网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第1张图片


纽约SCCC学习资源中心
SCCC Learning Resource Center / ikon.5 architects

由专筑网小R,吴静雅编译

来自建筑事务所的描述:该项目位于Suffolk社区学院,这座学习资源中心就如同学习的明灯。建筑的室内空间在白天充斥着自然光,到了夜晚则如同灯箱。一个简单的九方形立方体构成了这座2层的7万平方英尺的图书馆项目。

Text description provided by the architects. The Learning Resource Center at Suffolk County Community College is a lantern of learning. The building is a prism for illuminating the interior spaces during the day and a beacon for illuminating the campus during the night.  A simple nine square cube deploys the 70,000 square foot library program on two floors.

在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第2张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第3张图片


立方体的部分空间处于空腔状态,让自然光线能够进入建筑内部,因此大部分的空间都拥有自然采光。中央体量是信息共享中心、学院的合作交流区,并且这个区域的屋面突出建筑体量,人们在园区的不同区域都能够看到它。

Portions of the cube are removed to allow natural light to penetrate deep within the building, thus a majority of spaces have access to day light and view. A central lantern houses an information commons, the collaborative learning room of the college, and rises above the roof line of the library to become a visible cupola on the campus. The lantern can be clearly seen from any part of the academic mall and from the east and west commuter parking lots.

在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第4张图片


学习资源中心的地点强调了园区的整体规划,建筑师将入口设置在主要人行通道的结合点,而这些通道连接了入口园区的停车区域。建筑的外立面由通风陶土面板建造而成。白色的陶土将中央设施与周围红砖园区建筑分隔开,这一策略同样也满足了可持续需求。

The Learning Resource Center siting reinforces the masterplan and places the Center’s entry at the confluence of major pedestrian pathways that connect surface parking lots of this commuter campus at its gateway entrance. The exterior is a ventilated terra cotta rain screen façade. The white terra cotta distinguishes this central facility from its surrounding red brick campus neighbors and is one of a series of design strategies used to achieve a more sustainable building.

在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第5张图片


二层的南侧部分区域经过拆除,构成了绿色屋顶花园,这个区域主要用于室外阅读与学习,同时也减少了雨水需求。中央信息共享区域的辐射加热冷却面板给使用者带来舒适的感受,该设施可以进行部分的供暖或制冷。

A portion of the second floor is removed on the south side to create a green contemplative roof garden for outdoor reading and study while also reducing storm water requirements. Radiant slab heating and cooling in the central information commons beneath the lantern efficiently provides comfort to the patrons without heating and cooling the entire volume.

在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第6张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第7张图片


学习资源中心动态的学习方式提供了空间,这里有信息共享区域的合作场所,以及阅览区的传统式单独研究学习场所。信息共享区域包含有个人与团队计算机工作室、技术参考区、团队学习室、休闲阅读区等等, 它是激发学生和教师之间富有成效的碰撞的核心动力。

The Learning Resource Center program provides space for both dynamic social learning afforded by the collaborative program activities of the Information Commons and the traditional quiet single scholar studying in the collection and reading room areas.  The Information Commons houses individual and team computer workstations, the technology and reference help desks, group study rooms and casual reading areas. It is a central dynamo for stimulating productive collisions between students and faculty.

在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第8张图片


信息共享区域旁侧是学术研究中心和写作中心。这个项目位于信息共享区域的中央部分,也是其合作社会学习空间的功能延续。使用者离开建筑的中央部分,各个功能空间则愈发私密,互动性也逐渐降低,从而更加安静。

Adjacent to the Information Commons is the Center for Academic Excellence and the Writing Center. This program is prominently located on center of the Information Commons as an extension of the collaborative and social learning environment of the Information Commons. As one moves further away from the center of the building, the program spaces become more private, less collaborative and more quiet and introspective.

在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第9张图片


学习资源中心还包含有教室、学习中心、多媒体中心、工作人员办公区、学院领导办公区等等。诸如礼堂与展厅等公共空间则位于图书馆的外侧,它们可以单独使用。

The Learning Resource Center also includes classrooms, tutoring center, media center, a faculty athenaeum and the college board room. Public access program spaces, such as the auditorium and gallery are located outside of library security as to permit their use beyond library operation.

在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第10张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第11张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第12张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第13张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第14张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第15张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第16张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第17张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第18张图片


在“灯笼”里学习,似乎更加明确前进的方向第19张图片


建筑设计:ikon.5 architects
地点:美国,纽约
类别:可持续设计
主创建筑师:ikon.5 architects
面积:75000.0平方英尺(约6968平方米)
项目时间:2018年
摄影:Jeffrey Totaro
制造商:Curtain Wall System, Deck
联合建筑设计:Wiedersum Associates Architects
客户:Suffolk County Community College
结构工程:Severud Associates
MEP工程:Lizardos
土木工程:Sidney B. Bowne & Son
景观设计:RDA Landscape Architects

Architects: ikon.5 architects
Location: Long Island, New York, United States
Category: Sustainability
Lead Architect: ikon.5 architects
Area: 75000.0 ft2
Project Year: 2018
Photographs: Jeffrey Totaro
Manufacturers: Curtain Wall System, Deck
Associate Architect: Wiedersum Associates Architects
Client: Suffolk County Community College
Structural Engineering: Severud Associates
MEP Engineering: Lizardos
Civil Engineering: Sidney B. Bowne & Son
Landscape: RDA Landscape Architects

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10636 articles)


文化建筑 (1071 articles)


图书馆 (314 articles)


资源中心 (4 articles)


美国 (1314 articles)


纽约 (396 articles)


2018 (881 articles)


ikon.5 architects (2 articles)


陶土 (11 articles)