网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
隐形谷仓 by stpmj第1张图片

来自专筑编辑杨帆,刘庆新的报道。该“隐形谷仓”项目是一个特定场地的景观设计方案,一个重新强调场地景观的景观结构的建设。该谷仓是木质结构,表面加了一层镜面反射薄膜。它被放在小树林中央位置,反射出周围的环境:不同种类的树木和植物,天空,地面和四季变化的场地。镜子里外都是茂密的树木,叫人难辨虚伪。因此,得以巧妙地融入到周围的环境中,给人一种错觉,认为“小木屋”并不存在。这些入口允许游客进入建设、感知光学上的错觉。隐形谷仓不足的是它失去了人造建筑在自然中的存在感,但却给人们增加了新的体验和互动。

Invisible Barn is a site-specific design proposal that re-contextualizes the landscape of the site by projecting the landscape on the structural proposition. A barn shaped-wooden structure is sheeted with reflective film on its surfaces. This mirror-finished folly is placed in the middle of the grove and reflects its surrounding environment: different species of trees and plants, sky, ground and the seasonal changes of the site. The reflection of the folly within its enclosed grove allows the structure to smoothly assimilate into the nature. The incisions that penetrate through the folly allow visitors to maneuver in, out, and around the structure. Invisible Barn is a folly that loses its man-made architectural presence in nature but adds novel experience and interaction to the users.

隐形谷仓 by stpmj第2张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第3张图片
Ground Level Plan/一层平面图

隐形谷仓被放置在位于树林中心位置的通道上。在小树林的周围有一些树木彼此间距相等。由于其大小和布局的相似性,在镜子表面上的投影类似于人们将看到的而不是已有的。视觉上的错觉,模糊了它和场地之间的知觉边界,这种看上去的消失,成为在自然中隐形的景观,重建了场地原有风貌。

Invisible Barn is placed in the core of the grove which lies on the passageway of the site. Around the circumference of the grove there are a dozen of trees in similar size and equal spacing from one another. Due to the similarity of its size and placement of the trees, the projection on the mirrored surface is similar to what people would see without the folly. The visual illusion that blurs the perceptual boundary between the folly and the site, allows the folly to be disappeared and invisible in nature, reconstructing the landscape of the site.

隐形谷仓 by stpmj第4张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第5张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第6张图片
Exploded Isometric/分解等距

隐形谷仓 by stpmj第7张图片
Diagram/图解

谷仓是一个狭长的平行四边形结构,借助周围茂密的树木隐藏自己。谷仓的斜面上有着各种大小不等,深度不一的开口作为门窗。建筑表皮上这些实体和空隙的反差,反光膜和呈开放的胶合板框架的对比,都强调了开口。这会产生一种视觉的错觉,这些框架的开口就像是在树林里漂浮着。通过这些开口让游客感知真实与镜像景观之间的细微差别,了解树林和其他艺术装置在该场地的深度。通过开口游客可以看到框架,通道,和凳子等,目的是让他们能从身体和视觉上都产生与场景的互动。此外,反光板上有一层镀铝聚酯薄膜,能反射90%以上的、波长范围在200-400nm之间的紫外线。虽然人类感知不到这个紫外反射,但是鸟类能感知到,防止它们碰撞到该建筑。

The barn is shaped as a skinny and long parallelogram to elude the dense trees. The beveled folly has openings with various sizes and depths that connote windows and doors. These solid and void on the folly’s envelope, reflective film and plywood-framed opening, accentuate the openings. This creates a visual trick that the framed openings are floating on air in the grove. Through these apertures visitors perceive the subtle differences between the real and the mirrored landscape, understanding the depth of the grove and other art installations over the site. The apertures may suggest viewing frames, passages, and benches and visitors are intended to interact physically and visually with them. In addition the reflective sheathing is aluminized polyester film which has more than 90% of UV reflectivity in the range of 200-400nm wavelength. Though human does not recognize this UV reflection but it is perceivable to birds so that prevents them from colliding onto the structure.

隐形谷仓 by stpmj第8张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第9张图片
Section/剖面图

该项目是将聚酯薄膜反光镜定在外表面由2X4木螺栓和护套上。而木结构件是跟埋在地下的木墩混凝土基础相连接的。所以该项目在建造中提出了一种混合施工方法,并对现场进行了现场施工。预制墙,地板和胶合板的开放框架可以由2或3人运到现场进行组合安装。

The structure is comprised of 2x4 wood studs and sheathing where the mylar mirror film is surfaced. Wood framed piece is connected to pressure treated wood pier on concrete footing buried underground. A hybrid construction method with on and off-site is suggested. Prefabricated walls, floors and plywood opening frames can be moved by two or three people onto the site where the components are assembled.

隐形谷仓 by stpmj第10张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第11张图片
Courtesy of stpmj

作为雕塑与建筑之间的交集,隐形的谷仓在自然中虽然失去了它的建筑形态,但鼓励参观者通过在材料和建筑技术这两个学科上的重叠,与之进行互动。作为一个静态结构,建筑利用其重要性和现场环境绘制了一个从现有的景观派生出的新景象。当人们开始离开或朝着建筑走或身处其中,游客们会在树林里慢慢感受到一个镜面反射出来的、有生气的公园景观。

At the intersections between sculpture and architecture, Invisible Barn loses its architectural shape in nature but encourages visitors to interact with it through overlapping in materials and building techniques between the two disciplines. As a static structure, the folly uses its materiality and the site context to draw a new scene derived from the existing landscape. As people begin to move away, toward and within the folly, the users will slowly recognize a space within the grove that reflects, mirrors, and animates the landscape of the park.

隐形谷仓 by stpmj第12张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第13张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第14张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第15张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第16张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第17张图片
Courtesy of stpmj

隐形谷仓 by stpmj第18张图片
Isometric/等距

隐形谷仓 by stpmj第19张图片
Section/剖面图

隐形谷仓 by stpmj第20张图片
Diagram/图解

隐形谷仓 by stpmj第21张图片
Detail/细节

隐形谷仓 by stpmj第22张图片
Courtesy of stpmj

建筑设计:stpmj
位置:美国
面积:72平方英尺
年份:2015年
摄影:Courtesy of stpmj
项目建造:Dan Sayler + stpmj
委托人:UC Berkeley, Sagehen Creek Field Station
结构工程:Sunghwa Han, PE, SE, LEED AP
预算:10000美元
尺寸:24’x3’x12’ / 72 sf

Architects: stpmj
Location: Sagehen Creek Field Station, Tahoe National Forest, 11616 Sage Hen Road, Truckee, CA 96161, USA
Area: 72.0 ft2
Project Year: 2015
Photographs: Courtesy of stpmj
Construction: Dan Sayler + stpmj
Client: UC Berkeley, Sagehen Creek Field Station
Structural Engineering: Sunghwa Han, PE, SE, LEED AP
Budget: $10,000
Dimension: 24’x3’x12’ / 72 sf

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。



【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (219 articles)


谷仓 (11 articles)


小木屋 (9 articles)


美国 (833 articles)


2015 (737 articles)


木材 (1734 articles)


反光镜 (2 articles)


混凝土 (1892 articles)