works to a similar footprint and incorporates the existing sandstone plinth into the landscape design, anchoring the building into the site.

沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第6张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第7张图片


底层的各种生活空间为整个家庭提供了充足的使用空间。厨房、起居、餐饮、户外活动、独立娱乐学习空间之间保持视觉的联系,共同构成了具有包容性的生活环境。空间的布局方便使用者前往海滩,所以项目不需要游泳池。相反,后院是室内生活空间的延伸,通过大面积的玻璃可以平稳地过渡到室外。楼上高效地布局了五间卧室和两间浴室,保持使用者生活上的惬意,同时拥有足够的空间供成人和儿童使用。

Various living spaces on the ground floor provide ample alternate uses for the whole family. Visual integration and surveillance are maintained between kitchen, living, dining, outdoor and detached rumpus + study, creating an inclusive living environment. And with easy access to the beach there’s no need for a pool.  Instead the backyard acts as an extension of the indoor living spaces which smoothly transition into the outdoor thanks to large expanses of glass. An efficient layout upstairs comfortably sees five bedrooms and two bathrooms possessing plenty of space for adults and children alike.

沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第8张图片


该项目设计的目的在于冬季可以捕捉阳光,同时夏季可以隔绝室内升温,建筑师采用可移动的木材屏风,通过在外墙上添加层次和纹理来软化形态,另外,还可以防止因为太阳热量的增加使居住者感到的不适。住宅设置了窗户与天窗,让光线进入室内,这有助于自然交叉通风,确保室内舒适、明亮。

Designed to capture sunlight in winter and exclude it from heating up in summer, the house incorporates moveable timber battened screens which not only help to soften the form by adding layers and texture to the façade, but aid in preventing solar heat gain by giving control to the occupants. Highlight windows and skylights used throughout the home maximise light and aid in natural cross ventilation to ensure the home is as comfortable as it is bright.

沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第9张图片


内部采用轻质材料调色板,木质装饰与深色外观形成鲜明对比。只要走进前门,使用者就会看到一个宽敞的双层门厅,门厅的楼梯和外部使用的木板相呼应。在起居室,木材向上延伸到墙壁和天花板,这样做有助于巧妙地定义空间,与橡木地板完美搭配。

Internally a light material palette with accents of timber contrasts the dark exterior. As soon as you walk in the front door, you’re welcomed by a generous double-height foyer featuring a staircase that reflects the timber battens used externally. In the living room, timber extends up the wall and across the ceiling to help to subtly define the space and beautifully complement the oak flooring.

沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第10张图片


材料的使用也符合儿童的需求,而非单纯依赖“华丽”的饰面,确保空间耐用、简洁与优雅。

Opting for quality materials that will withstand heavy use from the children rather than ‘showy’ finishes ensure the result is a design that is durable and humble yet elegant and timeless.

沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第11张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第12张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第13张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第14张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第15张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第16张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第17张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第18张图片


沙滩旁的阳光房,并非小木屋所能比拟第19张图片


建筑设计:Fox Johnston, Modscape
地点:澳大利亚,悉尼,塔玛拉玛
项目内容:可持续性建筑
面积:337.0 ㎡
项目年份:2018年
照片摄影:John Madden
制造商:Abey, DuPont, Fisher & Paykel, Siemens, Signorino, Escea, Artedomus, Tongue n Groove, Astra Walker, American Oak, Lockwood

Architects: Fox Johnston, Modscape
Location: Tamarama, Australia
Category: Sustainability
Area: 337.0 ㎡
Project Year: 2018
Photographs: John Madden
Manufacturers: Abey, DuPont, Fisher & Paykel, Siemens, Signorino, Escea, Artedomus, Tongue n Groove, Astra Walker, American Oak, Lockwood

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10497 articles)


居住建筑 (3207 articles)


住宅 (2633 articles)


澳大利亚 (442 articles)


悉尼 (102 articles)


Modscape (2 articles)


Fox Johnston (2 articles)


2018 (846 articles)


木材 (2640 articles)