网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第1张图片

Aboim Inglez Arquitectos overhauls 1930s apartment in Lisbon with wooden parquet and grey marble

由专筑网姚小俊,杨帆编译

葡萄牙的Aboim Inglez Arquitectos建筑工作室最近翻修了这座20世纪30年代的里斯本公寓,并配以拼花地板、灰色大理石表面、预制家具和一间全新的阳光房。

建筑师拆除了Rua Rodrigo da Fonseca这座长而窄的公寓的内部装饰,露出了它原有的硬木拼花地板。

Portuguese studio Aboim Inglez Arquitectos has updated this 1930s apartment in Lisbon with patterned parquet floors, grey marble surfaces, custom furniture and a new sun room.
The architects stripped back the interiors of the long and narrow apartment on Rua Rodrigo da Fonseca, revealing its existing hardwood parquet flooring.

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第2张图片

他们尽可能修复了原有的木地板,并对缺失的地方进行了重新设计和替换。

镶木地板有着不同的色调,排列方式的不同形成了亮暗交替的正方形,亮色条木勾勒出多种类型的区域边界。

They restored the original wooden floor where possible, and redesigned and replaced it in areas where it was missing.
The parquets have different tones and are arranged to create alternating light and dark squares, creating a variety of patterns bound by strips of light wooden boards that trace the outline of areas.

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第3张图片

“在原来的建筑中硬木拼花地板统一了整个空间,”建筑师Maria Ana和Ricardo Aboim Inglez告诉Dezeen。

他们补充说:“走道的设计概念源于1938年,我们认为这种形式强调了房间和流通区域之间的独立性,同时整个空间都被这个元素统一起来。”

"There was an existing hardwood parquet pavement on the apartment that unified the whole space," architects Maria Ana and Ricardo Aboim Inglez told Dezeen.
"The concept of the pavement design is original from 1938," they continued. "We believe it was used to stress the independence of the rooms and circulation areas and at the same time acting as the element that unifies the whole house."

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第4张图片

公寓在进行改造之前,有一个长达15米的昏暗走廊连接的区域未被充分利用。工作组将走廊两端的墙打通,使阳光可以照射进来,原来的门也被拆除,形成一个开放的空间。

Prior to the renovation the apartment featured a series of underused spaces connected by a poorly lit 15-metre-long corridor. The team cut through walls at either end of the hallway to allow in more light and removed doors between spaces to leave openings.

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第5张图片

建筑师说:“阳光照进需要光线的空间,在拆除几扇门之后,达到了我们想要的强调渗透空间的目的。”

"Light was allowed in where it was needed and some doors were removed to reinforce the permeable spatial character that we aimed for," said the architects.

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第6张图片

他们接着说:“连接走廊是公寓建筑微妙但彻底转变的总结:长板凳的安装为以前的特定功能空间提升了居住品质”。

"The connecting corridor summarises the subtle but complete transformation of the apartment's architecture: a length-long bench was installed adding a dwelling quality to what was formerly an exclusively functional space," they added.

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第7张图片

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第8张图片

在公寓的一端,阳光透过三个临街的大窗户照射进来,使得三个生活区光线充足。

另一端的餐厅配有一个简单的木桌和操作台,这些家具都是建筑师定制的。

At one end of the apartment, a trio of living areas are flooded with light by three large street-facing windows.
The dining room, set at the oposite side of the apartment, is furnished with a simple wooden table and console, custom-made by the architects.

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第9张图片

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第10张图片

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第11张图片

建筑师在其中一面外墙上做了一个开口,在餐厅尽端创建了一间阳光房。滑动玻璃门将两个空间隔开。

另一个稍远的门口从餐厅通向厨房,厨房采用了斑驳的灰色地面、操作台面和防溅挡板。

The architects added an opening to one of the outer walls to create a sun room at the end of the dining space. Sliding glass doors separate the two spaces.
A further doorway leads from the dining room to the kitchen, which is finished with mottled grey flooring, countertops and splashbacks.

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第12张图片

建筑师还翻修了浴室,用浅灰色大理石表面代替了原来过时的装饰。

Rodrigo da Fonseca公寓是最近里斯本改造公寓中的其中一个。Atelier Data工作室为一个顶楼添加了绿植,将阁楼转变为都市绿洲;Fala Atelier工作室使用了曲面墙为一座历史性公寓开放了内部空间。

Ricardo Gonçalves摄影。

The architects also reconfigured the bathrooms, replaced outdated fittings and added light grey marble surfaces.
The Rodrigo da Fonseca apartment is one of a series of recently renovated apartments in Lisbon. Atelier Data added greenery to transform a penthouse into an urban oasis, while Fala Atelier used a curving wall to shape open-plan interior for historic flat.
Photography is by Ricardo Gonçalves.

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第13张图片

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第14张图片

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第15张图片

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第16张图片

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第17张图片

20世纪30年代的里斯本公寓改造/ Aboim Inglez Arquitectos第18张图片
平面图/floor plan

项目信息:
建筑设计:Maria Ana Aboim Inglez,Ricardo Aboim Inglez
项目团队:Bárbara Vasconcelos,Tiago Pereira
结构工程师:António Vieira

Project credits:
Architects: Maria Ana Aboim Inglez, Ricardo Aboim Inglez
Project team: Bárbara Vasconcelos, Tiago Pereira
Structural engineer: António Vieira


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (587 articles)


居住空间 (168 articles)


公寓 (486 articles)


葡萄牙 (215 articles)


里斯本 (19 articles)


2016 (362 articles)

一个酒店改造的项目,是如何把业主培养成设计师的?


大理石 (109 articles)


木材 (1675 articles)